Jump to content
Родени в България

Класация на потребителите


Популярно съдържание

Най-харесвано съдържание на 29.08.2021 във всички раздели

 1. 1 point
  veronik_veronik

  Детегледачка

  Знам за случай, за липса на място в детската градина и изплатено обезщетение от страна на държавата за това след дело. За всяко дете трябва да има място, иначе за вариант майка ви да дойде и да й плащат незнам. Може да попитате и в съседни детски градини, защото е важно детето не просто някой да го гледа, а да е сред деца и да учи език. В детската градина има проверка на развитието на децата и съответно дали да тръгне на 6 или на 7 години на училище. Имате вариант и за дневни майки, там се плаща почасово и децата се гледат в домашна обстановка от сертифицирани така. Ето един линк: Пропуснах да ви напиша, че в Германия няма заместващи градини и когато си търсите работа, трябва да го имате предвид, лятото 3 седмици отпуск, някой градини в зависимост от населеното място са само до обяд и въобще такива специфики. Но пък в Германия хубавото е, че има възможност за почасова работа, работа в ранни, късни часове и т.н. Моя приятелка, която работеше в офис, но след това докато децата поотроснаха работеше в една пекарна до 7:30 сутринта и тя се прибираше, а съпругът й тръгваше на работа.
 2. 1 point
  Kambana ЗАЩО с такава злоба, такива мисли и агресия си служите? Защо? Имате друга гледна точка, изкажете я, но защо по този начин без значение към кого. Крякащата тайфа за тези, които са си направили труда да изчетат форума и осъзнаят написаното, им е помогнал толкова много. Имайте елементарно уважение и сменете малко циничния си речник, ако не заради околните, то заради вас. Такива мисли, думи и разсъждения разболяват.
 3. 1 point
  Живка, моля съобразявайте се как и какво пишете, особена към Крякащата тайфа. Този човек е помогнал на толкова хора, включително и на мен при това БЕЗВЪЗМЕЗДНО, стига да иска другата страна да седне и да чете. Спрете се и се научете да не обждате типично по български и бъдете благодарна, че има такива, които помагат без да очакват нищо насреща за лична облага. Защото масата влизат тук, свършват си работата и после не им пука.
×