Jump to content
Родени в България

1984

Модератор
 • Мнения

  57
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  16

1984 последно спечели на 8 Януари

1984 получи най-много харесвания!

Относно 1984

 • Ранг
  Главен модератор

Обща нформация

 • Град
  Саксония
 • Страна

Контакт

 1. Така ... в България също се случват неща, които ни касаят по един или друг начин. Стартирам една доста обща тема, но ако се натрупа материал, не е проблем да създадем отделен подфорум. На 1 ноември 2017 Народното Събрание одобри поправки в Закон за гражданската регистрация, които дават възможност за връщане на бащиното име в личните документи на български деца, родени в чужбина. Основните промени, сързани с тази процедура са описани в чл.9 и чл.76, като главната заслуга за подготовка на поправките имат не депутатите или експерти на МВнР, а експертите от Временни обществени съвети на българите в чужбина. Специална благодарност на г-н Стефан Манов.
 2. Записване на дете в начално училище (Grundschule)

  Здравейте, има вече доста информация по този въпрос. Силно ви препоръчвам да погледнете една друга тема, която давам по-долу и да прочетете сами това-онова. Ако после има още нещо неясно, питайте пак. Едно е сигурно, както и veronik_veronik вече каза, не трябва да се притеснявате за детето. На тази възраст е все едно по кое време ще смени обстановката. Мислете за другите проблеми свързани с преместването. За да научите повече за тях, пак ще трябва сама да четете в темите за Германия. Успех!
 3. fishbone, за да не се чудиш повече от необходимото и да не губиш излишно време, непременно се запознай с тази тема от форума, в която току-що прехвърлих мнението ти. Тя ще ти даде поне 90% от необходимата информация. Прегледай и други вече съществуващи подобни теми във форума ни. Чете ли например мненията в тази тема?
 4. Мнението е преместено във вече съществуващата тема
 5. Честит Рожден Ден!!! 

  1. 1984

   1984

   Много ти благодаря за вниманието :)

    

 6. Jobcenter VS Wohngeld

  Здравейте, предполагам, че не това очаквате да получите като отговор, но няма друг начин. И така, понеже тук е форум, а не фейсбук-група, няма как едни и същи въпроси да се поставят многократно и многократно да се дават едни и същи отговори. И понеже точно поставеният от вас въпрос е дискутиран многократно, а и темата е много актуална, ще отделя малко време да обясня как да действате занапред (както вие, така и други потребители на ваше място). Преди да отворим нова тема, първо проверяваме с търсачката дали не съществуват вече подобни теми! Търсачката се намира в горната дясна част на страницата. След като намерим сходна тема/теми, прочитаме написаното от първата до последната страница. Ако въпреки това не намерим отговорите на въпросите си, задаваме новите въпроси във вече съществуващата тема. Някои теми са дълги, но в такъв случай може да използваме отново търсачката за филтриране на информацията. Така че опитайте с търсачката и ще останете приятно изненадани от резултатите.
 7. Странно е, че никой не взе до момента отношение по темата. Аз си мислех, че поне няколко от потребителите са в подобно положение. Побутвам все пак темата с надежда някой да се включи с мнение.
 8. Здравейте Гери, надявам се, че написаното от мен в следващите редове няма да ви засегне по някакъв начин. Просто използвам вашият въпрос като повод да припомня и на останалите потребителите нещо важно. Приятели, това е интернет-форум, а не фейсбук-група. Тук обикновено даден въпрос по някаква тема се задава еднократно. Във фейсбук-групите почти никой не чете предишните въпроси и едни и същи въпроси се публикуват до припадък. Преди новите потребители на този форум да зададат своите въпроси е добре да проверят дали някой друг вече не е питал за същото нещо и ако е питал дали е получен конкретен отговор. Моля да бъда разбран правилно - няма как в един интернет-форум да си задаваме непрекъснато едни и същи въпроси. Колкото и търпеливи да са част от участниците, в един момен ще им писне и просто ще спрат да отговарят на неща, които вече са коментирани Гери, специално по въпроса "Детски надбавки със задна дата" сме говорили поне 5 пъти. Препоръчвам ви да отидете в горната дясна част на началната страница и в полето за търсене да напишете задна дата. Ще излязат три страници с мнения на потребители, в които тези думи са използвани. Много от мненията са точно в темата за Kindergeld. Ако имате проблеми с ползването на търсачката, пишете ми и ще ви обясня.
 9. Здравейте plam_1985, понеже сте публикували темата си в интернет-форум, най-вероятно питането ви няма да бъде последвано от лавина полезни и безполезни отговори, както става във Facebook. Подкрепям мнението на администратора и ви предлагам вие самата да поемете инициативата и да се поразтърсите из темите, в които вече сме обсъждали подобни въпроси. Стараем се да поддържаме добро ниво и информацията, на която ще попаднете при нас, е доста систематизирана и конкретна. Ако отделите 1 час за четене, ще се убедите сама. По стечение на обстоятелствата само преди няколко седмици Николая започна подобна тема. Няма да свързвам за момента двете теми, но започнете да четете от нейната тема, а после и свързаните с нея теми. Бих ви препоръчал да се фокусирате също така и върху мненията на electrified. Отворете профила му и вижте какви мнения е публикувал. Той се бореше точно с такива проблеми преди около година и нещо и остави доста полезна информация. Приятно четене и успех!
 10. Hermes

