Jump to content
Родени в България

Lazarinkaaa

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  1

Lazarinkaaa последно спечели на 4 Март

Lazarinkaaa получи най-много харесвания!

Относно Lazarinkaaa

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  България
 • Страна
 1. Lazarinkaaa

 2. Благодаря Ви, бяхте ми много полезни.
 3. Безплатни курсове по немски ?

  Здравейте, аз също искам да се включа по темата, относно изучаването на немски език. Аз работя в една фабрика за месо и нямам много добри познания по немски. Живея в Parchim, Mecklenburg-Vorpommern. При нас има Job Center, но незнам какви са условията, на който трябва да отговарям, за да се запиша. Прочетох много материали за интеграционния курс, но незнам да ли имам право да се включа в него. От 1 г. работя в Германия, имам ли право на обезщетение за безработица ако напусна работа и като безработна евентуално да се запиша на курс по немски? За мен това е много важно, тъй като без език не мога да си сменя работата, а там, където работя не ми остава време допълнително да уча след работа, другото което е, че имам здравословни проблеми и няма да мога да издържа дълго на настоящата ми работа. Какво можете да ме посъветвате?
 4. Работя в Германия от 3 месеца. Искам да попитам как стоят нещата със осигуровките ако реша да се лекувам в България, тъи като ми предстой да пътувам до България, трябва ли да си вадя документ, че се осигурявам в Германия, за да ми окажат медицинска помощ? Осигуровките в България са ми до февруари. Всеки ми казва различно, 1човек ми кзва да си извадя документ Е104 от IKK службата, друг ми казва, че не е необходимо, достатъчно е да си представя осигурителната карта, издадена в Германия. Кажете и какво да правя?
 5. Здравейте от мен! Аз живея на семейни начала с приятеля ми в Германия. Работим на едно място, доходите ни са еднакви, имаме настоящ адрес от 01.03.17г.Понеже нямаме сключен брак, нямаме деца искам да попитам има ли някакво значение ако сключим граждански брак за данъците, които ни удържат от заплатата? Сега сме към категория 1, ако сключим брак към коя категория ще причислим. Да ли има смисъл да си сменяме статуса или не, ще се отрази ли благоприятно или не върху нашето социално положение? Благодаря предварително!
×