Jump to content

Vania Raycheva

Потребител
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дарения

    0.00 EUR 

Всичко публикувано от Vania Raycheva

  1. Време е да кажа какво се случи с нашият проблем за изпратената,чрез писмо доста солена глоба. След прочитането на доста информация по темата и по- точно информация за конкретната адвокатска кантора,реших да не предприемаме нищо. В продължение на два месеца бяхме буквално"бомбандирани" ежеседмично от писма,от тяхна страна,в които се казваше всеки път колко спешно трябва да платим и че ни предлагат дори план за разсрочено плащане. Въпроса е да не се поддадеш,просто нищо,когато си сигурен че не си теглил. Интернет пространството е необятна материя и тема,така че винаги може да ти създаде проблем и да не знаеш какво ти е дошло до главата ако не си компютърен специалист от високо ниво. И ние продължихме да мълчим и да не отговаряме,аз накрая вече очаквах полиция да "цъфне" на вратата. Е.... удържахме на напъна. След тези два месеца писмата оредяха и засега последните няколко месеца подобно писмо не е идвало. Правя си труда да напиша всичко това,защото със сигурност и друг ще пострада от тази адвокатска кантора. Останете със здраве!
  2. Много благодаря за бързите отговори. До колкото можах да разбера и аз с моя немски от линковете които сте ми дали, в повечето случаи писмата от тази фирма са измама. И там точно пишат сумата от 915евро, която е и в нашите писма. Ние сме сигурни че не сме теглили нищо и затова ще чакаме. А името на българския адвокат не знам, защото ни свърза наш приятел. Но ако се наложи наистина адвокат, не бих си наела български. Пак благодаря от все сърце. Не очаквах толкова бърз и добре аргументиран отговор. Останете със здраве. Ако има развитие по въпроса ще пиша пак, за да помогнем и на други хора със същия проблем.
  3. Благодаря за отговора. Вече ми е ясно. Важен е всъщност трудовият договор и това какво си задължен да изработиш месечно,за да получиш това право на отпуск и то в рамките на всеки календарен месец. Аз се заблудих от това, че на мен са ми изплащали отпуск от миниджоп, но там ситуацията е друга и часовете са по два на ден, те смятат изработените, а не календарните дни. Благодаря още веднъж.
  4. Прегледах набързо дискусията по темата правена по- рано, но отговор за това как се изчислява отпускът никой не дава. Кога е началото и кога краят също никой не казва. Моля ако някой знае нещо по темата само с две думи да каже от кога се смята отпускът. Ако това има значение, мисля че няма, но все пак. За периодът синът ми не е ползвал никакви болнични и е бил на 6 дни работна седмица. Дори има и една неделя работна, и тези часове също не са платени. Това мисля че е съвсем друга тема. Въпросът ми е само за отпускът. Благодаря!
  5. Здравейте,аз отново съм тук с проблем Надявам се да е за последно, но знае ли човек! Искам да попитам защо нямам право на отпуск? Става въпрос за синът ми,всъщност. Назначен е на 5.02 и получава кюндигунг на 13.03, с който го уведомяват че му прекратяват договора на 29.03. Когато попитахме работодателят защо няма право на отпуск, той отговори че няма пълен работен месец. За пример; от 01.02 до 28.02 или 01.03 до 31. 03 , а всъщност той има пълен месец от 05.02 до 05.03. Въпросът ми е как се изплаща отпускът в Германия? Календарен месец или изработен месец? В закона пише "пълен месец ", но явно всеки разбира и тълкува както си иска " пълен месец". Благодаря ви предварително от все сърце!
  6. Много благодаря за бързите отговори. До колкото можах да разбера и аз с моя немски от линковете които сте ми дали, в повечето случаи писмата от тази фирма са измама. И там точно пишат сумата от 915евро, която е и в нашите писма. Ние сме сигурни че не сме теглили нищо и затова ще чакаме. А името на българския адвокат не знам, защото ни свърза наш приятел. Но ако се наложи наистина адвокат, не бих си наела български. Пак благодаря от все сърце. Не очаквах толкова бърз и добре аргументиран отговор. Останете със здраве. Ако има развитие по въпроса ще пиша пак, за да помогнем и на други хора със същия проблем.
  7. Здравейте, случайно разбрах от приятелка за форума и се надявам някой да е имал същия проблем в Германия. Получих писмо за неправомерно сваляне на филм от интернет пространството. Всъщност писмата са две, за свалени два филма в които е описано точно мястото, деня, часа и ай пи адреса на компютъра. Ние живеем под наем и ползваме три компютъра , три смарт телефона от един сървър. Но на нито един от тях айпито не отговаря на описаното в писмото. Хазяите прехвърлиха отговорността на нас. Обърнах се към български адвокат в Германия, но ми иска 1000евро за да напише две писма. Глобите от двете писма са за сума от 1850евро. Адвокатскаото дружество, което изпраща писмата е Waldorf Frommer Мюнхен. Ще бъда много благодарна ако някой има представа от такъв тип глоби и когато ние сме сигурни че не сме теглили нищо какво трябва да направим. Да търсим адвокат? Да чакаме ново писмо? Да търся повече информация от адвокатската дружество? Въпреки че срока за подробности ми е изтекъл. Защото хазяите ми съобщават това седмица след изтичане на срока. Интернета е на тяхно име и писмата са били адресирани до тях. Благодаря предварително за каквато и да информация, дори минимална.
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..