Jump to content
Родени в България

Класация на потребителите


Популярно съдържание

Най-харесвано съдържание на 11.03.2018 във всички раздели

 1. 4 points
  Много благодаря за бързите отговори. До колкото можах да разбера и аз с моя немски от линковете които сте ми дали, в повечето случаи писмата от тази фирма са измама. И там точно пишат сумата от 915евро, която е и в нашите писма. Ние сме сигурни че не сме теглили нищо и затова ще чакаме. А името на българския адвокат не знам, защото ни свърза наш приятел. Но ако се наложи наистина адвокат, не бих си наела български. Пак благодаря от все сърце. Не очаквах толкова бърз и добре аргументиран отговор. Останете със здраве. Ако има развитие по въпроса ще пиша пак, за да помогнем и на други хора със същия проблем.
 2. 3 points
  И аз да искам да добавя нещо, защото дори писах до Комисията по финансов надзор. Застрахователите издават удостоверенията за "Липка на щети", за 5 г. назад само. На въпросът ми защо не за по-дълго период, застрахователние дружно отговарят, така пише в закона. Но в законът пише, когато има финансова претенция, а тук говорим просто за добра история. Освен това, защо удостоверението масово се издава само на български език, отново ви беше отговорено - такъв е законът. Да ама не. Отговорът на КФН, беше че няма пречка да се издаде за повече от 5 г. и няма законова пречка да е на английски или немски. В Германия ми приеха без проблем при това копие на английски изпратено по имейла от Армеец. Независимо от официалният отговор от КФН, ми беше отказано от застрахователите издаването на удостоверение за по-дълг период. Но на нас така и така ни признаха по-дълъг период, защото съпругът ми в България работеше в голяма международна компания и бяхме взели официално писмо на официална бланка, че е управлявал служебен автомобил и не е имал щети.
 3. 3 points
  Здравейте, да, това е много неприятно и е част от онази Германия, която понякога ми идва в повече. За съжаление и аз не мога да отговоря конкретно, но се порових и попаднах на следното: https://www.wbs-law.de/waldorf-frommer/ Доколкото разбрах, с моя слаб немски, няма повод за огромни притеснения, по-скоро за много неудобства и нерви Ето и адвокатска кантора, която може да ви помогне. Твърдят, че са обработили над 7000 подобни жалби. http://www.abmahnungs-abwehr.de/waldorf-frommer-abmahnung/ Бих искал да разбера името на бг адвоката поискал 1000 евро . Правило номер едно в Германия - далеч от адвокати с български език! Те са алчни и спекулират с незнанието и слабостта ви, често са недостатъчно компетентни, по-точно компетентни по всички въпроси! Пъти по-евтино и резултатно ще ви излезе ако отидете с преводач при който и да е немски адвокат. Успех!
 4. 2 points
  Здравейте. Не съм се сблъсквал, лично, с такъв проблем, но принципно и процедурно мога да споделя следното. 1. При условие че, ползвате споделена мрежа, още повече след като "набеденото" IP не е на ваше име, в никакъв случай няма нужда да отговаряте или да коментирате казуса със изпрщачите на писмата. Една такава обяснителна кореспонденция по-скоро би навредила и дори предизвикала физическа проверка. Доказването на трафика в този случай трябва да е ангажимент на собственика на IP-то. Т.е. той да докаже, че този трафик е заявен от вашите устройства, ако случая е такъв. 2. Следенето в Германия без заповед е незаконно. Т.е. трябва да има данни за даунлоад и ъплоад и то над определени мегабайти и последваща заповед за проследяване от компетентен орган. 3. Гледането на стрийминг в Германия, не е нарушение. Нарушението е даунлоуда, но най-вече ъплоуда на съдържание без платени авторски права. Ако имате трафик в ъплоад/или даунлоад, това може да доведе съмнения за незаконно ползване на съдържание. Особенно ъплоуда. 4. Не е много ясно какво означава "Хазяите прехвърлиха отговорността на нас." Ако става въпрос за разговор между вас си и някакви тяхни твърдения, това няма никаква юридическа стойност. И задължението за тях по т.1, ако нет-а е на тяхно име си остава. От друга страна, казвате че вие сте получили писмата. Доказването на IP-тата трябва да е физическо. Ако имате някакво съдържание, което е съмнително изтрийте го. Ако сте го сваляли в Германия, "терминирайте" устройството. 5. Сигурно ще е много изнервящо очакване, но според мен, към момента няма нужда да правите нищо. Всичко описано е въпрос на доказване и крайно съдебно решение. Една "ненужна" кореспонденция, както писах, може по-скоро да навреди. Може и на следващ етап да се оспори, мисля.Казвате че има и изтекъл срок още повече. Пък и вероятно няма удостоверителен документ, кога е получена информацията и от кого на кого. Т.е. не става много ясно кой точно е получил писмото, чие е IP-то точно и какво общо имат хазяйте. Като цяло не ползвайте торенти в Германия. Или ако искате да го правите, трябва ви консултация с добър ИТ специалист. Не приемайте горното, като юридически съвет, изцяло правноангажирано или точно. Това е лично мнение на база други такива случки с мои близки и познати. Ако имате съмнения за нарушение обаче, нуждата от адвокат и то специалист в тази област, е необходима.
 5. 1 point
  Не искам да ви тревожа излишно, но в по-голямата си част писмата по отношение на авторското право, които пристигат от разни адвокатски кантори, могат да доведат до сериозни проблеми и изискват да им се обърне внимание. Това с общия интернет не го разбрах много добре, но ако можете да ми снимате и ми пратите писмото ще стане по-ясно. По отношение на необходимите действия в подобни ситуации: първото е да се прецени дали не става въпрос за измама (фалшив иск) по никакъв начин не се признава вина (дори и да има такава) и не се плаща исканата сума, защото после става още по-лошо ако е необходимо се търси съдействие на адвокат, който е специализиран в медийно право (Фа.аханваллт фюр меди.енре.хт) обикновено хонорара за адвоката е от 25% до 50% от глобата (иска) До скоро ... ПП: Waldorf & Frommer са си реална адвокатска кантора и то доста сериозно ангажирана със защитата на авторското право (да се разбира - изцеждането до последно на огъналите се под натиска им). Много често се изпращат фалшиви писма от тяхно име, но по елетронна поща, а не на хартия.
 6. 1 point
  1984

