Jump to content

meivanov

Потребител
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обща нформация

  • Град
    Mannheim
  • Страна
    DE

Допълнителна информация

  • Родом от
    Pleven, Bulgaria

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на meivanov

  1. Здравейте! Ситуацията стана малко сложна за обясняване, но да, правилно сте разбрал. Цялото дайствие се развива по телефона, като дори на се стига до термин за срещи на които бихме могли да се "доказваме". Училищата които изброявам не са ни по район но са в близост. Районирането е задължително за по-малките ученици, мисля, че до 4клас. Стараем се към гимназия, защото синът ни учи в елитна гимназия в БГ, от елитна паралелка. Сматам, че училищната среда на децата ни има важно значение. Детето няма награди и медали, но разполага с няколко скромни дипломи и грамоти от езикови школи и състезания. Неща, които (според мен) биха били достатъчно основание, че детето бързо усвоявя чужди езици, и би могло да научи езика "в движение", както написа по-рано k-milenkova. Очаквам вашите мнения и насоки, благодаря ви!
  2. Здравейте! Изчетох всичко написано дотук.Намирам се в Манхайм,Баден-Вюртемберг.Учебната година започва на 11.09.Предстои записване на големия ми син в немско училище.В момента детето завършва 8 клас в БГ. Ще бъде регистрирано на адрес в Манхайм в началото на август,когато тук са във ваканция.Затова живо се интересувам от избора на училище.Крайната ми цел е гимназия.Синът ми не е с матем.способности.Ориентиран е към литература,театър.Детето е будно,чете много худ.литература,успехът му винаги е бил около 5.30.Има ниво А2 по анг.език.Немски изучаваше в 6 и 7 кл.като втори език в уч-ще.Поради заболяване на учителката често нямаха часове.В 8 клас не изучават втори език и нивото на немския се върти около А1,слабо.Бях ориентирана към гимназия,но предвид нивото на владеене на езика,директорът на гимназията ни насочи към Integrierte Gesamtschule Mannheim(IGMH) с уверението,че на по-късен етап може да кандидатства във въпросната гимназия.IGMH има доста добър рейтинг в града,за деца с по-висок успех.След разговор с директора на IGMH стана ясно,че детето ще има входящ тест по немски и трябва да има ниво А2.Тук имам вариант за 2 месеца престой в Бг,които му остават да плащаме частни уроци по езика за повишаване на нивото на владеене на А2,но имаме и лек финансов проблем.Затова се спирам на др.вариант- да бъде записан в Werkrealschule,където има vorbereitungsklasse.Но пък е пълно с всякакви мигрантски деца.Моля за вашите съвети и насоки! Постът придоби размери,но целта е да внеса яснота за ситуацията. Благодаря на имащите търпение!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..