Jump to content

donvitoff

Потребител
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    5
  • Дарения

    0.00 EUR 

Всичко публикувано от donvitoff

  1. Здравейте, В този отговор откривам много неясноти: 1. Какво означава "документ за родителски права"? Такъв документ няма! Има съдебно решение от развода, в което родителските права са присъдени (по взаимно съгласие) на майката (бившата ми съпруга). 2. Категорично не е вярно, че майката трябва да се откаже от въпросните 35лв. На много места срещнах, че тези пари се приспадат от сумата, която дава ФамилиенКасе. 3. Дирекция "Соц. подпомагане"... просто не искам да ги коментирам. От 9 кладенеца водя носят, за да обяснят как "не може да се взимат детски от две места", "не могат да издадат служебна бележка, че такива се получават в момента", "трябвало да се прекратят, за да дадат бележка", "нямал съм право да получавам тук, щото видите ли!!! можел съм да злоупотребя"... Та така - имам ли право на детски за собственото си дете или нямам? Моля за компетентно мнение! Ако да, добре, ако не - защо не? Разглеждайки "Antrag auf Kindergeld", единствено ми стана ясно, че трябва да подам данни и за двете деца - моето и на втората ми съпруга.
  2. Здравейте! След четене напред-назад из темата, не ми стана ясно имам ли изобщо право на Kindergeld. Работя в Германия от 11.2014; от 04.2017 с безсрочен договор. До 09.2016 бях със статус разведен, след което сключих брак повторно. Имам дете от първия си брак, което живее при майка си в България. Втората ми жена също има дете от първи брак - и двамата в момента живеят в България. Въпросът ми е имам ли право да получавам детски за моето собствено дете? И евентуално имам ли право да получавам детски за доведеното си дете, разбира се след датата на сключване на брак?
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..