  Трудов договор

  Апелирам за малко повече толерантност при поява на подобни публикации. А сега по темата - от правна гледна точка в Германия за възможни (и напълно законни) трудови взаимоотношения без писмен трудовият договор, при условие, че работодателят и работникът спазват трудовото законодателство - плащане на данъци, здравни, пенсионни и др. осигуровки. Без писмен трудово договор проблемите са ясни - каквито и да е спорове (заплащане, отпуска, почивка, работно време и т.н., и т.н.) се решават много трудно. Получавала ли е съпругата ви един документ, наречен Meldebescheinigung zur Sozialversicherung gemäß §25 DEÜV? А получава ли договореното възнаграждение? Ако съпругата ви държи на тази работа, опитайте се по културен начин да се разберете с този работодател и да получите договора. Само за информация - ако се наложи, работата без трудов договор се докладва в Zollamt, а не в Bundesagentur für Arbeit.
 7. 1 point
  vwbeetle

  Завръщане в България

  Дори и да ми дават немската ми заплата в България,никога не бих се върнал да работя в БГ!!!
 8. 1 point
  vwbeetle

  Трудов договор

  ГрадSvalbachвгерманиянесъществувасъветвамтепърводанаучишкаксепишенабългаркииследтовадатърсишсъвети.... Те това там точки запетайки..... Та по темата,Понеделник бегом в най-близкия Bundesagentur fur Arbeit и обясняваш проблема!!! Мисля,че живееш в Schwalbach а не в Svalbach....
 9. 1 point
  Aleksander

