Jump to content
Родени в България

morningstar1

Потребител
 • Мнения

  49
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  10

morningstar1 последно спечели на 25 Септември

morningstar1 получи най-много харесвания!

Относно morningstar1

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  bunde
 • Страна
 • Политика
  Да

Последни посетители

353 профилни разглеждания
 1. Здравейте Съпругът ми има пълни 2 г и 3 месеца работен стаж в Германия,всички осигурителни и прочие права. Как се процедира ,когато искаш да си прехвърлиш обезщетението в България?Разбрахме за кундигунга,че за кандидатствуване на обезщетение за безработица в Германия трябвало да бъде уволнен. Шефът нна мъжа ми е добронамеррен,но досега не е писал подобен докуммент,,или са го напускалли,но никого не е ууволнявваал.. Ако някой може да помогне,ще сме благодарни много. Също нне знаем как става самото прехвърляне,в България лии да хооди с немски документи или оттук се започва. Чухме,че в България се бутали по 6 месеца докато издадат разпореждане,а човекът е безработен. Моля ако няккойй ее минал през целиия процес да спподели. Благодаря!
 2. Марго привет,ще ти кажа какво ми казаха.И при нас ни порязаха.Извади си бележка официален документ от БГ от АСП ,например декларирай ,че ти или съпруг работят тук и им поискаш документ в,който да пише ,че нямаш там право на детски.После го преведи и напиши възражение докато не е минал срока и ще ти ги изплатят.Да има дати от кои периоди е.
 3. Разбирам Ви,имам син от първия си брак Вашата ситуация е като моята.Работи съпругът ми ,ние обаче имаме своя дъщеря,родена 2 г след сключване на брака ни. Фактът ,че сте сключили брак с майката за жалост не ви прави законово обвързан с детето.Ако тя работи ще взема но не е със задна дата.Иначе ние получихме за 2 г назад .
 4. Нима не разбрахте ,че хората искат акт за раждане,ако имате свое дете и работите и плащате данъци отговорът е да можехте да вземете за 4 г назад близо 8000 евро,но след като детето не е ваше няма как.
 5. Нима не разбрахте ,че хората искат акт за раждане,ако имате свое дете и работите и плащате данъци отговорът е да можехте да вземете за 4 г назад близо 8000 евро,но след като детето не е ваше няма как.
 6. Мисля,че лично Вие не.Но ако съпругата Ви работи да има право.Първото,които научих тук от крякаща тайфа е,че детските надбавки са данъчни облекчения. Ако вие имате дете, независимо или осиновено да.Досега бе за 4 години назад.Тук постъпи информация ,че от 1.08.2018 ще изплащат само за 6 месеца.Иначе има хора,които са се взели накуп със задна дата за4 години назад.Не съм експерт ако греша ,моля да ме поправят.Желая Ви много семейно щастие!
 7. Привет,разбирам те напълно.Майчинството си е работа на пълен работен ден...Не бива да се чувствуваш виновна или под натиска на тръгналите си по градини деца ,и мъже ,очакващи и жените им са носят товари.На някои им е много лесно отстрани да дават акъл.Ти трябва да прецениш кои са приоритетите ти .Без законен граждански брак пред Бога и обществото...трудно ще е тук.На практика сте съжители.От там следват много проблеми.Щом бащата работи и сте под наем и с отговорности с малки деца. Ако нямаш баба нон стоп да ти помага за какво работа какви 5 лева. Не можеш да си зарязваш детето ,които и на училище до 13 часа предполагам.Кой ще ти го гледа а и малкото?Дори да тръгне на градина като се разболее на тоя студ тука кой ще те държи на работа мислиш и ще ти плаща болнични,кой ще го води и взема и едното и другото. Не става.Освен това ще ви разсипят от данъци и става танго за тунто.Мъжа трябва да е наясно ,че тук хората с пари и добра работа си дават детето на tag mutter или дневна майка това струва 450 евро на месец а ти си давай въпроса колко ще взимаш без език за да плащаш това.Голямо бреме и да гледаш малки деца тук, няма детски кът като бг да го оставиш да 2.3 часа и да имаш време за себе си.Достатъчно отговорна и да се отглеждаше децата,да готвиш,чистеш,възпитавани,аз лично уча щерка ми на английски и български тя е на 4.Ние приключваме тук и сме се ориентирали към англоговорящи топла страна.Владеем езика перфектно и още 2 и нямаме търпение да затворим страницата Германия.
 8. Искам да изразя благодарността си към създателите на сайта,към всички потребители,П.Петрова,Маргото74,крякаща тайфа,от сърце ви благодаря за помощта,подкрепата,безценната информация относно нелеката задача за изплащане на киндергелд за 2 години назад. Днес в контото ми бяха преведени 3445 евра.Около 3 месеца и половина след подаването им.Разбира се много ми помогна с попълването служител на Фаре мобилитат,отделно ме посъветва превантивно да подготвя и удостоверенията за постоянен адрес.Аз в бг съм вземала детски само 2015 4 месеца и 2 до февруари 2016,и документ има и тези обаче вместо да си удържат по 25 евра за тия 6 месеца,са тръгнали и за цялата 2016 и 2017 удържали по 25 на месец ,трябва да платят още към 500 евра.. Но това е бял кахър... Благодаря ви скъпи сънародници, хубаво е,да знаеш,че собствения ти народ,подаде ръка в труден момент. Всичко това ме кара да вярвам,че ние българите можем да променим нещата заедно.
 9. Това не е ли в разрез със закона им,на чието правно основание могат да бъдат изплащани 4 години назад?Закона ли как ще стане за немци ще може а за ауслендери не.ДА ЖИВЕЯТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ!
 10. Право на Wohngeld в Германия

