Jump to content
Родени в България

UnFoRGIV3

Потребител
 • Мнения

  5
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно UnFoRGIV3

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Reutlingen
 • Страна
 1. Записъх си термин за 19.12.17,във едно Volkhochulе и ще видя там какво ще ми кажат з Атия курсове.В големите градове може да е по-лесно ,тук е малък града и бежанците са в повече от самите немци и всички трябва да учат немски за да се интегрират и така въртя се в омагьосан кръг от който може и да излезна някога .Не ми остава нищо друго освен да чакам ,лошото е само ,че без този курс не мога да почна работа ,искат поне минимално познаване на езика .
 2. Благодаря за отговора ,това съм го чела и съм подала молба за допускане до този курс и нямам отговор вече 2 месеца .Вече започвам. Да се замислям къде е проблема ,има много бежанци,аз ли съм без късмет ,вече незнам какво да си мисля.
 3. Там съм подала молба за допускане за курс ,и още нямам отговор ,натам ме насочиха други българи.И какви са условията за започване на курса щом ми се полага ,нещо не мога да разбера тази система? Благодаря за отговора предварително!
 4. Благодаря за бързия отговор ,но това за имигрантите ми го казаха в BAMF ,аз вече от няколко месеца чакам разрешение за курс по немски ,първо трябвало да има места за имигрантите и ако евентуално има ще ми пратят писмо ,ама както и да е ,ще чакам искам само да кажа ,че нещата много са се променили в последната година за идващите в Германия.Вече трябва да се идва със сигурна работа и най-вече квартира.
 5. Здравейте,въпросът ми е следният.Съпругът ми работи от 3 години в Германия ,аз и децата ми пристигнахме ноември месец тази година ,мен ме осигурява здравно съпругът ми ,но децата понеже са големи трябва да работят поне на непълен ден ,търсят работа но е трудно защото с предимство били имигрантите а ние сме били от Европейския съюз,имало нов закон от 2017 да не се дават социални и съответно здравни осигуровки на идващите от Европейския съюз.Искам да попитам наистина ли е така и какво да правим със здравните осигуровки като са задължителни а същевременно не могат да се самоосигуряват поради липса на работа! Благодаря препредварително!
 6. UnFoRGIV3

×