  Завръщане в България

  Много ми хареса дефиницията за песимист Темата е много интересна и подходяща за чаша бира след гледане на филма "Красив ум". За тези, които не са го гледали прилагам линк: https://filmi2k.com/a-beautiful-mind-krasiv-um-2001-bg-audio/ За съжаление имам ужасното усещане, че всеки момент ще се появи табелка с надпис: >>> Докато четете това, 70 човека напуснаха България. <<<
 10. 1 point
  Аз сигурно започвам да губя връзка с реалността, но представите ми за водене на успешен бизнес и изобщо благосъстояние са малко по-различни. Действително споменатото от теб отразява до голяма степен реалността в глобалния свят - подобряване на личното благо (финансово, политическо, здравно и т.н.) за сметка на чуждото страдание. Парадоскът е, че световният елит, който и без това имат почти всичко, не спира да иска още и още ... И тук идва въпросът - какво следва. Ясно е, че това състояние на непрекъснато трупане на печалби и непрекъснат стремеж към ръст на икономиката е ненормално, защото всичко това в основата си разчита на суровини и ресурси, които са ограничени. От всичко това неизбежно следват катаклизми (нямам предвид процесите в природата). Има цяла една математическа теория по темата - "Теория на игрите" и свързано с нея "Равновесие на Наш". Твърдението на Джон Наш е представено по доста лесен за разбиране начин във филма "Красив ум". Без да преминавам в подробности, ще спомена само най-важното: в игра (живота), в която всички участници действат задружно и се интересуват от напредъка на останалите участващи, се получава така, че крайният резултат за всеки един участник ще бъде по-добър от случая, в който всеки участник в играта (живота) действа сам за себе си и не се интересува от напредъка на другите около него. За съжаление почти не са останали общества, които да функционират по подобен начин. Това твърдение не е нещо ново. Ако погледнем по-назад във времето намираме аналогично послание. В Евангелията са записани думите на Исус Христос: Правете на другите това, което искате те да правят на вас... Просто и ефикасно! Но както отбелязваш, нещата в действителност не се случват по този начин, особено в България и подобни на нея територии.
 11. 1 point
  Aleksander

  Завръщане в България

  Основният закон на бизнеса гласи, че за да спечелиш паричка трябва да направиш така, че друг да не я спечели. Горе, долу това описва положението в съвременния свят където за да е добре една държава, то това е възможно само ако околните са зле. Говорил съм с доста колеги, също чужденци. Всеки описва подобна на българската ситуация. Става дума за всички от бившия соц. лагер. Само да не вземе някой да ми обяснява, че унгарците или чехите са много добре, за това и те са тук по строежите... "Водещите" държави нямат интерес от проспериращи България, Румъния и т.н. Именно за това престъпниците, които управляват България се вписват в европейския интерес. Да, финансират ни по различни проекти, нашите крадат парите и стават по-силни. България е опасана от "кръгове" и групировки, които с нокти и кръв ще се борят за статуквото. От друга страна ние, които бягаме за да запазим достойнството си и да оцелеем живеейки, уж по-добър живот, сме крайната цел. Готови, отгледани, научени и неоплакващи се, част от съвременното класово общество. Мой колега ми разказа за документален филм, който гледал преди десетина години (в Германия) където се коментирало, че на немската икономика са й необходими минимум 100 хиляди емигранти годишно. Те са мотивирани и работят всичко, което немците не биха работили, да не изброявам. Проблемът бил, че те създавали семейства и раждали деца, които не искат да работят това, което техните родители работят. Това също е от полза, защото немците не искат да раждат деца и по този начин се влива "свежа кръв" в нацията, която е все по-застаряваща. Днес, години по-късно е видно, че същата схема се прилага от всички останали държави наричани от някои Г-8, Г-20 и т.н. И изведнъж, хоп, не достига човешка маса. За това хайде да разбием Украйна и т.н. и да клатим Сирия за да може да има емигрантски поток от свежи работници като ситото ще е Турция. И т.н. и т.н. Е, при цялата тази картинка как да не получават заслужени хвалби и прегръдки нашите хубавци. Нали те поддържат #СХЕМАТА. От всички нас, останалите се очаква да живеем с чувството на вина, че не правим достатъчно за да променим това, а живеем за да плащаме сметки и да оцеляваме обосновавайки се с грижа за семейството. Все пак и за нас е помислено, можем да пращаме левчета, плакнейки съвестта си, в "Българската Коледа".
 12. 1 point
  Проблемът е, т.нар. "управляващата мафия" не действа само на местно (българско) ниво. Просто на територията България е отредена тази роля. Как иначе да си обясним одобрителните изказвания, целувки и похвали по отношение на настоящия ни премиер. В една подобна ситуация какво би могло да направи населението на територията?
×