Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  189
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  37

Всичко публикувано от Aleksander

 1. Здравейте, отварям тази тема защото засяга хиляди българи не само в България, а и по света. Не е тайна, че всеки втори или трети дължи пари на някоя банка. Дори може да се твърди, че има немалко българи тръгнали на гурбет именно за да погасяват дълговете си. Всичко това се дължи на една безумна система довела до масово заробване на обикновените хора. Аз също изплащам кредит. Наскоро установих, че банката (Пощенска банка) е постъпила крайно некоректно с мен, увеличавайки лихвата по кредита без мое знание до 18%!!! И от години плащам лихви, които до сега са надхвърлили два пъти размера на кредита, а главницата е спаднала едва с една пета! От една страна, да, банките са лоши. Те се възползват от нашето незнание, от това, че им се доверяваме в трудни за нас моменти и най-вече от това, че се възползват от нашата беззащитност пред безумната система, която защитава банките от нас. Всъщност темата не е за лошите банки, а за начина по който да се защитим и да потърсим правата си. Вече почти два месеца се занимавам с това. Все още съм на етап търсене на подходящ адвокат. Наскоро, за себе си, открих нещо, което допълнително ме отврати от безумната система. Събирайки информация в интернет, попаднах на множество адвокати, които в различни интервюта се пенявят и обясняват колко са лоши банките и колко е лесно да заведем и спечелим дело. До този момент издирих четирима от тях. Оказва се, че всичко е вятър. Номера е да се привлекат клиенти, които отново да си дават парите срещу обещания за защита на интересите. Предполагам, че повечето хора в моята ситуация мислят същото. Повечето адвокати се възползват по същия грозен начин от нас. Първата адвокатка, с която говорих в момента в който разбра, че съм в Германия отсече хонорар 2000 евро и почваме. Всичко било сигурно и после съм щял да си възстановя парите. Друг ми поиска 75 лв. за да прецени дали има смисъл да почваме. После поиска още 250 за друго и т.н. Трети поиска 2000 лв. Сега отново чакам становище от четвърти. Попаднах на интересно твърдение в интернет според което банките плащат на адвоката за да увъртат и скриват възможностите пред клиентите си. Не знам дали това е така, но това, което знам със сигурност, е че колкото са гнили банките толкова са гнили и адвокатите като цяло. Нима не е очевидно когато има нередност от страна на банки? Защо няма две еднакви становища от страна на адвокати? Защо няма две еднакви тарифи? Какъв е начина да намерим свестен адвокат или да се защитим от такъв когато ни подвежда? Ако някой има опит в тази тема нека сподели, че аз определено се обърках, а имам нужда от конкретни действия срещу измамниците от Пощенска банка. Също така идеята ми е да направим списък с адвокати, на които можем да се доверим.
 2. Намерих интересен коментар по темата: "Вече не съм толкова критичен към терористите в западните столици! Ако имаха по голям бутон на бюрото от този на Тръмп, нямаше да са терористи, а велики демократи! " Ves Yanev
 3. Здравейте Ангелина, тази работа не е толкова проста както, вероятно ви изглежда. Дани достатъчно ясно ви го каза още вчера. Бъдете спокойна, този лош (за вас) човек няма как да се облажва за сметка на детето си. Излишно е да изброяваме надълго и широко причините поради, които немската система не може да бъде излъгана лесно.
 4. 1. Вие изобщо нямате работа с БАМФ. Избирате си училище, то ви взима данните и си комуникира с тях. Не е необходимо да взимате разрешение за нещо, което ви се полага по подразбиране. 2. По въпроса с учениците и изучаването на език вече е писано тук. Само да добавя, че БАМФ няма отношение към учениците. Държавата ви задължава те да учат. Абстрахирайте се от логика и чужди предположения, а просто питайте за интеграционно училище.
 5. Това, че е немец не го прави автоматично компетентен. Законът си е закон и ако той ви дава право да напишете въпросното писмо значи няма място за страх. Какво означава "автоматично в кошчето"? Когато отидете при кой да е държавен служител и му кажете съгласно кой закон имате претенции то няма как да ви пренебрегнат или върнат. Казвам го от личен опит. Освен това забелязал съм, че в Германия логика и правила не винаги са едно и също нещо.
 6. За по-голяма прегледност премествам картата в първото мнение от темата (ред. 1984). Така изглежда актуалното към момента географското разположение на центровете за безплатни консултации, чиито адреси са публикувани в темата. Интеграционен център - Хамбург / Integrationscenter Hamburg Изключително полезна връзка за новопристигнали в Германия, оказва всякаква помощ на хора с желание да се интегрират. Може да търсите госпожа Елена Вреде. С нея може да разговаряте на български като всички услуги са безплатни. Elena Wrede Migrationsberatung für erwachsene Zuwanderer (MBE) Kreuzweg 7 20099 Hamburg Telefon: +49 (0)40 2840 7849 15 E-Mail: elena.wrede@awo-sh.de
 7. Помогнете ми с превода ...

