Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  162
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  22

Aleksander последно спечели на 9 Септември

Aleksander получи най-много харесвания!

Относно Aleksander

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
 • Работя като
  Revierfahrer
 • Политика
  Повръща ми се

Контакт

Допълнителна информация

 • Родом от
  Варна
 • Интереси
  https://www.scribd.com/doc/265541447/A-Brief-Theory-of-Time-hypothesis

Последни посетители

2798 профилни разглеждания
 1. Проблеми със съседите или хазяина

  Здравейте, да, с българи съседи винаги е проблемно Изпадали сме в подобни ситуации. Много е неприятно. Това, което може да направите, абсолютно смело и без никакви притеснения, е да звъннете в полицията и да се оплачете. Идват почти веднага, а ако се наложи да звъните няколко пъти може да се стигне до изхвърляне на "лошият" съсед. Също не бива да се притеснявате от реакциите му. Както каза един познат - "В Германия няма страх." Тук институциите работят. Поздрави.
 2. „— А сега, Хари, да поемем в нощта по следите на този вятърничав изкусител — приключението!”

 3. За тях не е ли необходимо да се докаже „безпаричие”?
 4. Здравейте Дениса, доколкото съм запознат платеното майчинство е една година, а до три е неплатеното, т.е. не сте длъжна в края на първата година да започнете работа, но също така няма основание, на което да получавате помощи при положение, че в детските градини приемат деца от двумесечна възраст. Успех!
 5. Забелязал съм, че в-к Капитал периодично подхващат някаква тема, често тенденциозно, и лазят по нервите на нормалните хора. Напоследък темата е свързана с това как хората се завръщали в България, едва ли не масово. Не знам каква е целта на подобни внушения. Някак си доста "случайно" това съвпада с прословутата идея на президента да се направел регистър на българите в чужбина. Факт е, че има хора, които се връзват на тези неща. По-интересен е въпроса с кава цел се пускат тези "новини". Елементарната логика показва, че и в твърденията на Капитал и в идеята на президента няма никакъв смисъл. Интересно ми е да чуя мнения по този въпрос.
 6. Любими български стихове и разкази

  Черно Черни вълни, черно море, черно небе. На черния бряг малко дете. Мачка със пръсти, оформя живота си. Буца кал, поникнало цвете. Пчели разнасят прашеца. Вятър, пустиня, надежда. Паяци сплитат оковите.
 7. Здравейте, не са ви отказали защото сте българи, а защото не отговаряте на редица условия. Няма смисъл да ги изброяваме, може би само това, че за да се докоснете до немската социална система трябва да сте работила известно време, поне една година на трудов договор (мисля, че срока е вече променен). Иначе казано първо се дава и после се взима. Чувал съм, че в Берлин е доста по-лесно човек да вземе помощи, затова много нашенски цигани отиват натам. Добре е да знаете, че в Германия има 16 провинции и всяка си има собствени закони. Но така или иначе няма вариант да получавате пари защото няма кой да гледа детето ви понеже не сте намерили детска градина. Това се счита за ваш проблем. Относно това, че нямате брак, да, това тук има огромно значение. Засяга данъци и т.н. Във форума е писано много по този въпрос. Относо курса, не е задължително условие да ви го платят. Цената му е достъпна, а ако си вземете всички изпити дори ще ви върнат половината пари. И за това има доста информация по този въпрос във форума. За работата в хотела, предполагам, че е ставало въпрос за фермитлунгсгутшайн, това е документ, с който държавата стимулира наемането на нови служители. Иначе казано работодателят получава пари за да ви назначи, но ги получава само ако се задържите определен срок. Това не е условие за започване, но някои работодатели го предпочитат (естествено). Най-доброто, което може да направите е да започнете работа някъде и доколкото можете да учите докато си стъпите на краката. Всички сме минали през това. Аз работих четири години без да знам и дума немски.
 8. Аз мисля, че тази ситуация освен тълкуване си има и съвсем конкретни проблеми, който трябва да намерят решение. Става дума за това, че се работи по 12 часа срещу 500 евро намесец и това, че жената е бремена и това се оказало проблем за работодателя. Намерих консултации на български език в Манхайм към Каритас. За незнаещите това е голяма организация, която се занимава и с помощ при проблеми на емигрантите. Това е линк към сайта https://www.caritas-mannheim.de/hilfe-und-beratung/fluechtlinge-und-migranten/migrationsberatung/migrationsberatung Обадете се и опишете ситуацията. Долу в дясно са изброени контакти и си пише кой отговаря и на български. Ако се притеснявате от първоначалният контакт кажете, ще се обадим. Поздрави и успех!
 9. За кой град става дума? По принцип закона е на ваша страна. Добре е да се обърнете към някоя социална организация като Дякони, Аво и т.н. Във форума има доста адреси, може допълнително да потърсим. Видно е, че работодателят е в нарушение. Ако можете да си го позволите не напускайте преди да се консултирате със специалист.
 10. Жилище

