Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  215
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  44

Всичко публикувано от Aleksander

 1. Dr. Plamen Djilianov (Хамбург) Sozietät Brautlecht & Zacher Bei den St. Pauli Landungsbrücken 3 D - 20359 Hamburg Telefon (040) 31 78 71-0 Fax (040) 31 78 71-50 www.djilianov.de Правна кантора Андреев (Хоххайм на Майн) Правни области и услуги: • частно право • наказателно право • трудово право • наемане и отдаване на имоти под наем • данъчно право Часове за консултации на място само след предварително договоряне. Работно време на кантората: понеделник- петък 9:00-12:00 ч. И 13:00-18:00 ч. За контакти: Rechtsanwalt Boris Andreev Alte Dorfgasse 24 65239 Hochheim am Main Telefon: +49 (0) 6145 937 0762 Fax: +49 (0) 6145 937 0763 Mobil: +49 (0) 157 5187 5706 (по всяко време, само при спешни случаи) E-Mail: andreev_boris@gmx.de Web: http://andreev-recht.de Адресът е на 20 км от Франкфурт, Вийсбаден и Майнц. Dr. Nadezhda Reschke & Partner Rechtsanwälte An der Welle 4 60322 Frankfurt am Main Telefon: + 49 69 34 876 941 Fax: + 49 69 34 876 940 Mobil: + 49 1577 535 11 77 E-Mail:info@dr-reschke.com Webseite: www.dr-reschke.com Facebook: https://www.facebook.com/reschke.rechtsanwaltskanzlei.wirtschaftsrecht
 2. Urlaub и Urlaubsgeld

  В никакъв случай не подписвайте! Няма да се злепоставите ако кажете, че сте си променила мнението или така са ви посъветвали. Вие сте длъжна да защитавате собствените си интереси. Изискайте Кундигунг. Само така може да идете после в Арбайтсамт и да получите обезщетение за безработица, което ви се полага. Удържа ви се застраховка за това. Ако ви откажат или започнат да увъртат заплашете ги с Арбайтсгерихт. Навремето ме измамиха по този начин, уверявайки ме, че това било Кундигунг. Дори да напускате по собствено желание искайте Кундигунг.
 3. Чувам хубави работи за пенционните системи в Никарагуа и Конго. Освен това там човек можело да работи, а можело и да не работи.
 4. Естествено, че ще ви откажат детските. На какво основание очаквате да получавате помощ за отглеждане на деца от държава, в която не присъствате и не плащате данъци?!?
 5. Пътуване с кола до Мюнхен

  Та стоя си на една спирка и чакам автобус. Наизустил съм и си повтарям постоянно думичките, които трябва да кажа на шофьора за да си купя билетче и подскачам от притеснение. Автобуса дойде, постоя и си тръгна, а аз стоя като ударен с мокър парцал. От къде да знам, че трябва да натисна копче за да се отвори вратата?!? От тогава минаха 8 години и няколкостотин подобни случки
 6. Информация за немските здравни каси

  Всъщност има една вратичка и тя е, че родител може да мине към семейната застраховка. За целта трябва да има адресна регистрация в Германия. Процедурата отнема време, но работи.
 7. Обикновено има 6 месечен изпитателен срок. През това време всяка от страните има право да прекрати договора без предизвестие. Т.е. става дума за друг тип ситуация.
 8. На това май му викат - хубава работа ама българска. Заради подобни изцепки българин е мръсна дума.
 9. Пътуване с кола до Мюнхен