  "Доказателства за спестявания (спестовни сметки, депозитни отчети, животозастраховане с доказателство за текущата стойност на откупуване, договори на Bauspar и др.) Респ. във вашия случай доказателството за размера на размера на размера на разпуснатата застраховка живот и доказателство за притока (извлечение от сметката в копие)" Следващият път използвайте https://translate.google.bg/
 8. Честит Празник

  Христос Воскресе!
 9. Това копи/пейст от някоя фейсбук група ли е?
 10. Ние добавихме бащиното име в немския акт за раждане. Имаше такава графа. Съответно нямахме проблеми при издаването на българския акт с трите имена, но сега цирка е в Германия. Оказва се, че във всички официални документи на малкия се използват малко и бащино име взети заедно.
 11. Истината е, че в България всичко е до такава степен счупено, че не знам дали си струва напъна човек да е поне до някъде изряден. Мога книги да напиша за абсурдите когато оформяхме документи за брак, а по късно и за име и акт за раждане на малкия само и само да се знае, че е българче. Да не говорим за идиотизмите свързани с това да имаш фирма и да не можеш да я закриеш, в моя случай ЕООД. Трупат ми се някакви актове за хиляди левове и то само защото не съм подал нулеви декларации, да не говорим за банки и т.н. Реших проблема кардинално, просто отсвирих всичко и всички. Всички ние или поне повечето не сме от хубаво тук в чужбина и целта ни не е да сме тук, а да не сме там! Така, че решението идва от само себе си. Колкото и да се дърпаме в къщи явно идва времето да си вземем немските паспорти и да се разделим с Абсурдистан окончателно
 12. Честит Рожден Ден! 

 13. "Никой не се ражда космополит, и всеки има своя родина. Как да не загубиш връзка с нея и да живееш пълноценен живот? Това трябва да се научи." Жан Рено
 14. Забелязал съм, че в-к Капитал периодично подхващат някаква тема, често тенденциозно, и лазят по нервите на нормалните хора. Напоследък темата е свързана с това как хората се завръщали в България, едва ли не масово. Не знам каква е целта на подобни внушения. Някак си доста "случайно" това съвпада с прословутата идея на президента да се направел регистър на българите в чужбина. Факт е, че има хора, които се връзват на тези неща. По-интересен е въпроса с кава цел се пускат тези "новини". Елементарната логика показва, че и в твърденията на Капитал и в идеята на президента няма никакъв смисъл. Интересно ми е да чуя мнения по този въпрос.
 15. Здравейте, да, това е много неприятно и е част от онази Германия, която понякога ми идва в повече. За съжаление и аз не мога да отговоря конкретно, но се порових и попаднах на следното: https://www.wbs-law.de/waldorf-frommer/ Доколкото разбрах, с моя слаб немски, няма повод за огромни притеснения, по-скоро за много неудобства и нерви Ето и адвокатска кантора, която може да ви помогне. Твърдят, че са обработили над 7000 подобни жалби. http://www.abmahnungs-abwehr.de/waldorf-frommer-abmahnung/ Бих искал да разбера името на бг адвоката поискал 1000 евро . Правило номер едно в Германия - далеч от адвокати с български език! Те са алчни и спекулират с незнанието и слабостта ви, често са недостатъчно компетентни, по-точно компетентни по всички въпроси! Пъти по-евтино и резултатно ще ви излезе ако отидете с преводач при който и да е немски адвокат. Успех!
 16. Честит Празник

  Честит празник!
 17. Бъдещето на дизеловите автомобили в Германия

  Нямам време да пиша обстойно по темата, защото търся кола по сайтовете. Ореди малко научих, че от горд собственик на хубава семейна кола вече съм собственик на нежелан в Хамбург автомобил. Вече са ясни участъците където няма да мога да карам . Най-якото е, че сервиза където ходя е в забранената зона. Имам термин за утре, а забраната е от днес ПП: Малка поправка, забраната за Хамбург влиза в сила от април, но като цяло все тая.
 18. Записване на курс по немски

