Jump to content
Родени в България

Крякащата тайфа

Потребител
 • Мнения

  592
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  163

Коментари в блога от Крякащата тайфа


 1. Цитат

  Според § 3 Abs. 1 S. 1 EntgeltfortzahlungsG трудово възнаграждение се заплаща при нетрудоспособност в следствие на болест по време на нетрудоспособността, когато работникът не е причинил по собствена вина нетрудоспособността си, в срок до максимално 6 седмици.

  Здравейте адвокат Грийзел,

  прочетох предоставената от вас информация и тя предизвика у мен следния въпрос. Има ли точно определение на това, кога се приема, че работникът е причинил нетрудоспособността си по собствена вина?

  Ето какво имам предвид - например, по отношение на травмите от ПТП означава ли, че ако отнема предимството на някой, колата ми бъде ударена и ръката ми счупена, може и да не получа  възнаграждение от работодателя си през първите 6 седмици? Или например ако карам велосипеда си през почивните дни без каска и в резултат на удар в главата трябва да остана вкъщи няколко седмици?

  Поздрави
  ...


 2. преди 4 часа, Димитрова Петя написа:

  Здравейте!
  С интерес прочетох написаното, цитираното и споделеното от сънародници, по-нагоре.
  И аз съм от българите последвали мечтата си да живеят в чужбина.
  В Германия съм  от близо две години...
   

   

  преди 13 минути, Марияна Дамянова Иванова-Москин написа:

  ...
  Днес, 6 години по-късно, вече съм по пътя към моите мечти и гледам да съм полезна с каквато мога информация, за да бъде по-лесно за новозадомилите се тук (тези, които ме познават, знаят това).

  Благодаря и на двете ви за отделеното внимание и споделения личен опит. Надявам се, че всичките тези усилия ще помогнат на други да не повтарят все едни и същи грешки.

  Надявам се да продължите с участието си и в темите на форума и ви желая хубав и усмихнат ден!


 3. преди 9 минути, Aleksander написа:

  Съгласен съм с казаното, но само донякъде. Хората са отчаяни и в повечето случаи идват за да оцелеят. Не е правилно да им се вменява вина и да бъдат упреквани и дори, понякога мразени за своята слабост.

  Нямах намерение публикацията ми да звучи осъдително или укорително. Никой не ми е дал право да бъда съдник. Искам чисто и просто да накарам хората, който са поставени пред безизходица в България, да вложат поне малко разум, когато дойде момента да поемат за Германия. Поне малко разум ...

  Дори и този форум дава добра представа за нагласите на по-голямата част от сънародниците ни. Има вече близо 3000 потребителя. Сигурно още толкова го посещават като гости. На пръстите на едната ръка можем да преброим тези, които са положили усилия да се информират предварително по различни проблеми или да зададат въпроси. Защо е така?
   


 4. На 7.5.2016 at 11:37, Nela Dimitrova написа:

  Здравейте! Пиша тук, защото не знаех къде точно да го направя.С удоволствие бих се включвала в дискусиите и бих помогнала с каквото мога, но все още нямам никакъв опит тук, в Германия.Живея от няколко месеца в Нюрнберг.Посещавах курс, който приключи преди седмица.Опитвам се да си намеря работа тук, докато минат изпитите.Ако някой може да помогне с информация за работа, бих била благодарна.Успешен ден!

  Здравейте Нела,

  радвам се, че се регистрирахте и все още сте между нас. А ако нещо ви задържи тук и през следващите месеци, ще бъде едно много приятно изключение. Казвам го с известна тъга, която се подсилва от пика на едноминутни посещения през днешния ден, повечето от които (за съжаление) няма да оставят никаква следа след себе си.

  По отношение на работата ви препоръчвам да публикувате своя тема в подфорума с обяви. Така въпросът ви ще бъде видим за по-дълго време от повече участници.

  До нови срещи!


 5. Това в мъжка тоалетна ли е било поставено или в унисекс? Иначе целта на мероприятието е да се намери начин за запазване на чистотата за по-дълъг период от време, т.е. по-редки действия на почистващия персонал.


 6. Български център беше едно добро начало, но новият портал определено дава повече възможности. Дано енергията на екипа успее да превърне повече гости в преки участници в този проект. Успех!

×