Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  210
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  42

Aleksander последно спечели на 7 Декември

Aleksander получи най-много харесвания!

Относно Aleksander

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
 • Работя като
  AV
 • Политика
  Повръща ми се

Контакт

Допълнителна информация

 • Родом от
  Варна
 • Интереси
  https://www.scribd.com/doc/265541447/A-Brief-Theory-of-Time-hypothesis

Последни посетители

4257 профилни разглеждания
 1. Пътуване с кола до Мюнхен

  Та стоя си на една спирка и чакам автобус. Наизустил съм и си повтарям постоянно думичките, които трябва да кажа на шофьора за да си купя билетче и подскачам от притеснение. Автобуса дойде, постоя и си тръгна, а аз стоя като ударен с мокър парцал. От къде да знам, че трябва да натисна копче за да се отвори вратата?!? От тогава минаха 8 години и няколкостотин подобни случки
 2. Информация за немските здравни каси

  Всъщност има една вратичка и тя е, че родител може да мине към семейната застраховка. За целта трябва да има адресна регистрация в Германия. Процедурата отнема време, но работи.
 3. Обикновено има 6 месечен изпитателен срок. През това време всяка от страните има право да прекрати договора без предизвестие. Т.е. става дума за друг тип ситуация.
 4. На това май му викат - хубава работа ама българска. Заради подобни изцепки българин е мръсна дума.
 5. Пътуване с кола до Мюнхен

  Очакват ви интересни преживявания и много изненади. Успех!
 6. Добре де, ако приемем, че детските надбавки не са награда за направа на дете, а финансова помощ за отглеждането му то вие на какво основание имате претенции към тази помощ след като детето е "в домакинството на другия родител в България"? Проблемът ви е не как ще осъдите касата, наивно е дори да предполагате, че имате основание. Проблемът ви е, че може да получите искане да върнете надвзетата сума за това, че не сте обявили промяната в семейното състояние.
 7. Здравейте, темата е доста дълга и не съм достатъчно компетентен въпреки, че минахме по този път. Мога само да кажа, че е важно да имате брак, да сте осигурена към здравна каса вие или съпруга ви. Т.е. той като такъв може да ви осигурява чрез фамилна застраховка. Съответно ви се полагат суми преди и след раждане от здравната каса и то доста сериозни. Трябва да имате личен лекар, да определите къде ще раждате, т.е. да изберете болница и да се регистрирате там. Междувременно се нуждаете от консултации при гинеколог, който също може да ви обясни много неща свързани с процедурите. Ако трябва наемете си преводач. Трябва и от сега да си потърсите хебама и т.н. и т.н. Както казах темата е доста дълга и се нуждае от компетентен разбор. Документите не са малко и са важни.
 8. Адресна регистрация (Meldebescheinigung)

  В Германия има 16 провинции. Всяка има собствени формуляри и/или изисквания.
 9. Да се завърнеш ... в родината!

  Това е истината за съжаление
 10. Доход на ръка не е доход. Човек без банкова сметка в Германия не е човек. Съответно не знам как трудовият ви договор е реален. По принцип за предварителна проверка документи не ви трябват. Отивате в автокъщата и питате. Там ще ви чекнат в системата и ще ви кажат да или не. Имайте предвид, че под лизинг тук се разбира друго. Вие вероятно имате предвид финансиране.
 11. Whatsapp група

  https://chat.whatsapp.com/89QVEu9WiXxLmysjOrxiKf
 12. Право на Wohngeld в Германия

  Имахме подобен проблем с нашия хазяин преди години. Обявихме на място, че отказва да попълни съответният документ. От службата му се обадиха в наше присъствие и го попитаха защо. На следващият ден проблемът беше решен. Ставаше въпрос за нещо друго, но ситуацията е аналогична.
 13. Мюнхен или Дрезден?

  Здравейте, малко късно се включвам в темата. Въздържах се, защото обикновено мненията ми са малко крайни и категорични и не исках да влияя негативно върху избора. И все пак това е може би най-интересната, за момента, тема във форума. И така, ако трябва да избирам между Дрезден и Мюнхен бих зачеркнал на секундата Дрезден и бих добавил друг град. Първо Дрезден е част от бившата източна Германия. Разликите все още стоят най-вече в манталитета на хората и донякъде в сивия цвят на околностите. Друг важен момент е езика. С моя слаб немски установявам, че почти не разбирам хората и от двете области. Имах познат немец, който идваше от Бавария, който ми сподели, че като дошъл в Хамбург му се наложило отново да учи немски!!! Малко съм пристрастен, но според мен най-добрият избор за град за живеене и първоначално установяване е Хамбург. 107 квартала, много паркове, красота и история, пристанище, хубави хора, толерантност към чужденците, ужасен трафик, скъпи и трудни за намиране квартири, безплатни детски градини и много възможности за развитие. Освен това ако изберете Хамбург може да разчитате на нашата скромна помощ. Поздрави,
 14. Честит Празник

  Днес е 2-ри юни!
×