  Изобщо не съм съгласен с b18. Не, че успях да науча немски де, но има и безплатни курсове и като цяло са наистина полезни. Иначе, не знам дали сте забелязали, но дискутирате в раздел "Българи в Австрия"
 19. Не ви трябва, повярвайте ми. Пъти по-евтино и ефикасно ще ви излезе ако идете при истински адвокат (немски) с преводач. Говоря от собствен опит. Изпатих си достатъчно с трима от петимата бг "адвокати" в Хамбург.
 20. Училище

  Здравейте Милена, самият факт, че получавате писмо означава, че сте длъжна да посещавате училище на тази възраст. Такъв е закона. Освен това посещаването на училище е свързано с доста отговорности. Например не можете да напускате страната когато пожелаете извън ваканциите без специално разрешение от училището, и т.н. и т.н. Това, че посещавате задочно училище в България едва ли ще е сериозно приет довод тук. В писмото, което сте получила най-вероятно даден срок, в който да се обърнете към съответна институция. Ако не искате неприятности идете на място и се информирайте. От всичко това за вас има един огромен плюс. Ще ви пратят на интеграционно училище където ще учите немски по най-добрият за вас начин. Успех!
 21. Здравейте, като за начало си направете труда първо сама да потърсите информация във форума. Има предостатъчно изписано по този въпрос. Относно социалните помощи и правата ви - защо никой не пита за работа? Видове, възможности, начини за търсене, квалификация и преквалификация и т.н. и т.н. Може да изглеждам груб, но ние също гледаме деца и се борим, оцеляваме и развиваме разчитайки на правото си на труд, а не на помощи!
 22. Завръщане в България

  Много ми хареса дефиницията за песимист Темата е много интересна и подходяща за чаша бира след гледане на филма "Красив ум". За тези, които не са го гледали прилагам линк: https://filmi2k.com/a-beautiful-mind-krasiv-um-2001-bg-audio/ За съжаление имам ужасното усещане, че всеки момент ще се появи табелка с надпис: >>> Докато четете това, 70 човека напуснаха България. <<<
 23. Завръщане в България

  Основният закон на бизнеса гласи, че за да спечелиш паричка трябва да направиш така, че друг да не я спечели. Горе, долу това описва положението в съвременния свят където за да е добре една държава, то това е възможно само ако околните са зле. Говорил съм с доста колеги, също чужденци. Всеки описва подобна на българската ситуация. Става дума за всички от бившия соц. лагер. Само да не вземе някой да ми обяснява, че унгарците или чехите са много добре, за това и те са тук по строежите... "Водещите" държави нямат интерес от проспериращи България, Румъния и т.н. Именно за това престъпниците, които управляват България се вписват в европейския интерес. Да, финансират ни по различни проекти, нашите крадат парите и стават по-силни. България е опасана от "кръгове" и групировки, които с нокти и кръв ще се борят за статуквото. От друга страна ние, които бягаме за да запазим достойнството си и да оцелеем живеейки, уж по-добър живот, сме крайната цел. Готови, отгледани, научени и неоплакващи се, част от съвременното класово общество. Мой колега ми разказа за документален филм, който гледал преди десетина години (в Германия) където се коментирало, че на немската икономика са й необходими минимум 100 хиляди емигранти годишно. Те са мотивирани и работят всичко, което немците не биха работили, да не изброявам. Проблемът бил, че те създавали семейства и раждали деца, които не искат да работят това, което техните родители работят. Това също е от полза, защото немците не искат да раждат деца и по този начин се влива "свежа кръв" в нацията, която е все по-застаряваща. Днес, години по-късно е видно, че същата схема се прилага от всички останали държави наричани от някои Г-8, Г-20 и т.н. И изведнъж, хоп, не достига човешка маса. За това хайде да разбием Украйна и т.н. и да клатим Сирия за да може да има емигрантски поток от свежи работници като ситото ще е Турция. И т.н. и т.н. Е, при цялата тази картинка как да не получават заслужени хвалби и прегръдки нашите хубавци. Нали те поддържат #СХЕМАТА. От всички нас, останалите се очаква да живеем с чувството на вина, че не правим достатъчно за да променим това, а живеем за да плащаме сметки и да оцеляваме обосновавайки се с грижа за семейството. Все пак и за нас е помислено, можем да пращаме левчета, плакнейки съвестта си, в "Българската Коледа".
×