  Препечатвам едно съобщение, което може би ще бъде интересно за някои от потребителите тук. Надявам се, засегнатите между вас да не останат пасивни, защото е редно да се осветлят нелицеприятните практики, които прилагат партньорите (подизпълнителите) на HERMES. Здравейте, през 2012 Хермес е получил сертификат от TÜV като потвърждение на добрите условия на работа във фирмата. Но условията се променят, когато се дават поръчки на подизпълнители. С проблема се занимавам от дълго време, но в момента шансовете за публична дискусия на проблема са добри, защото баварската телевизия работи над едно предаване и търси най-вече хора, които са работили за Hermes през последните години в Бавария. Моля Ви, ако имате интерес да представите условията на работа или познавате колеги се обадете. Поздрави Надя Клуге Mit freundlichen Grüßen Nadia Kluge (Dipl.-Jur. Univ./zertifizierte Mediatorin DAA) DGB-Projekt „Faire Mobilität – Arbeitnehmerfreizügigkeit sozial, gerecht und aktiv“ Beratungsstelle München bei DGB Bayern Haus C 5.12 Schwanthalerstr. 64 80336 München Telefon: 089 - 51 39 90 18 Fax: 089 - 51 39 90 94 E-Mail: nadia.kluge@bfw.eu.com Web: www.faire-mobilitaet.de Faire Mobilität auf Facebook! Ein Projekt des DGB-Bundesvorstandes in Kooperation mit: bfw - Unternehmen für Bildung EVW - Europäischer Verein für Wanderarbeiterfragen PCG - PROJECT CONSULT GmbH
 11. morningstar1 и donvitoff, моля ви да се опитате да се придържате към добрия тон, който се опитваме да поддържаме в този форум. Пиша това с най-добри намерения, преди нещата да ескалират. Всеки един от вас по свой си начин е полезен за този форум. Има толкова много други по-сложни за решаване въпроси от ежедневието ни в "тази пуста Германия, така че не хабете напразно барута
 12. Здравейте Николая, прегледах какво сме си говорили до момента по този въпрос и ми се струва, че точно такава тема като че ли все още си нямаме. Така че я оставям, с надежда да се запълни с полезна информация. Има обаче няколко други теми, които непременно трябва да прегледате, защото повечето въпроси са разисквани вече доста подробно. За момента ще се огранича само с коментара, че бракът ви ще опрости страшно много неща. Но като прочетете темите, ще разберете какво имам предвид. Ето и самите теми, които задължително трябва да прегледате:
 13. Добра среща, Mariya Uhing! Радвам се, че между нас се появяват и хора, които могат да се изкажат подготвено. Надявам се да го направите, ако имате желание, разбира се. Хора, които имат какво да кажат и желаят да го споделят с другите, са винаги добре дошли на това място.
 14. Здравейте maria, телефонният номер е актуализиран. Благодаря още веднъж за сигнала. По отношение на помощта - в нашия форум разчитаме на взаимопомощ, т.е. всеки според възможностите си да допринася за увеличаване количеството и подобряване качеството на информацията.
 15. Благодаря ви, че ни информирате своевременно, за да можем да поддържаме информацията актуална. Във форума ни няма специален човек, който да се грижи за актуалността на данните. Разчитаме на сдоброволното съдействие на потребителите, така че ще ще бъде чудесно, ако вие или някой друг се опитате да намерите новия телефон, а после ми пишете, за да ще коригирам стария. А адресът актуален ли е?
×