Jump to content
Родени в България

eli_00

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  4

eli_00 последно спечели на 10 Април 2017

eli_00 получи най-много харесвания!

Относно eli_00

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Mannheim
 • Страна

Последни посетители

396 профилни разглеждания
 1. eli_00

 2. Здравейте! Пиша веднага след развръзката с избор на личен лекар в Германия по повод на така необходимият ми документ Ärztlische Attest für die Betreuung von Kindern / необходим за работа - почасово гледане на деца/. Благодарение на rodenivbg.com и Крякащата тайфа открих в раздел Лекари и зъболекари с български език в Германия (провинция Baden-Württemberg) Д-р Снежа Иванова. С получената етапна епикриза от личният ми лекар в България отидох при Д-р Иванова. Срещу сумата от 10 евро Д-р Иванова попълни необходимият ми за работа документ Ärztlische Attest für die Betreuung von Kindern. Отивайки при български лекар не се наложи превод на етапната епикриза, издадена от личния ми лекар в България. Извинете ме за забавения отговор, но Д-р Иванова беше в дълъг отпуск и нещата се развиха едва сега. Благодаря на rodenivbg.com , Крякащата тайфа и всички, които се включват по всякакви въпроси. За мен форумът е изключително полезен!
 3. morningstar1, благодаря за своевременния отговор! Въпросният не ми отказа да попълни бланката, но каза, че ще го направи след като получи информация за мен от джи пи-то ми в БГ. С личният лекар в БГ знам, че няма да имам проблеми, имаме приятелски отношения, пък и съм запозната с правата си там. Въпросът беше за цялото това размотаване, не е ли по-лесно да бъда прегледана тук, хем и здравният ми статус ще бъде по-актуален. Явно трябва да търся друг лекар. Много благодаря!
 4. Здравейте! Кандидатствах във фирма за мини джоб - гледане на деца. За нуждите на работата с деца от фирмата ми дадоха документ, който е необходимо да бъде попълнен от личен лекар- Ärztlische Attest für die Betreuung von Kindern. За целта си избрах личен лекар и отидох с документа при него. Той отказа да го попълни с аргумента, че не е запознат със здравния ми статус - психо, УНГ, очи ..,предполагам това е като мед. свидетелство за работа в БГ. Предложи личният ми лекар в БГ да напише за моя здравен статус (нещо като Етапна епикриза си го представям) и да го изпрати по факс тук, след което лекарят ми тук да попълни бланката за Ärztlische Attest für die Betreuung von Kindern, което ще ми струвало 10 евро. Да, но струва ми се, че ще имам разход и за превод на документа от БГ. И защо лекарят ми тук ще се доверява на лекарят ми в Бг, възможно е постфактум да съм отключила заболяване, не е ли редно немското ми джи пи да ме прегледа, да ми направи и изследвания и да попълни бланката. Джи пи-то ми в БГ вече не ми е личен лекар, т. като там там нямам здравна осигуровка. Имам такава тук в Германия. Благодаря ви!
 5. Здравейте! Вчера попаднах на форума и след регистрация тук изчетох доста полезни неща, особено страница 1! Благодаря на модератора и активните потребители! Имам следният въпрос: Съпругът ми е с адресна регистрация и немски трудов договор от 23.08.2016 г. Аз пристигнах на 03.01.2017 г. Към настоящият момент не работя, децата ни са на 14 и 6 г. и живеят в България, родителите ми се грижат за тях. Плановете ни са намиране на по-голямо жилище, записване на децата в училище и през лятото вече да бъдат при нас. Моля за съвет - кога е добре да подам молба за Kindergeld, сега или когато децата пристигнат тук? Междувременно големият ми син е с ТЕЛК, който изтича през октомври и няма да се подновява. Ситуацията с ТЕЛК-а ще утежни ли процедурата по подаване на молбата за Kindergeld? Благодаря ви!
×