  Здравейте, Исках да Ви споделя ,че нашата банка пък ни се обаждат да им представим решението за вонгелд като доходи ,двама служители ,искат ни го и ще рефинансираме един по- неизгоден диспокредит с нисколихвен ,може би има значение дали човек е коректен и е клиент от 2 г и всичко си плащаме,но това ни го признават за доход.
 11. Ще съм Ви много благодарна за имейл на който да отговорят ,писах в Нюрнберг ,дори немски домейн си направих седмици нищо, Моля ако желаете и на лични може.Относно номера на документите не мога да да намеря писмото имам само на онези от решението за настоящите детски подадохме 2 отделни комплекта документи за едно и също дете ,но сега става дума за задната дата ,Дали ако им напиша този номер ще е добре .
 12. Благодаря!На мен ми преведоха писмото от Майнц,щели да ми бъдат изплатени всички средства ,така пишело на правно основание- техния немски закон.За документи просто няма какво да ми искат дала съм ВСИЧКО и двата договора на мъжа ми и от България всичко,удостоверения за постоянни адреси на мен и на детето за периодите, всичко,които ни каза да приготвим и попълним служителка на !Faire Mobilitat,тя ги попълни на немски език освен кръв и урина да ни искат друго не остана,както наш приятел се шегува....Ще чакаме и ще подбутваме.
 13. Мерси , Вас Ви препратиха там след като сте пратили целия комплект първо в Нюрнберг??От тяхното писмо ,което не мога да преведа следва ,че са получили и обработват там документите.Не мога да попълвам нови документи и за тях но като не мога да разбера какво пише в писмото ,тук явно няма кой да помогне ,както и да е . Тоест аз не разбрах ,говорим за детски надбавки със задна дата ,моите са за 21 мес назад. Ако сте писали по 4 имейла тоест това е един месец за детски със задна дата ,да не би Вапите да са за 4,5 месеца назад. Извинявам се за въпросите,но другата дама говори за 7,8 месеца това си е доста сериозно време а аз и детето ми нямаме намерение да живеем и да се устройваме тук дойдохме за да помогнем на съпруга ми с документацията и да приберем тези и други средства ,които му се дължат,избрали сме си друга англоговоряша страна но мъжа ми си работи тука докато приключим процеса и ние сме принудени да стоим на 10 градуса и дъжд.. Ако не толкова строго секретно какво да им пиша по имейл..нещо от сорта ,Добър ден какво става с детските ми надбавки номер еди кои си,дали няма да ги изнерви ,но тия ако не ги ръчка човек нищо не правят. Аз не разбирам защо в пълен размер,ние получаваме с решение от 12.юли по 192 евра,но за тези настоящи подадох един комплект а за другите със задна дата отделен . Би следвало нали например ако човек има да получава 4000 евра за минал период да с атолкова ,не разбирам накъсванията и отделни преводи ,на нас ни преведоха през август накуп за 2 месеца от решението. Благодаря Ви, Благодаря
 14. Извинявам се само да уточня ,че ние се борим за киндергепд за периода от 1.09.2015 до 1.05.2017, близо 21 месеца. Значи 10 месеца ли отсега.??Ами ще чакаме ....
 15. Маргото74 и Тина Гушкова, Искрено се радвам за вас ,мили дами. Браво !Ние получаваме настоящ киндергелд но моята битка е за онези със задна дата,горе долу за 22 месеца ,подадохме ги на 15.07 и получих писмо ,което с хиляда гъгъл преводачи не мога да преведа напълно ,ако някои може и желае да помогне ,единствено по вайбър на лични мога да го изпратя нямам в момента къде да го сканирам. Започват с това ,че се основават на закона им за доходите и са ми написали адрес на Фамилна каса в Майнц,а ние пратихме писмо до Нюрнберг.,доколкото са написали ме препращат за Майнц ,но не мога да разбера какво става с документите. Не мога обаче да разбера получили ли са всички тия кървави документи ,еквивалентите на Е 410, е 411,тоест и настоящи и постоянни адреси на мен и на детето ,което е било отглеждано в България ,декларациа и сума на детските ония велики 35 лева които съм получавала ,всичко за което може да се сети човек ,актове за раждане, удостоверения за граждански брак ,фишове, данъчни декларации всичко на немски ,единственото ,което могат да се зааядат е ,че свекърва ми бабата ,която го е гледала от декември 2016 до април 2017 ,че аз и детето според българските закони детето си е на моя адрес а майката на съпруга ми е на друг.Няма как жената да си сменя регистрацията заради тези ,не ми е ясно и как ще откажата да изплатят пари за тия 5 месеца ,след като са им предоставени фишове за тях ,иначе ми липсват 4 фиша от 2015 и 1 от 2016 но пък има данъчни декларации за 2015 и 2016. Няма в момента към кой да се обърна за адекватен приятелски превод за 6 реда на немски ,повечето ми контакти тук са в отпуска а мъгляв превод и аз си направих но нищо не ми става ясно . Дано се намери някой в този сайт ,който да владее немски език и да мога да му пратя по вайбър. Ще съм много благодарна ., Много ме зарадвахте .че сте успели момичета да си получите средствата. Благодаря ,че споделихте радостта си ,присъединявам се и аз. Да са живи и здрави децата!
×