Jump to content

scorpio777

Потребител
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    5
  • Дарения

    0.00 EUR 

Всичко публикувано от scorpio777

  1. Зададеният въпрос силно ме интересува, не откривам обаче темата, към която е прехвърлен...Дали някой би могъл да ми помогне? Благодаря предварително!
  2. Привет! Благодаря Ви, Radeva, за включването! За радост при нас нещата съвсем не бяха така сложни. Нито при подаването първия път, нито сега, са ни изисквали свидетелството за граждански брак ( но, разбира се, го носех със себе си ), нито пък формулярите Е401 и Е411 ...(може би зависи от Bundesland -да, ние сме в Niedersachsen ),а относно бележката от социалните, обяснихме, че сме нямали право, и това беше . И така, след имейла, а после и писмото, които написах, и изпратените фишове от заплатата за периода, получихме едно писмо за смяна на обслужващата ни каса, което ни наведе на мисълта, че ще има размотаване...Днес обаче получихме писмо с решението, в най-скоро време сумата ще бъде преведена по сметката... Явно не винаги е толкова сложна процедурата, и има надежда и за по- лесно преминаване през бюрокрацията . На всеки, сблъскал се с подобен казус, желая безпроблемно решаване! Успешна седмица!
  3. Здравейте! От доста дълго време имам регистрация във прекрасния Ви сайт за взаимопомощ, но ( къде от неудобство, къде от нямане на какво ново да добавя към вече описаните неща ) само съм търсила интересуваща ме информация . Сега обаче бих искала да допълня нещо от собствен опит, и може би написаното от мен би било полезно за някого. Съпругът ми работи в Германия от април 2015 г., а ние с дъщеря ни пристигнахме в края на септември. Подадохме документи за детски, и при получения отговор ни стана ясно, че всъщност за периода април-септември, не пише нищо. Решихме, че просто са отказали, или че ще има друго писмо за периода. Доста дълго време нищо не пристигна, а и ние нищо не предприехме, просто ги бяхме отписали тези пари. По късно обаче една моя приятелка пристигна в Германия с децата си, и ме пита ЗАЩО!!! И реших да пробвам , да заявим все пак по някакъв начин претенции. Та използвах съвета на Крякащата тайфа към някого, и изпратих имейл до Familienkasse. Разбира се, с почти никакви очаквания. За моя най-голяма изненада, получих писмо, в което беше посочен адреса в Нюрнберг, казваше се. че документите ни са прехвърлени там, и да отговорим на всичките им въпроси. Отново поизчаках известно време, защото не разбрах дали аз да пиша писмо, или оттам да чакам... . Такова обаче не дойде. Та изпратих аз писмо със същото съдържание както в имейла, и , след около седмица получих отговор, с искане само за копия от фишовете на съпруга ми за периода. Днес изпратих исканото, и сега пак ще чакаме...Надявам се на някакъв положителен резултат . Искам да изразя огромното си възхищение към всички онези трудолюбиви хора, които така изчерпателно и търпеливо отговарят на понякога нелеки въпроси, засягащи живота на всички ни в тази страна!!! БЛАГОДАРЯ!! Поздрави
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..