Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  197
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  41

Aleksander последно спечели на 13 Юни

Aleksander получи най-много харесвания!

Относно Aleksander

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
 • Работя като
  AV
 • Политика
  Повръща ми се

Контакт

Допълнителна информация

 • Родом от
  Варна
 • Интереси
  https://www.scribd.com/doc/265541447/A-Brief-Theory-of-Time-hypothesis

Последни посетители

3721 профилни разглеждания
 1. Право на Wohngeld в Германия

  Имахме подобен проблем с нашия хазяин преди години. Обявихме на място, че отказва да попълни съответният документ. От службата му се обадиха в наше присъствие и го попитаха защо. На следващият ден проблемът беше решен. Ставаше въпрос за нещо друго, но ситуацията е аналогична.
 2. Мюнхен или Дрезден?

  Здравейте, малко късно се включвам в темата. Въздържах се, защото обикновено мненията ми са малко крайни и категорични и не исках да влияя негативно върху избора. И все пак това е може би най-интересната, за момента, тема във форума. И така, ако трябва да избирам между Дрезден и Мюнхен бих зачеркнал на секундата Дрезден и бих добавил друг град. Първо Дрезден е част от бившата източна Германия. Разликите все още стоят най-вече в манталитета на хората и донякъде в сивия цвят на околностите. Друг важен момент е езика. С моя слаб немски установявам, че почти не разбирам хората и от двете области. Имах познат немец, който идваше от Бавария, който ми сподели, че като дошъл в Хамбург му се наложило отново да учи немски!!! Малко съм пристрастен, но според мен най-добрият избор за град за живеене и първоначално установяване е Хамбург. 107 квартала, много паркове, красота и история, пристанище, хубави хора, толерантност към чужденците, ужасен трафик, скъпи и трудни за намиране квартири, безплатни детски градини и много възможности за развитие. Освен това ако изберете Хамбург може да разчитате на нашата скромна помощ. Поздрави,
 3. Аз бих помогнал с въпроси. След като е толкова трагично положението, защо съпругът ви работи там от 2015-та?!? Има достатъчно работа при нормални условия. Защо до сега не сте отишли в Цол, там дори може да си заявите преводач и да опишете историята си на български?
 4. Честит Празник

  Днес е 2-ри юни!
 5. Здравно осигуряване

  Би било изключително безотговорно. Ще ви хванат почти веднага и ще ви коства много. А при такъв залог вероятно всичко.
 6. Здравно осигуряване

  Веднага. Предполагам, че не става дума за фиктивно осигуряване, а за реален трудов договор и работа на място.
 7. С дете на улицата в Германия

  Има опасност спора да стане дълъг. 1. "Независимо от обстоятелствата" не включва деца. 2. Как е обявено, че сградата ще се събаря? Устно твърдение на хазяина? Не се спомена за писмени предупрежения, срокове, табела на вратата. Как ще изглежда денят на събарянето? Полицията ще дойде и с шутове ще разкара наемателите и ще изхвърли багажа? 3. Дискриминация към определени групи - да и това е естествено и предвидимо предвид групите. Места с повече от едно български семейства е живо чудо. Няколко дни преди заплата е спокойно после настава шум, крясъци, чалга, пиянски истории, жалби, полиция. Ако не е едното е другото. Дори боклука не се изхвърля нормално, следват бележки от хаусмайстери написани като за малоумни, глоби от сметоизвозващи фирми и т.н. Говоря от лични наблюдения. В Харбург, квартал на Хамбург, има блокове на които им казват българските блокове. 4. Естествено, че бежанците са предпочитаната група. Там проблемите се обясняват с манталитет, а наема е гарантиран от държавата. И какво от това? Трябва ли да живеем с мисълта, че сме онеправдани?
 8. С дете на улицата в Германия

  Аз мисля, че твърде много неща се изписаха по темата, повечето излишни. Няма сила и власт в Германия, която да ви изведе на улицата ако сте с дете. За това и агенции и наемодатели се дърпат когато го разберат. Не могат да ви изгонят дори и да не плащате наем. Така, че решението на вашият проблем е изключително просто. Заявявате на сегашният хазяин, че няма да мръднете от там докато не ви осигури ново жилище, което да ви устройва. Аз бих го уведомил писмено, цитирайки неговите обещания и бих отишъл в полицията за всеки случай, за да са предупредени, а и за да го уведомят, че закона е на ваша страна. За емигрантите важи закона за естествения подбор, т.е. има такива, които се справят със ситуациите докато влязат в релси и такива, които не успяват и се връщат в Бг. В момента, в който започнете да твърдите, че някой ви е длъжен с каквото и да било започвате да се приближавате към втората група. Това, че сте с дете не ви дава преднина пред останалите. Познавам семейство с две деца, които живеят в една стая вече две години. И те развиваха теории, че тая или оная служба ще им помогнат или, че са длъжни да им намерят жилище и т.н. Сдобиха се със всякакви видове документи като нуждаещи се и толкова. Минаха през периода - "Германия е гадна и всички са боклуци и мошеници". Сега се кротнаха и мирно и кротко чакат шанса си. В подобна ситуация са хиляди семейства. И ние бяхме в същата ситуация повече от година. Никой не ви игнорира, защото сте българи или защото сирийците и респективно Путин са виновни. Просто няма достатъчно жилища. Трябва ви малко вяра, упоритост, търпение и твърдост. Едно по едно, всичко се нарежда.
 9. Намерих интересен коментар по темата: "Вече не съм толкова критичен към терористите в западните столици! Ако имаха по голям бутон на бюрото от този на Тръмп, нямаше да са терористи, а велики демократи! " Ves Yanev
 10. 1. Вие изобщо нямате работа с БАМФ. Избирате си училище, то ви взима данните и си комуникира с тях. Не е необходимо да взимате разрешение за нещо, което ви се полага по подразбиране. 2. По въпроса с учениците и изучаването на език вече е писано тук. Само да добавя, че БАМФ няма отношение към учениците. Държавата ви задължава те да учат. Абстрахирайте се от логика и чужди предположения, а просто питайте за интеграционно училище.
 11. Това, че е немец не го прави автоматично компетентен. Законът си е закон и ако той ви дава право да напишете въпросното писмо значи няма място за страх. Какво означава "автоматично в кошчето"? Когато отидете при кой да е държавен служител и му кажете съгласно кой закон имате претенции то няма как да ви пренебрегнат или върнат. Казвам го от личен опит. Освен това забелязал съм, че в Германия логика и правила не винаги са едно и също нещо.
 12. Помогнете ми с превода ...

  "Доказателства за спестявания (спестовни сметки, депозитни отчети, животозастраховане с доказателство за текущата стойност на откупуване, договори на Bauspar и др.) Респ. във вашия случай доказателството за размера на размера на размера на разпуснатата застраховка живот и доказателство за притока (извлечение от сметката в копие)" Следващият път използвайте https://translate.google.bg/
 13. Честит Празник

  Христос Воскресе!
 14. Това копи/пейст от някоя фейсбук група ли е?
 15. Ние добавихме бащиното име в немския акт за раждане. Имаше такава графа. Съответно нямахме проблеми при издаването на българския акт с трите имена, но сега цирка е в Германия. Оказва се, че във всички официални документи на малкия се използват малко и бащино име взети заедно.
×