Jump to content
Родени в България

donvitoff

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  5

donvitoff последно спечели на 14 Май 2017

donvitoff получи най-много харесвания!

Относно donvitoff

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Muenchen
 • Страна
 1. Госпожо, Вашето мнение го разбрахме! Мога да Ви уверя, че не помагате с нищо, така че, ако обичате спрете да ми отговаряте! Имам много конкретни и ясни питания - объркванията относно "неуважителен тон", "неблагодарност" и "неясноти" са САМО във Вашата глава! Вземайте си хапченцата редовно и много моля - НЕ СИ ПРАВЕТЕ труда!! Приятна вечер...
 2. Здравейте, В този отговор откривам много неясноти: 1. Какво означава "документ за родителски права"? Такъв документ няма! Има съдебно решение от развода, в което родителските права са присъдени (по взаимно съгласие) на майката (бившата ми съпруга). 2. Категорично не е вярно, че майката трябва да се откаже от въпросните 35лв. На много места срещнах, че тези пари се приспадат от сумата, която дава ФамилиенКасе. 3. Дирекция "Соц. подпомагане"... просто не искам да ги коментирам. От 9 кладенеца водя носят, за да обяснят как "не може да се взимат детски от две места", "не могат да издадат служебна бележка, че такива се получават в момента", "трябвало да се прекратят, за да дадат бележка", "нямал съм право да получавам тук, щото видите ли!!! можел съм да злоупотребя"... Та така - имам ли право на детски за собственото си дете или нямам? Моля за компетентно мнение! Ако да, добре, ако не - защо не? Разглеждайки "Antrag auf Kindergeld", единствено ми стана ясно, че трябва да подам данни и за двете деца - моето и на втората ми съпруга.
 3. Малка корекция на линка към Е-ФОРМУЛЯРИ, тъй като горният не е актуален :-)
 4. Здравейте! След четене напред-назад из темата, не ми стана ясно имам ли изобщо право на Kindergeld. Работя в Германия от 11.2014; от 04.2017 с безсрочен договор. До 09.2016 бях със статус разведен, след което сключих брак повторно. Имам дете от първия си брак, което живее при майка си в България. Втората ми жена също има дете от първи брак - и двамата в момента живеят в България. Въпросът ми е имам ли право да получавам детски за моето собствено дете? И евентуално имам ли право да получавам детски за доведеното си дете, разбира се след датата на сключване на брак?
×