Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  226
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  45

Aleksander последно спечели на 5 Февруари

Aleksander получи най-много харесвания!

Относно Aleksander

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
 • Работя като
  AV
 • Политика
  Повръща ми се

Контакт

Допълнителна информация

 • Родом от
  Варна
 • Интереси
  https://www.scribd.com/doc/265541447/A-Brief-Theory-of-Time-hypothesis

Последни посетители

4542 профилни разглеждания
 1. Информация за немските здравни каси

  Можете да се възползвате от застраховката веднага след сключването й. Много, много внимавайте! Ако ви заподозрят в измама ще има големи последствия. Консултирайте се внимателно. "Българските" схеми няма да сработят. Успех,
 2. Искам да емигрирам

  Здравейте госпожо Радева, до сега никой не ви е отговорил за да не поеме вината на човек изглеждащ груб. Настоявате за отговор за това ще опитам да споделя всеобщото мнение. Очевидно имате грешна представа за Германия. Няма кой да ви приеме, както се изразявате. Много хора пристигат и много си отиват. И за най-малката победа е необходимо да се полагат огромни усилия понякога свързани и с унижения. Дори често се губи идеята за крайна цел. Това, което очаквате е невъзможно, защото е извън схемата. Германия се нуждае от хора, които да й работят повече от нормалното срещу заплащане по-ниско от нормалното и да й раждат деца. Това е. С уважение,
 3. За това ли става въпрос? https://nap.bg/page?sId236fsL=30&sId236dsA=2019&id=384&textMode=0
 4. Търся работа

  Каква работа търсите? Какво работно време? Как сте с езика?
 5. Информация за немските здравни каси

  Вече е писано по този въпрос във форума. Ще ви спестя търсенето. Да, вие и децата имате право да сте застраховани в обща фамилнна застраховка на името на съпруга ви при това безплатно. Идете всички на място в касата и питайте какво е необходимо. Не отлагайте, защото всяка една медицинска процедура е скъпа ако нямате застраховка.
 6. Мерака за хубава кола е винаги голям и разбираем. За това много често сме склонни да вземаме прибързани решения, които после ни излизат солено. Първите две важни условия са да не сте вписани в Шуфа и да имате постоянен трудов договор. Ако не отговаряте на тези условия по-добре не се хващайте. Има търговци, които ще ви кажат, че това не е проблем, но тогава много внимателно проучете всички условия! Относно сериозните автокъщи. Миналата година си харесахме БМВ миниван, 2016-та, всичко супер. Цената беше 15.700 Евро. Отидох на място. На петата минута ме одобриха. Отговарям на всички условия. Месечна вноска около 250 евро. Аз щастлив, всички усмихнати. Почнах да смятам, оказа се, че нещо не излиза сметката. Първо цената била не тази, защото колала нямала TÜV, аз трябваше да платя прегледа, ок. Оказа се, че автокъщата прави предварителен преглед дали колатаще мине преглед?!? Това струваше 170 евро, платих ги. Оказа се, че трябвало да се смени разпределителен вал и товаструвало 2.500 евро! Ама автокъщата щяла да плати, защото съм бил симпатичен. Обаче аз трябва да поема гаранцията, т.е. да платя 2Х500 евро за две години. Неизвестно защо трябваше да платя и за гуми още 300 евро. Финансираето се осъществява от незнам си каква банка, но се оказа, че думата банка се съдържа в името иначе е GmbH. Накрая се оказа, че общото оскъпяване е над 9.000 евро. Добре, че се отказахме навреме. А автокъщата бе наистина сериозна и вдъхваща доверие - https://www.autohus.de/ Накрая, след месеци притеснения и търсене се сдобихме с един страхотен 7 местен Ford S-Max бензин срещу 190 евро на месец и общо оскъпяване около 1.500 евро. Все още сме на мнение, че направихме добра сделка. Винаги си носете калкулатор и смятайте по няколко пъти и задавайте хиляди въпроси преди да подпишете. Успех!
 7. Целта на този документ е да предотврати т.нар. многоженство. Иначе процедурата не толкова сложна и невъзможна. Вярно, че на нас ни отне почти половин година, но това беше заради грешки от страна на бг институциите.
 8. Спешно

  Бих казал, никак. Или вероятно с някакво потвърждение за вонгелд или арбайтслозенгелд. Предполагам, че питането е свързано с това щом държите жилището да е общинско.
 9. Търся зъболекар

  Какъв е проблема с намиране на зъболекар?
 10. Информация за немските здравни каси

  Не съм много подготвен по темата, но съм почти 100% сигурен, че можете да обявите, че живеете на семейни начала, т.е. това да ви се признае и да минете към фамилната застраховка на приятелят си. Просто идете в касата. Разговора щще ви отнеме 15 мин. На място приятелят ви ще сключи договор, който ще важи веднага, т.е. преди да получите картите си. Разговора може да се проведе и на английски. Ако трябваше днес да избирам, отново бих избрал Techniker Krankenkasse.
 11. Urlaub и Urlaubsgeld

  В никакъв случай не подписвайте! Няма да се злепоставите ако кажете, че сте си променила мнението или така са ви посъветвали. Вие сте длъжна да защитавате собствените си интереси. Изискайте Кундигунг. Само така може да идете после в Арбайтсамт и да получите обезщетение за безработица, което ви се полага. Удържа ви се застраховка за това. Ако ви откажат или започнат да увъртат заплашете ги с Арбайтсгерихт. Навремето ме измамиха по този начин, уверявайки ме, че това било Кундигунг. Дори да напускате по собствено желание искайте Кундигунг.
 12. Чувам хубави работи за пенционните системи в Никарагуа и Конго. Освен това там човек можело да работи, а можело и да не работи.
 13. Естествено, че ще ви откажат детските. На какво основание очаквате да получавате помощ за отглеждане на деца от държава, в която не присъствате и не плащате данъци?!?
×