Jump to content
Родени в България

Taib Peltek

Потребител
 • Мнения

  6
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  1
 1. Някои знае ли дали е вярно.чевсяка година трябва да се подават документите за детските? Има ли такова нещо или само слухове?
 2. Някои може ли да окаже съдеиствие за попълването на документите за детските? Има ли попълнение формуляри някъде ? И трябва ли и на немски и на български да се попълнят или става само на български?
 3. Някои знае ли дали е вярно, че от 01,01,2018г. ще се изплащат за минал период само 6 месеца назад?
 4. Благодаря за инфото при развитие ще пиша да кажа какво е станало с моето положение.
 5. Проблемът е че няма с кои да отида до Арбайтс амт. Не говоря добре немски и ще ми бъде трудно да разбера какво се иска. Другото е че ми остават два месеца работа Но ще се опитам да говоря с някои от фирмата да проверят и да видят какво точно трябва да направя ако въобше ми обърнат внимание. Благодаря все пак за отговора. Ако има развитие ще пиша какво е станало.Ако някои друг може да помогне с инфо да пише.
 6. Здравейте. Нов съм във форума,но ми харесват темите тук. Работя във фирма в която бях 2 месеца на миниджоб след това ми дадоха нормален договор на пълно работно време за 5 месеца. Понеже работата се води сезонна след 31,10,17г (тогава ми свършва договора) от фирмата ми дават бележка за джоб център или арбайтзам незнам не съм наясно с която ми гарантират че от 01.02,18 г пак започвам работа. Та въпроса и е след като се регистрирам имам ли право на борса и покриват ли въобще нещо от разходите джоб центъра или арбайтзам и къде трябва да се регистрирам. Ако някой може да помогне ще съм Ви много благодарен. От скоро съм в германия и много неща не са ми ясни и няма и кои да ми обясни. Благодаря Ви
×