Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  180
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  30

Aleksander последно спечели на 1 Февруари

Aleksander получи най-много харесвания!

Относно Aleksander

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
 • Работя като
  Revierfahrer
 • Политика
  Повръща ми се

Контакт

Допълнителна информация

 • Родом от
  Варна
 • Интереси
  https://www.scribd.com/doc/265541447/A-Brief-Theory-of-Time-hypothesis

Последни посетители

3153 профилни разглеждания
 1. Училище

  Здравейте Милена, самият факт, че получавате писмо означава, че сте длъжна да посещавате училище на тази възраст. Такъв е закона. Освен това посещаването на училище е свързано с доста отговорности. Например не можете да напускате страната когато пожелаете извън ваканциите без специално разрешение от училището, и т.н. и т.н. Това, че посещавате задочно училище в България едва ли ще е сериозно приет довод тук. В писмото, което сте получила най-вероятно даден срок, в който да се обърнете към съответна институция. Ако не искате неприятности идете на място и се информирайте. От всичко това за вас има един огромен плюс. Ще ви пратят на интеграционно училище където ще учите немски по най-добрият за вас начин. Успех!
 2. Здравейте, като за начало си направете труда първо сама да потърсите информация във форума. Има предостатъчно изписано по този въпрос. Относно социалните помощи и правата ви - защо никой не пита за работа? Видове, възможности, начини за търсене, квалификация и преквалификация и т.н. и т.н. Може да изглеждам груб, но ние също гледаме деца и се борим, оцеляваме и развиваме разчитайки на правото си на труд, а не на помощи!
 3. Завръщане в България

  Много ми хареса дефиницията за песимист Темата е много интересна и подходяща за чаша бира след гледане на филма "Красив ум". За тези, които не са го гледали прилагам линк: https://filmi2k.com/a-beautiful-mind-krasiv-um-2001-bg-audio/ За съжаление имам ужасното усещане, че всеки момент ще се появи табелка с надпис: >>> Докато четете това, 70 човека напуснаха България. <<<
 4. Завръщане в България

  Основният закон на бизнеса гласи, че за да спечелиш паричка трябва да направиш така, че друг да не я спечели. Горе, долу това описва положението в съвременния свят където за да е добре една държава, то това е възможно само ако околните са зле. Говорил съм с доста колеги, също чужденци. Всеки описва подобна на българската ситуация. Става дума за всички от бившия соц. лагер. Само да не вземе някой да ми обяснява, че унгарците или чехите са много добре, за това и те са тук по строежите... "Водещите" държави нямат интерес от проспериращи България, Румъния и т.н. Именно за това престъпниците, които управляват България се вписват в европейския интерес. Да, финансират ни по различни проекти, нашите крадат парите и стават по-силни. България е опасана от "кръгове" и групировки, които с нокти и кръв ще се борят за статуквото. От друга страна ние, които бягаме за да запазим достойнството си и да оцелеем живеейки, уж по-добър живот, сме крайната цел. Готови, отгледани, научени и неоплакващи се, част от съвременното класово общество. Мой колега ми разказа за документален филм, който гледал преди десетина години (в Германия) където се коментирало, че на немската икономика са й необходими минимум 100 хиляди емигранти годишно. Те са мотивирани и работят всичко, което немците не биха работили, да не изброявам. Проблемът бил, че те създавали семейства и раждали деца, които не искат да работят това, което техните родители работят. Това също е от полза, защото немците не искат да раждат деца и по този начин се влива "свежа кръв" в нацията, която е все по-застаряваща. Днес, години по-късно е видно, че същата схема се прилага от всички останали държави наричани от някои Г-8, Г-20 и т.н. И изведнъж, хоп, не достига човешка маса. За това хайде да разбием Украйна и т.н. и да клатим Сирия за да може да има емигрантски поток от свежи работници като ситото ще е Турция. И т.н. и т.н. Е, при цялата тази картинка как да не получават заслужени хвалби и прегръдки нашите хубавци. Нали те поддържат #СХЕМАТА. От всички нас, останалите се очаква да живеем с чувството на вина, че не правим достатъчно за да променим това, а живеем за да плащаме сметки и да оцеляваме обосновавайки се с грижа за семейството. Все пак и за нас е помислено, можем да пращаме левчета, плакнейки съвестта си, в "Българската Коледа".
 5. Вместо да сменяш гражданството може би е време да смениш града (провинцията). До сега, в Хамбург, не съм се сблъсквал с проблемите, които описваш Иначе темата и за нашето семейство е актуална и много интересна. Периодично се сещаме за това и все намираме причини да отложим процедурата, която всъщност е много проста. Истината е, че каквото и да се коментира, немското гражданство дава една голяма сигурност и защита за цялото семейство.
 6. Към файла 5 000 Български пословици и поговорки Съставители Милко Григоров, Костадин Кацаров 5000 Български пословици и поговорки Първа част Второ допълнено издание Редактор Георги Досев Художник Георги Чаушов Худ. редактор Румен Ракшиев Техн. редактор Лиляна Коларова Коректор Милка Войникова Дадена за набор на 26. V. 1869 г. Подписана за печат на 31. VII. 1969 г. Печатни коли 24 Издателски коли 12 Формат 65/92/32 Тираж 60 000+93 Издателски № 17524/III-7 Цена 0,90 лв. Държавно издателство „НАУКА И ИЗКУСТВО“ София, 1969 Държавна печатница „Георги Димитров“ Индекс БФ-1 Сканиране, разпознаване и корекция: Светослав Иванов, 2013 Качен от Aleksander Качен на 15.01.2018 Категория Електронни книги  
 7. Version 1.0.0

