Jump to content

oktay

Потребител
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    3

Всичко публикувано от oktay

  1. Извинете, бях си забравил паролата за сайта. Виждам, че са възникнали още казуси, явно темата още е активна. Та по същество-получихме ново писмо, опитахме се да го преведем, но не можахме, ако може малко помощ (какво искат пак тези от Familienkasse), ще бъда много благодарен.
  2. Виждам, че въпросът е зададен отдавна, но все пак - приложението трябва да работи във всички страни със свободен достъп до интернет, тъй като не е кодиран, а и в близко време ще се приеме европейска директива за забрана на сайтове само с "национален достъп" т.е. сайт, който е създаден само за отделна страна и не може да се влиза с чужд IP адрес в рамките на ЕС няма да има.
  3. От опит знам, че може да се гледат български канали в Германия. Най-простият начин според мен е да си купите от някой оператор (Булсатком за препоръчване) приемник и да се абонирате, като искате и допълнителен приемник с карта (което се доплаща с около 3лв. на месец към месечния абонамент) допълнително ви трябва само една антена, "око" към нея и кабел, а ако не знаете как да инсталирате и свържете можете да помолите някой техник за помощ, което ще ви струва около 50 евро или помолете някой познат, който знае езика да повика такъв. Приемникът попринцип се даваше безплатно, а антената в България е за около 70лв., а в Германия съответно около 70€.
  4. Здравейте, не знам дали тук е правилното място за подаване на въпросите ми, така че моля извинете още от сега ако съм избрал грешната секция. И ние се опитваме да получим Kindergeld от Германия, баща ми работи там, а ние с майка ми и по-голямата ми сестра живеем тук в България. Тази година аз завършвам средно образование, а тя висше и през месец септември 2015г. сме подали документи за Kindergeld. Първоначално от тукашните институции ни казаха, че моите помощи ще бъдат спрени, ако искам да получа Kindergeld, поради факта, че получавам детски (не съм навършил още 18г.) и инвалидна пенсия с решение от ТЕЛК-70% неработоспособност, защото страдам от епилепсия. Въпреки прочетените неща из интернет, че имаме право на надбавяне, ние се отчаяхме и подадохме изискваните документи за сестра ми и по-малко за мен (каквото друго сме можали да съберем до детските). Та миналата година бяха поискали още документи, пратихме им (мисля, че бяха формуляри за училищата, в които учим). Преди около седмица ни пратиха отново писмо, че са им нужни неизпратените първоначално документи за мен и формуляр Е401 за двама ни. Сега се престрашихме отново, поради факта, че детските ми ще бъдат спрени, поради факта, че навършвам 18г., но се оказа, че другият документ, който ни поискаха за детските надбавки тук от България е формуляр Е411 (така ни казаха служителите от "социалното") и ни съобщижа, че то трябва да се прати по служебен път от тях, а бяхме прочели, че тях могат да бъдат отпечатани и тук (???). Впоследствие поискахме да ни дадат нормална бележка за детските, които получавам обаче възникна друг проблем, оказва се че по новата система от януари 2017 (увеличиха средствата на 350лв общо, за които сме благодарни, но мисля че тотално разрушиха реда) детските надбавки, инвалидните пенсии и други помощи са слети в едно и че трябва да запишат тази сума 350 за един период 450лв. за друг, като детски, говорехме с почти всички хора от социалното накрая нищо не се реши и ни записаха тази сума, въпреки, че това не са детските надбавки (по моя логика се оказва, че аз не получавам детски, а слята инвалидна пенсия и се страхувам това да не окаже въздействие върху решението на институциите в Германия), моля помогнете не знам дали има някаква грешка, към кого трябва да се обърнем и какво точно трябва да направим. Благодаря предварително за оказаната помощ.
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..