  Очакват ви интересни преживявания и много изненади. Успех!
 10. Това е най-важният документ в Германия. Задължително условие да ви вземат на работа или за откриване на банкова сметка. На практика е необходим за всичко. За новопристигналите това често е голям проблем. Най-вече заради това, че много от наемодателите се възползват от важността на документа и вашето незнание и искат допълнителна сума, обикновено 250 евро, за което нямат никакво право! При нарушения е необходимо да се реагира. Ако не можете да намерите квартира, на първо време не е лош вариант да си потърсите общежитие, там при поискване се осигурява този документ.
 11. За по-голяма прегледност премествам картата в първото мнение от темата (ред. 1984). Така изглежда актуалното към момента географското разположение на центровете за безплатни консултации, чиито адреси са публикувани в темата. Интеграционен център - Хамбург / Integrationscenter Hamburg Изключително полезна връзка за новопристигнали в Германия, оказва всякаква помощ на хора с желание да се интегрират. Може да търсите госпожа Елена Вреде. С нея може да разговаряте на български като всички услуги са безплатни. Elena Wrede Migrationsberatung für erwachsene Zuwanderer (MBE) Kreuzweg 7 20099 Hamburg Telefon: +49 (0)40 2840 7849 15 E-Mail: elena.wrede@awo-sh.de
 12. Добре де, ако приемем, че детските надбавки не са награда за направа на дете, а финансова помощ за отглеждането му то вие на какво основание имате претенции към тази помощ след като детето е "в домакинството на другия родител в България"? Проблемът ви е не как ще осъдите касата, наивно е дори да предполагате, че имате основание. Проблемът ви е, че може да получите искане да върнете надвзетата сума за това, че не сте обявили промяната в семейното състояние.
 13. Здравейте, темата е доста дълга и не съм достатъчно компетентен въпреки, че минахме по този път. Мога само да кажа, че е важно да имате брак, да сте осигурена към здравна каса вие или съпруга ви. Т.е. той като такъв може да ви осигурява чрез фамилна застраховка. Съответно ви се полагат суми преди и след раждане от здравната каса и то доста сериозни. Трябва да имате личен лекар, да определите къде ще раждате, т.е. да изберете болница и да се регистрирате там. Междувременно се нуждаете от консултации при гинеколог, който също може да ви обясни много неща свързани с процедурите. Ако трябва наемете си преводач. Трябва и от сега да си потърсите хебама и т.н. и т.н. Както казах темата е доста дълга и се нуждае от компетентен разбор. Документите не са малко и са важни.
 14. Адресна регистрация (Meldebescheinigung)

  В Германия има 16 провинции. Всяка има собствени формуляри и/или изисквания.
 15. Да се завърнеш ... в родината!

  Това е истината за съжаление
 16. Доход на ръка не е доход. Човек без банкова сметка в Германия не е човек. Съответно не знам как трудовият ви договор е реален. По принцип за предварителна проверка документи не ви трябват. Отивате в автокъщата и питате. Там ще ви чекнат в системата и ще ви кажат да или не. Имайте предвид, че под лизинг тук се разбира друго. Вие вероятно имате предвид финансиране.
 17. Whatsapp група

  https://chat.whatsapp.com/89QVEu9WiXxLmysjOrxiKf
 18. Оказва се, че е много проста работа. Отивате в съответния Гевербеамт (по район), казвате: - "Добър ден, их виль абмелден." и давате гевербето. След това ви питат: - "Зайт ван? (от кога?)." Казвате някаква дата и това е всичко, отнема около две минути и е безплатно. Повдигам темата защото аз и жена ми не знаехме, а на нея й се наложи да затвори своето гевербе миналата година. Обърнахме се към фирма, която извършва такива услуги. Става дума за онези фирми където уж помагат. Та срещу 30 евро се попълниха едни дълги формуляри. Няколко месеца(!) след това получихме писмо, че не е посочена искана дата за закриване (тук може да се затваря със задна дата), това ни коства още пари и много време. Пълно е с хора и фирми, които "помагат" срещу уж символична сума, това далеч не е така.
 19. Право на Wohngeld в Германия

  Имахме подобен проблем с нашия хазяин преди години. Обявихме на място, че отказва да попълни съответният документ. От службата му се обадиха в наше присъствие и го попитаха защо. На следващият ден проблемът беше решен. Ставаше въпрос за нещо друго, но ситуацията е аналогична.
 20. Мюнхен или Дрезден?

  Здравейте, малко късно се включвам в темата. Въздържах се, защото обикновено мненията ми са малко крайни и категорични и не исках да влияя негативно върху избора. И все пак това е може би най-интересната, за момента, тема във форума. И така, ако трябва да избирам между Дрезден и Мюнхен бих зачеркнал на секундата Дрезден и бих добавил друг град. Първо Дрезден е част от бившата източна Германия. Разликите все още стоят най-вече в манталитета на хората и донякъде в сивия цвят на околностите. Друг важен момент е езика. С моя слаб немски установявам, че почти не разбирам хората и от двете области. Имах познат немец, който идваше от Бавария, който ми сподели, че като дошъл в Хамбург му се наложило отново да учи немски!!! Малко съм пристрастен, но според мен най-добрият избор за град за живеене и първоначално установяване е Хамбург. 107 квартала, много паркове, красота и история, пристанище, хубави хора, толерантност към чужденците, ужасен трафик, скъпи и трудни за намиране квартири, безплатни детски градини и много възможности за развитие. Освен това ако изберете Хамбург може да разчитате на нашата скромна помощ. Поздрави,
 21. Честит Празник

  Днес е 2-ри юни!
 22. Би било изключително безотговорно. Ще ви хванат почти веднага и ще ви коства много. А при такъв залог вероятно всичко.
 23. Веднага. Предполагам, че не става дума за фиктивно осигуряване, а за реален трудов договор и работа на място.
×