  2 сваляния

  Съставители Милко Григоров, Костадин Кацаров 5000 Български пословици и поговорки Първа част Второ допълнено издание Редактор Георги Досев Художник Георги Чаушов Худ. редактор Румен Ракшиев Техн. редактор Лиляна Коларова Коректор Милка Войникова Дадена за набор на 26. V. 1869 г. Подписана за печат на 31. VII. 1969 г. Печатни коли 24 Издателски коли 12 Формат 65/92/32 Тираж 60 000+93 Издателски № 17524/III-7 Цена 0,90 лв. Държавно издателство „НАУКА И ИЗКУСТВО“ София, 1969 Държавна печатница „Георги Димитров“ Индекс БФ-1 Сканиране, разпознаване и корекция: Светослав Иванов, 2013
 8. Искаш в Германия, но не знаеш немски? Помисли си пак!

  Съгласен съм с казаното, но само донякъде. Хората са отчаяни и в повечето случаи идват за да оцелеят. Не е правилно да им се вменява вина и да бъдат упреквани и дори, понякога мразени за своята слабост.
 9. Опитахте ли да си намерите училище? По принцип тази процедура, т.е. кореспонденцията с БАМФ я прави училището. Поне така беше с нас в Хамбург.
 10. Не твърдя, че съм 100% прав, но предполагам, че има недоразумение. BAMF не дава разрешение за курс, на вас ви се полага, ако отговаряте на съответните условия, разбира се. По-скоро са ви казали, че няма свободни места в школите. Навсякъде има недостиг на учители.
 11. Обаждате по телефона в присъствието на вашият приятел и казвате: - Гутен таг, Пелтек ист майн наме. Их шпрехе кайн дойч, кьонтен зи бите мит майн долметшер шпрехен? - и подавате слушалката. За тях това е достатъчно.
 12. Здравейте, това, че емигрантите били с предимство са глупости втълпявани от българските смешни "медии". Така хора като вас идват предварително настроени негативно. С времето ще се уверите, че съм прав. Относно въпроса ви, системата изисква те да са здравноосигурени и това спокойно може да го правите в България и да им извадите международни здравни карти. Иначе това, което казвате, че "имало нов закон от 2017 да не се дават социални и съответно здравни осигуровки на идващите от Европейския съюз" също е доста неясно. За да получавате каквото и да било първо трябва да работите определено време иначе е това, което всички наричат социален туризъм.
 13. Пълномощно за пътуване на дете с един родител

  Здравейте, не, не ви трябва ново пълномощно от Германия. Това, според наши наблюдения, се иска само от българска страна. Ние до сега не сме имали никога проблем. Поздрави,
 14. Ето пример за необходимост от правилен избор. Ако сте младо семейство и имате дете, което трябва да посещава детска градина то Хамбург е подходящо място, защото детските градини са безплатни докато по други провинции в Германия съм чувал за цени от порядъка на 150 евро на месец. При нетен доход около 1000 евро става ясно, че това е доста важен въпрос, а има и още много други.
×