  Госпожо Гушкова, нима очаквате някой да се ангажира да ви отговори описвайки изчерпателно цитирам: "всичко свързано с жилищата: търсене, социални облекчения и др.". Вече десетки пъти е казано - Моля, използвайте търсачката на форума, по всички въпроси има доста иформация. Това е форум, а не място за консултации от страна на един конкретен човек. Относно квадратурата, да, има разлики в условията между различните провинции, но специало за това те не са много големи. Приемете приблизителна стойност от минимум десет квадрата на човек. Така или иначе едва ли ще си търсите жилище 40 квадрата. Ограничеията са наложени заради фрапиращи случаи където в стая живеят по 8-10 човека. Поздрави,
 11. Да ни е честит денят на българската просвета и култура. Честит 24-ти май!на българската просвета и културана българската просвета и култура на българската просвета и култура
 12. Не искам да разводявам излишно темата, само едно допълнение. Когато подписвах трудовия си договор подписах и декларация, че съм съгласен да работя 60 часа седмично. Всъщност от година средно работните ми часове са около 250 - 260 на месец, стигал съм до 272. Относо почивката, стигал съм до девет последователни дни, по 10-12 часа без пауза между тях. За сметка на това получавам сериозни премии така, че и аз и работодателят сме доволни. Блгодарение на това, че приемам работата, от една седмица съм горд собственик на постоянен договор, което считам за много голям успех в личен план. Казвам това, защото според мен е по-добре да се полагат усилия в една посока, имам предвид работодател, отколкото да се пилее човек на различни места. За тези, които не знаят, постоянният трудов договор Festvertrag в Германия се счита за голяма сила и се постига много трудно.
 13. Здравейте, има едно неписано (за сега) правило на форума, съгласно което не обсъждаме и не тотлерираме въпроси свързани с начини за "прикрепване" към немската социална система. Не ме разбирайте погрешно, но границата между нужда и далавера за по-голяма част от нас, българите е доста размита. Това е мое мнение и няма нищо общо с вас. И все пак, щом съпругата ви е назначена директно към немски работодател то тя най-вероятно получава едни прилични пари, както и детски надбавки. От друга страна цената на интеграционният курс е почти символична (около 1.9 на час) и дори връщат половинната при успешно приключване, т.е. при получен сертификат В1. Ако вие и дъщеря ви се радвате на добро здраве няма причини да не можете да работите и едновремено с това да посещавате вечерен курс. Тук има доста информация по тези въпроси. Липсата на немски език не е непреодолима пречка за започване на работа. Аз първите пет години бях като глухоням и не спирах да работя. Можете да си пуснете обява тук, че търсите работа и/или да отворите тема по този върос.
 14. Ситуацията, която описвате е абсурдна. Няма вариант да плащате нещо, което не ползвате. Също така няма вариант да забранят детето да посещава градината под предлог, че е палаво. Дайте повече информация - град, градина и т.н. Има и достатъчно институции към които да се обърнете.
 15. Ако позволите един съвет, тази работа мирише. Ще си спестите много проблеми ако преосмисллите заминаването. 1) В Германия няма такова понятие като плащане на ръка. Банковата сметка е всичко. 2) Трудовият договор има особено значение и сила и ако е придружен с обещания или уговорки за плащане а ръка, значи е лъжа и/или измама. Проблемът е, че при една проверка, когато лъснат нещата, съпругът ви носи много сериозна отговорност, а тук незнанието не е оправдание. Поразровете из форума, има доста информация или отворете нова ттема.
×