Jump to content
Родени в България

yordanov63

Потребител
 • Мнения

  6
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  1

yordanov63 последно спечели на 11 Октомври

yordanov63 получи най-много харесвания!

Относно yordanov63

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Добрич
 • Страна
 1. Това е мейла на фамилиенкасе в Майнц. Familienkasse-Rheinland-Pfalz-Saarland.F12@arbeitsagentur.de, и Телефон: 0800 4 5555 30.
 2. Благодаря, за бързия отговор. А ще видим, какво ще стане.
 3. Здравейте, съпругата ми работи от близо две години в Германия, а аз работя в България. До преди месец и половина децата бяха в БГ при мен, а сега са при нея. Подадохме документи в Германия и тя получава детски за двете деца, но в намален размер. Когато подаваше документи в Германия, бяхме подали и за това че не получаваме детски тук в БГ (на практика никога не сме получавали детски в БГ). Децата са регистрирани на адреса на съпругата ми, копия от адресните регистрации са изпратени в Майнц, но до момента детските са в намален размер. Какво трябва да направим, за да разрешим този проблем?
 4. Благодаря Александър, за бързия отговор. Нямам никакво намерение да се възползвам неправомерно от немската осигурителна система. От здраве не мога да се оплача. Вчера се прибрах от Баргтехайде, където съпругата ми работи и по-обзаведохме новата квартира, където смятаме да живеем. А идеята ми е когато се установим при нея по-най бързия начин да си намеря работа, естествено напълно законна за да не бъдем в тежест на съпругата ми. Та затова и ровя в нета да понауча някой неща. Още веднъж благодаря.
 5. Здравейте Александър, Нов потребител съм. Имам въпрос, съпругата ми работи в Германия от 1,5 години като флеге за немски работодател, с договор и осигуряване по немското законодателство, в момента работи в близост до Хамбург. Края на лятото планираме с децата ни да се преместим при нея. Дъщеря ми е 20 годишна (студентка в България), сина ми е 11 годишен съпругата ми ще го запише на училище в града където е установена. Първоначално мога ли аз и дъщеря ми да се запишем в джобцентър и в последствие да започнем курс по немски език., можем ли да кандидатстваме за някакви социални помощи?
×