Jump to content
Родени в България

chukche

Потребител
 • Мнения

  11
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  3

chukche последно спечели на 24 Октомври 2019

chukche получи най-много харесвания!

1 Последовател

Относно chukche

 • Ранг
  Член

Обща нформация

 • Град
  Sachsenheim
 • Страна
 1. При разведени родители детските се получават от човека при когото живее детето. В случая бившата ви съпруга, ако разбира се тя няма нищо против или пък вие. Защото аз имам две деца ( разведен съм) , но майката не желае да получава детските. Хора всякакви.
 2. Здравейте отново след дълго мълчание! Случаят е следния: живея и работя в Германия, разведох се миналата година. Децата и бившата ми съпруга не живеят в Германия. Тя не желае да получава детските надбавки на децата, като мотив посочва това, че получава помощ и ще й я спрат ако започне да получава детските от Германия. Въпросът ми е , при това положение мога ли да пусна молба аз да ги получавам? Знам , че при разведени родители парите получава родителят при когото живеят децата, но той отказва. Тези пари просто се губят при тази ситуация или примерно бих могъл да наема адвокат да защити правото ми като данъкоплатец на тази държава? Поздрави!
 3. Здравейте, това, че децата са при майка им не пречи,но, при вашето семейно положение нещата стоят по друг начин. Да вие ще имате право на детски надбавки като работещ в Германия, но няма да ги получавате вие. Закона е изричен, че когато родителите са разведени , разделени или просто живеят отделно временно или за по-дълго време, правото да получава детските е дадено на родителя при когото живеят децата. Има значение дали ( да вземем вашия случай) майката живее в Германия с децата или друга държава от ЕU, тъй като се попълват различни формуляри при подаването на документи. Накратко, вие ще имате право на детските, но ще ги получава майката на децата ви в България. Ако тя получава към момента детски от България има два вариянта.Или да ги спре в Бг и документа за спирането да се преведе и представи от вас в Германия за да получи тя пълния размер на детските в последствие. Втория вариянт , който е по -бавен мисля е, да се извади документ от социалните в Бг за размера на детските , които се получават( също преведен на немски), за да може касата в Германия да направи преизчисление и да добави остатъка за получаване от немските детски към българските. Ако нещо подвеждам с инфото, моля админите да ме поправят. хубав ден!
 4. Здравейте отново, след много време тишина.Отново имам въпрос свързан с детските надбавки.Получаваме ги редовно от 2 години. Сега обаче ми предстои развод със съпругата ми. Тя напусна с децата Германия .Разбрах, че в момента в който развода ни стане факт съм длъжен да уведомя Фамилиенкасе. Моят щоерклас автоматично преминава от 3 в 1-ви, а детските надбавки ги спират.Въпросът ми е съществува ли някакъв вариант, при който детските мога да продължа да ги получавам?Знам , че при развод детските се полагат на родителя при когото децата живеят. Имам съображения, поради които не е приемливо съпругата ми да получава тези пари. Ще бъда благодарен на всеки знаещ нещо по темата, да коментира. С удоволствие ще отговоря и на въпроси, ако има такива.
 5. Здравейте, най после след година чакане и на нашата улица изгря слънце.Прословутите детски със задна дата ни бяха одобрени.Получих потвърдителното писмо,чакано от 11.15 на 29.12.16 и на 03.01.17 направиха превода. На всички които продължават да се борят за тях ще кажа само едно,никакво отказване,упоритост и търпение. Изказвам Благодарност на хората създали този форум и специялно на Крякаща тайфа за точното и навременно съдейстие.С общи усилия крайната цел беше постигната. Окуражавам всички да не униват и да имат търпение.Това е бяла държава,забавят но не забравят.
 6. Здравейте отново,прилагам още 2 файла от същото писмо в случай че могат да бъдат от полза и имам въпрос за какво е този втори лист, ясно е че е формуляр запитване, но за какво точно не ми е ясно
 7. Здравейте отново, Днес получих отговор от касата .искат ми нови документи.Прилагам файл и ще бъда много благодарен на Крякаща тайфа да сподели какви точно документи се изискват от мен и от къде трябва да ги взема.
 8. Здравейте отново, след разговора с Касата на 13.10.2016 във който беше потвърдено че крайния срок за получаване на отговор по нашия въпрос свързан с детските със задна дата е 16.12.2016, днес им звъннахме отново. Отново ни казват, че документите се обработват, но този път промениха крайният срок за през януари. Въпросът ми е към Крякаща тайфа това нормална практика ли е да се сменя непрекъснато крайната дата за получаване на отговор?
 9. Здравейте, моля ви за отговор на два въпроса: 1. Семейството ми вече не е в Германия,аз очаквам отговор от Фамилиенкасе за детски със задна дата.Възможно ли е това да се отрази отрицателно на отговора им? 2.В момента се намирам в положение АЛГ1.Посещавам интеграционен курс по немски.Запазвам ли Правото си на редовните детски имайки предвид че съм на АЛГ1 и децата вече ги няма и няма да се връщат?
 10. Бих искал да помоля Крякащата Тайфа ако няма нищо против да се свърже от мое име,защото аз не говоря нито разбирам добре немски,и да попита дали моят случай е отворен и се разглежда или не. Благодаря предварително,ще се радвам да получа каквито и да е новини.
 11. Здравейте и от мен, понеже в темата има вече подробна информация по моя въпрос,ще се постарая да бъда кратък. Моят проблем съвпада изцяло с този на ptpetrova,т.е. отнася се за детските със задна дата. При получаването на решението ме уведомяват че за датите от-до ще получа отделно писмо. Аз обаче не знаех,че трябва да пусна възражение ако в рамките на месец не ми отговорят. Решението получавам на 18.11.15.Търсения заден период не е малък,от 8.14 до 10.15. От датата на получаването на решението до днес сме звънели 3 или 4 пъти,като отговорът е /обработват се/.Преди 15 дни изпратих запитване в свободен текст заедно с копия от решението,първата ми регистрация в Германия и трудовия ми договор.Нямам отговор и вчера им изпратих още веднъж същия набор документи.Как мислите безвъзвратно ли съм загубил правото си,след като не съм подал възражение в съответния срок или все още може нещо да се направи?Прикачвам снимки от решението. Моля помогнете.
×