Jump to content
Родени в България

b18

Потребител
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  2

b18 последно спечели на 14 Март

b18 получи най-много харесвания!

1 Последовател

Относно b18

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Някъде
 • Страна

Допълнителна информация

 • Родом от
  България
 • Интереси
  различни

Последни посетители

119 профилни разглеждания
 1. Какви закони и дали ще се ограничава движението на тия автомобили - не чак толкова. Но е интересно все пак, дали няма да се заменят масово колите с нафта - на такива с ел. енергия. Както дали и доколко - дизелното гориво е по-лошo от бензина..
 2. Сетих се, че безплатно е сиренето само за мишката в капана Що се отнася до ученето на немския на разни курсове и т.н. С курс няма да стане. Трябва сам да се занимаваш, постоянно, да четеш необходимата литература - и така да вникнеш и в граматиката. Иначе на разните курсове ще се занимаваш с безсмислени теми, които едва ли ще ти потрябват.
 3. За социалните пари не знам как е, но първо трябва да живеете някъде. Оттам вече, се гледа и за училището - кое е наблизо. При положение, че детето не знае немски - определено ще научи необходимото - се прави тест. Може да има и клас сами с чужденци - не знам. Дали за детето това е най-добрия вариант - малко ме съмнява. Но и не се знае, къде и как живеете в България..
 4. Зависими ли сме

  За какви зависимости съм чувал? Например от шоколада, от вкусната кухня, от цигарите, от някоя хубава жена..
 5. Най-добрата психологична помощ е, може би - когато човек си помогне сам. По приказката за Неволята.. http://slovo.bg/showwork.php3?AuID=16&WorkID=3006&Level=1 А по същество: В случая бих предложил, да си вземеш една тетрадка, и да си записваш всички тия неща, които са се случили, които искаш да се случват, и какви мисли се появяват. След време сигурно ще почнеш да разбираш по-лесно причините, както и мислите.
 6. Тука забелязвам, че са засегнати 2 (огромни) въпроса. 1) Банките и 2) адвокатите. По първото бих искал да задам един въпрос. В договора, който е бил подписан с тая банка - имало ли е точка, която да засяга тоя въпрос? Дали и кога банката може да изменя - какво? По тема "банки" ще разкажа и за един случай. Преди доста години, ми се наложи да работя за един човек, който търсеше решение на един друг въпрос. Тогава не знаех (все още), немския език - в тая сфера. Както и нямах решение на неговия проблем. Но се опитах да му помогна. Решение на въпроса не намерихме, както и не намериха - неговите адвокати. Но засегнатия (негов) проблем - беше интересен. Накратко - човека е бил взел кредит, и е почнал да санира много жилища. В един голям немски град. Става дума за милиони (евро). След което обаче, от банката се усещат - и променят условията така, че той да не може да изпълни исканото от банката. Как и защо - в случая няма значение. Става дума и за период от няколко години. И в крайна сметка, човека е трябвало да преотстъпи на банката тия сгради, които е бил "купил" - на евтино - и със средства на тая банка. Които после сами завършват тая идея - с печалба за тях. Що се отнася до адвокатите, то за тях не искам да казвам нищо
 7. Помогнете ми с превода ...

  Familienstandsbescheinigung май ще да е нещо, дали има брак / семейство/ в БГ. Трябва да питаш, какво точно имат предвид, и да разбереш кой ги издава тия бележки в БГ. http://buergerservice.nottuln.de/service/dienstleistung/familienstandsbescheinigung-%3D-erweiterte-meldebescheinigung-%26ndash%3B-nottuln/index.html Втория въпрос е, дали между 10.2016 и 6.2017 е имало доходи от работа, и ако да/ не - пак някаква бележка да се покаже. Трето, ако през 05.2017 е имало някаква работа (с доходи оттам) - то тогава задават въпрос - при кой е било детето в България по същото време.
 8. Завръщане в България

  .."Не знам каква е целта на подобни внушения".. Хората в България намаляват, съответно се прави реклама - това състояние да се промени .
 9. b18

×