Jump to content
Родени в България

Vedi

Потребител
 • Мнения

  2
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Vedi

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Хасково
 • Страна
 1. Здравейте! Пред мен стои дилема, по която предстои да взема решение. Ще се радвам ако споделите личен опит, които да улесни и предотврати погрешни стъпки от моя страна, за което предварително благодаря! Решенията касаят бъдещето на децата ми и разбира се на семейството като цяло, поради което споделеното ще бъде от огромно значение за мен. В момента живея в България и материалното ми положение не е лошо. Децата ми са съответно в 1-ви и 5-ти клас, като се развиват много добре в училище според стандартите на провинциалниа град. Имам възмоност да продължат обрасуванието си вГермания, като до момента са учили само английски. Записванего в Германия може да стане тази годинан - до 15.10 или догодина, като през тази година карат курсове по "ускорено?" изучаване на немски, както има и вариант да продължат да учат в БГ. Ако ги запиша в Германия, смеството ще се раздели за няколко години, което също е сериозен проблем, тъй като само единиямродител може да замине с тях в момента. По принцип имаме желание да се приместим, но мислихме това да стане по късно. Четейки някои публикации, стигнахме до извода, че заради децата това не следва да се отлага и по добре е родителите да се разделим за известно време, вместо да отложим преместването. Че се радвам на всеки съвет и споделен опит, който би ми помогнал да взема правилното решение. Ще с
 2. Здравейте! Желая хубав и приятен ден.

  1. Покажи предишни коментари  %s още
  2. Крякащата тайфа

   Крякащата тайфа

   Здравейте отново, разбрах естеството на въпроса ви. Не е просто да се отговори и ще ми трябва време, за да формулирам нещо смислено. До няколко дни мисля, че ще успея :)

  3. Vedi

   Vedi

   Много благодаря! Разчитам на Вашия отговор. Не мога да се доверя на контактите ми в Германия, тъй като преценката не би била вярна. Исках да добавя още един щрих, който мисля, че трябва да се има предвид. При евентуално прместване на децата в немско училище, те в близките 3-4 години ще бъдат там само с единия родител. Нямаме проблеми в семейството, но единия не може веднага да се прмести, което реално спира и е спирало предприемането на това дейатвие до момента. Това вероятно също ще укаже влияние в/у децата, което също много ме притеснява. Но от друга страна, ако сега не се предприемат дейстия, то ще трябва да изчакам по-голямото дазавърши средното си образувание в БГ, поне такъв извод си направих от прочетвното.

  4. Крякащата тайфа

   Крякащата тайфа

   Здравей, не съм забравил за въпроса ти, но нямах достатъчно свободно време през последните дни, а не ми се иска да отговарям на две, на три. Скоро се надявам да мога да пиша по-подробно ;)

×