Jump to content
Родени в България

Класация на потребителите


Популярно съдържание

Най-харесвано съдържание на 1.04.2018 във всички раздели

 1. 2 points
  EdiMi

  Честит Празник

  Честит Празник! Днес е двоен празник за християните. Римо-католиците празнуват Великден - Христос Возкресе. За всички християни е и Цветница. Здраве, късмет и благополучие за всички.
 2. 1 point
  Ъпдейт. Вече бачкам от 01.01.2018. Q1 мина, остават още 3 месеца да мина на безсрочен. Работата я намирам за интересна, но отговорна. Все още не се е случвало да ходя без желание. Заплащането за областта е добро, но за отговорността, която носиш го намирам за твърде недостатъчно. В смисъл - всеки ден съм отговорен за 12-метрова, 13-тонна машина, струваща поне четвърт милион. Да не говорим за живота на поне 150-200 човека на ден вътре и останалите участници в движението. Успоредно с това водя и кардио курсове в два фитнеса - в Магдебург и тук в Десау, с опция и да започна и в Кьотен и Лайпциг. Стига да имам време. За сега ще пообиколя и останлите 2-3 студия в Десау, че да си спестя поне пътните разходи. Явно трябва лично да се ходи - пускал съм Бевербунг във всички студия и нищо. Но в момента в който отдиох на крак в ИнДжой Лейди и ги попитах търсят ли си Курстрейнър, отговорът беше: Кога можеш да започнеш? Хем се поддържам във форма, хем разпускам от стреса, хем пари изкарвам и се забавлявам. В крайна сметка това е с което искам да се занимавам, но ще отнеме време да се получи. Имаме и други планове за развитие, но в момента са само на работната маса. Но със сигурност когато големия завърши 4-ти клас, ще се местим в град с размерите и възможностите на Лайпциг.
 3. 1 point
  electrified, радвам се, че се включи с мнение по темата. В последно време ми липсваше твоето присъствие Ето и една идея от мен. Не знам дали вие известно, но зад имената Media Markt и Saturn не стоят две конкурентни вериги. Всъщност става въпрос за едно и също нещо, защото собствениците на веригите са едни и същи. Достатъчно е човек да погледне информацията в Impressum на сайтовете на двете вериги и ще се убеди в този факт. Но как човек може да се възползва от тази привидна конкуренция? Ето моя опит. Много често се случва в един и същи момент от време една и съща стока да е на различни цени в двете вериги. Ако например един хладилник струва тази седмица 560 евро в Saturn и 510 евро в Media Markt, то човек може да го купи за 510 евро и от Saturn, напук на обявената в магазина им по-висока цена. Как става това? Просто отивате в Saturn и казвате на продавач-консултанта, че се интересувате от дадения хладилник. Изслушвате от любезност няколкото неща, които ще ви каже и после преминавате директно на въпроса защо същия продукт в Media Markt струва 50 евро по-малко. Той или директно ще отиде да провери на компютъра дали е така, или ще започне да отрича. Тогава просто вие му кажете, че много съжалявате, но трябва да го купите от другия магазин. Това ще го раздвижи и в крайна сметка ще го получите на по-ниската цена. Другият случай е, когато има разлика в цените в интернет-сайта и в магазина за един и същи артикул на един и същи магазин, например на Saturn. Обикновено цената в интернет е по-ниска и аз лично винаги я проверявам, преди да отида и до магазина, за да видя артикула. И така, да приемем, че един таблет в магазина на Saturn е 30 евро по-скъп в сравнение с цената от интернет-сайта им. Пак отивате до продавач-консултанта, разменяте 2-3 приказки и директно му поставяте въпроса "Има разлика в цената. Има ли модела в магазина някакви допълнителни качества, които да го оскъпяват?". Обиковено отговорът е "Не, артикулите действително са едни и същи". Следващият ви въпрос е "А тогава защо да дам 30 евро повече, за да го купя тук?". Отговорът може да бъде например "Ами защото ще го получите веднага, а за доставката от интернет трябва да чакате 2-3 дни". Ако артикулът не ви трябва веднага, просто казвате, че за 30 евро бихте почакали 2-3 дни. Следва намаляване на цената за вас и вие получавате таблета на по-ниската цена от интернет-сайта. И двата варианта са изпробвани и работят безотказно.
 4. 1 point
  Danny

  Що за държава имаме?

