Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  205
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  41

Aleksander последно спечели на 13 Юни

Aleksander получи най-много харесвания!

Относно Aleksander

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
 • Работя като
  AV
 • Политика
  Повръща ми се

Контакт

Допълнителна информация

 • Родом от
  Варна
 • Интереси
  https://www.scribd.com/doc/265541447/A-Brief-Theory-of-Time-hypothesis

Последни посетители

4199 профилни разглеждания
 1. Добре де, ако приемем, че детските надбавки не са награда за направа на дете, а финансова помощ за отглеждането му то вие на какво основание имате претенции към тази помощ след като детето е "в домакинството на другия родител в България"? Проблемът ви е не как ще осъдите касата, наивно е дори да предполагате, че имате основание. Проблемът ви е, че може да получите искане да върнете надвзетата сума за това, че не сте обявили промяната в семейното състояние.
 2. Здравейте, темата е доста дълга и не съм достатъчно компетентен въпреки, че минахме по този път. Мога само да кажа, че е важно да имате брак, да сте осигурена към здравна каса вие или съпруга ви. Т.е. той като такъв може да ви осигурява чрез фамилна застраховка. Съответно ви се полагат суми преди и след раждане от здравната каса и то доста сериозни. Трябва да имате личен лекар, да определите къде ще раждате, т.е. да изберете болница и да се регистрирате там. Междувременно се нуждаете от консултации при гинеколог, който също може да ви обясни много неща свързани с процедурите. Ако трябва наемете си преводач. Трябва и от сега да си потърсите хебама и т.н. и т.н. Както казах темата е доста дълга и се нуждае от компетентен разбор. Документите не са малко и са важни.
 3. Адресна регистрация (Meldebescheinigung)

  В Германия има 16 провинции. Всяка има собствени формуляри и/или изисквания.
 4. Да се завърнеш ... в родината!

  Това е истината за съжаление
 5. Доход на ръка не е доход. Човек без банкова сметка в Германия не е човек. Съответно не знам как трудовият ви договор е реален. По принцип за предварителна проверка документи не ви трябват. Отивате в автокъщата и питате. Там ще ви чекнат в системата и ще ви кажат да или не. Имайте предвид, че под лизинг тук се разбира друго. Вие вероятно имате предвид финансиране.
 6. Whatsapp група

  https://chat.whatsapp.com/89QVEu9WiXxLmysjOrxiKf
 7. Право на Wohngeld в Германия

  Имахме подобен проблем с нашия хазяин преди години. Обявихме на място, че отказва да попълни съответният документ. От службата му се обадиха в наше присъствие и го попитаха защо. На следващият ден проблемът беше решен. Ставаше въпрос за нещо друго, но ситуацията е аналогична.
 8. Мюнхен или Дрезден?

  Здравейте, малко късно се включвам в темата. Въздържах се, защото обикновено мненията ми са малко крайни и категорични и не исках да влияя негативно върху избора. И все пак това е може би най-интересната, за момента, тема във форума. И така, ако трябва да избирам между Дрезден и Мюнхен бих зачеркнал на секундата Дрезден и бих добавил друг град. Първо Дрезден е част от бившата източна Германия. Разликите все още стоят най-вече в манталитета на хората и донякъде в сивия цвят на околностите. Друг важен момент е езика. С моя слаб немски установявам, че почти не разбирам хората и от двете области. Имах познат немец, който идваше от Бавария, който ми сподели, че като дошъл в Хамбург му се наложило отново да учи немски!!! Малко съм пристрастен, но според мен най-добрият избор за град за живеене и първоначално установяване е Хамбург. 107 квартала, много паркове, красота и история, пристанище, хубави хора, толерантност към чужденците, ужасен трафик, скъпи и трудни за намиране квартири, безплатни детски градини и много възможности за развитие. Освен това ако изберете Хамбург може да разчитате на нашата скромна помощ. Поздрави,
 9. Честит Празник

  Днес е 2-ри юни!
 10. Здравно осигуряване

  Би било изключително безотговорно. Ще ви хванат почти веднага и ще ви коства много. А при такъв залог вероятно всичко.
 11. Здравно осигуряване

  Веднага. Предполагам, че не става дума за фиктивно осигуряване, а за реален трудов договор и работа на място.
 12. С дете на улицата в Германия

  Има опасност спора да стане дълъг. 1. "Независимо от обстоятелствата" не включва деца. 2. Как е обявено, че сградата ще се събаря? Устно твърдение на хазяина? Не се спомена за писмени предупрежения, срокове, табела на вратата. Как ще изглежда денят на събарянето? Полицията ще дойде и с шутове ще разкара наемателите и ще изхвърли багажа? 3. Дискриминация към определени групи - да и това е естествено и предвидимо предвид групите. Места с повече от едно български семейства е живо чудо. Няколко дни преди заплата е спокойно после настава шум, крясъци, чалга, пиянски истории, жалби, полиция. Ако не е едното е другото. Дори боклука не се изхвърля нормално, следват бележки от хаусмайстери написани като за малоумни, глоби от сметоизвозващи фирми и т.н. Говоря от лични наблюдения. В Харбург, квартал на Хамбург, има блокове на които им казват българските блокове. 4. Естествено, че бежанците са предпочитаната група. Там проблемите се обясняват с манталитет, а наема е гарантиран от държавата. И какво от това? Трябва ли да живеем с мисълта, че сме онеправдани?
 13. С дете на улицата в Германия

  Аз мисля, че твърде много неща се изписаха по темата, повечето излишни. Няма сила и власт в Германия, която да ви изведе на улицата ако сте с дете. За това и агенции и наемодатели се дърпат когато го разберат. Не могат да ви изгонят дори и да не плащате наем. Така, че решението на вашият проблем е изключително просто. Заявявате на сегашният хазяин, че няма да мръднете от там докато не ви осигури ново жилище, което да ви устройва. Аз бих го уведомил писмено, цитирайки неговите обещания и бих отишъл в полицията за всеки случай, за да са предупредени, а и за да го уведомят, че закона е на ваша страна. За емигрантите важи закона за естествения подбор, т.е. има такива, които се справят със ситуациите докато влязат в релси и такива, които не успяват и се връщат в Бг. В момента, в който започнете да твърдите, че някой ви е длъжен с каквото и да било започвате да се приближавате към втората група. Това, че сте с дете не ви дава преднина пред останалите. Познавам семейство с две деца, които живеят в една стая вече две години. И те развиваха теории, че тая или оная служба ще им помогнат или, че са длъжни да им намерят жилище и т.н. Сдобиха се със всякакви видове документи като нуждаещи се и толкова. Минаха през периода - "Германия е гадна и всички са боклуци и мошеници". Сега се кротнаха и мирно и кротко чакат шанса си. В подобна ситуация са хиляди семейства. И ние бяхме в същата ситуация повече от година. Никой не ви игнорира, защото сте българи или защото сирийците и респективно Путин са виновни. Просто няма достатъчно жилища. Трябва ви малко вяра, упоритост, търпение и твърдост. Едно по едно, всичко се нарежда.
 14. Намерих интересен коментар по темата: "Вече не съм толкова критичен към терористите в западните столици! Ако имаха по голям бутон на бюрото от този на Тръмп, нямаше да са терористи, а велики демократи! " Ves Yanev
×