Jump to content
Родени в България

Лаура

Потребител
 • Мнения

  7
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Лаура

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  München
 • Страна
 1. Пишете когато има отговор , ще чакаме позитивен отговор ))
 2. Здравейте , да разбирам ви сега защо през Каритас . Моят съпруг е немец и той попълва документите . Взе ги от Stadtverwaltung für Soziales und Familie , подпълни ги заедно със една страница която беше за личната лекарка , след това получихме отговор , че документите са получени и се обработват и ще получиме отговор до 2 месеца . Телка от България в никакъв случай не могът да кажат , че е фалшив , България е в Европейския съюз и си има закони . Могът да намалят процентите, защото тук си ги изчисляват по друг начин или да кажат за нас това заболяване не е инвалид , но не че е фалшив . Но след като има проблеми и болки с костите и снимки , предполагам , че ще си му дадат проценти . Ние Телка дори не сме го превеждали , Телка го изискваха копие от оригинала . Но след , като са ви пратили писмо , че са получили документите , значи ще отговорят в един момент . В различните области си имат малко различна политика .
 3. Здравейте , на майка ми дадоха 60% , а от България е 73% . Нейният телк е точно заради рак на гърдата , но когато и дадоха телка тя вече беше отрязана в България , 2 години преди това . Решението е за 2 години , защото се предполага , че операцията е сравнително не стара и искат да видят как ще бъде след 2 год . Но тя има болки в ръката , заради лимфодем и това описа личната лекарка тук . Аз не зная през Каритас как се подават документите , ние ги подадохме директно към Familie und Soziales . Може би да , при вас заради различното заболяване са искали друга снимка , но си мисля , че 2 месеца е стандартния срок , макар , че не съм убедена . Това е за района на Bayern , не знам дали в цяла Германия е така .
 4. Здравейте , когато аз подадох документите за ТЕЛК на майка ми , получихме писмо от Family und Social amt , че отговора ще го получим до 2 месеца и наистина го получихме към края на 2 месец . Документите за Family und Social amt ги подпълнихме ние и личната лекарка , която описа заболяването .
 5. Благодаря много . Относно темата за Мюнхен и Дрезден и аз смятам , че двата града са много различни , не е като да се избира между Берлин и Мюнхен . Аз харесвам Мюнхен и като цяло по - големи и космополитни градове , защото смятам , че има повече възможности , но в случея на Георги , който иска първо да се установи сам в Германия , след това да вземе и семейството си , може би в Дрезден ще бъде по - лесно , освен , ако още от България няма намерена работа в Мюнхен .
 6. Здравейте Георги , да аз знам , че процентите трябва да си се определят в Германия , просто не съм сигурна дали човек , който не е работил в Германия , може да получава инвалидна пенсия тук . Благодаря ви много за отговора и ще пиша , когато започнем да се борим за този казус . За Дрезден и Мюнхен , аз мисля , че е от значение в каква сфера искате да работите и да се развивате за в бъдеще . Мисля , че в Мюнхен има повече алтернативи за развитие и хубави работни места . Ако аз трябва да избирам между тези два града , право бих мислила какво искам да постигна в професионално направление и тогава бих взела решение : )
 7. Здравейте , искам да попитам за майка ми , която има ТЕЛК от България , инвалидност 71% след операция на рак на гърдата , дали може да кандидатсва за инвалидна пенсия в Германия , след като аз и съпруга ми немец , живеем в Германия и тя идва да живее сега при нас , защото вече е сама в България и няма как да живее сама там ? Има вече изваден документ S1 , говорили сме в АОК да и направят здравната застраховка там , но не намирам никъде информация дали ще може да има инвалидна пенсия в Германия . Благодаря предварително
 8. Лаура

×