  Чета из разни медии как за държавата ни и най-вече за младите имало надежда, как кичът и опростачването започвали да изчезват малко по малко. Не е вярно, някои заклети патриотари ( да уточня, за мен в момента истински патриоти все още няма) ще ме заплюят и анатемосат, защото никога не съм съгласна с възторжените им възгласи, но в България става все по-страшно. Наистина все още няма танкове и бомби, няма такава явна смърт и разрушение, но скритата война за оцеляване, която се води там е ужасяваща. Днес разбрах, че най-добрият приятел на моят син, който беше само на 21 години се е самоубил и как след един неуспешен опит за самоубийство го затварят в полицията, а не в психиатрията и вместо да му бъде оказана адекватна помощ, не разрешават на родителите му да го посетят. Детето отчаяно е крещяло за помощ, а е нямало кой да го чуе! Защо? И защо мислите го е направил? Не е от несподелена любов, а от пълна безизходица и отчаяние! Това ли ви е оптимизма? Гневна съм, и още как, пропилях цял един живот за да вярвам на оптимисти и патриотари, че скоро, много скоро нещата ще задобреят, няма такова нещо. Бягайте докато все още можете! Ще кажа на всички, които идват в Германия с идеята да изкарат някой лев: Или си вземайте цялото семейство тук, за да живеете най-после нормално или въобще не идвайте. Децата ви ще са тези които плащат цената, да ви дам ли примери? Децата ви имат нужда от вас, от вашето присъствие, не им трябват парите ви, за да се фукат пред съучениците си. Вземайте ги тук и им дайте бъдеще и възпитание, след като оная надута, начервосана и разголена като проститутка държавица нищо не прави за никого,покажете и, че можете и без нея. Самоубийствата са вече ежедневние,те са само статистика, не сензация, убийствата също!
 5. 1 point
  Когато човек е с осигурена работа от първия месец на престоя си в Германия, изваждане не E104 от България не е необходимо. Този формуляр е нужен, когато човек не започне работа в месеца, в който си е направил адресната регистрация, а в по-късен месец. За месеците разлика между месеца на адресната регистрация и месеца на започване на трудови правоотношения, човек трябва да бъде здравноосигурен. Той може да направи това или като се самоосигурява в немска здравна каса, или като предостави удостоверение Е104 от България, че за този период той е бил с непрекъснати здравноосигурителни права в България. Подчертавам дебело, че максималният период, за който човек може да отложи записването си в немска здравна каса, ако все още не си е намерил работа в Германия, е три месеца след датата на адресна регистрация. От казаното по-горе става ясно, че е безсмислено човек да си вади E-104 в момента на тръгване от България, защото ако започне веднага работа, то няма да му е нужно, а ако не започне веднага работа ще му бъде нужно такова, но не издадено към момента на пристигане в Германия, а към по-късната дата, когато ще иска да се запише в немска здравна каса. Иначе след изваждането на Е104 човек не трябва да го дава за превод. Е-формулярите са така структурирани, че да се използват без превод във всяка една страна на ЕС. Отписването от НЗОК е въпрос на личен избор, но аз го намирам за ненужно. Системите за социална сигурност в страните-членки са синхронизирани и няма как човек да се окаже длъжник. Важното е все някъде в Евросъюза да е плащал вноски. Един ден, при трайно или по/продължително връщане в България просто си взимаш Е104 от Германия и си заличаваш "задълженията" в България. Е, до момента в който го направиш действително според системата на НАП се водиш "длъжник" на НЗОК, но това се оправя за 5 мин. Апокалиптичните прогнози по този въпрос в някои други форуми са неоснователни. Отписването го правят хората, които напускат ЕС или остават в него, но са убедени, че никога няма да се върнат в България. За всички други едно отписване води до ненужни формалности. Предлагам ти частта от мнението ти по въпроса за пенсионното осигуряване да го преместиш в темата Да се пенсионираш в Германия, за да е всичко на едно място.
×