Jump to content
Родени в България

1984

Модератор
 • Мнения

  94
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  26

Всичко публикувано от 1984

 1. Търся човек за Изготвяне на документи

  Привет Генади, и вие ли със същата молба? До вчера обяснявах на sdelchev, че е добре подобни стъпки да бъдат предхождани от известна подготовка. Да кажем, че ви намеря човек за всички тези неща и той си свърши работата за една седмица. Какво ще правите на втората седмица? А на втория месец? Защото след преместването ви в Германия ще мине един период от около 3-6 месеца, през който почти ежедневно ще ви се налага да уреждате някакви неща, а без подготовка и поне малко език ситуацията доста се усложнява. Но вие си знаете. Все пак отделете малко време и прочетете публикацията Искаш в Германия, но не знаеш немски? Помисли си пак!. Може и да успеете да разберете за какво ви пиша. Ако все пак сте решили да се хвърлите с главата напред, намерете фейсбук-групата са съответния град, в който отивате и търсете помощ там. Тук платена помощ не помагаме, а просто споделяме безплатно опита си и даваме съвети. Успех!
 2. Виж ти какво раздвижване се забелязва в темата Включвам се отново, с желание да внеса малко успокоение. Моите уважения, но молбата ви първоначално не изглеждаше така, както сте я описали в т.2 и т.3 по-горе. Просто бяхте помолили за помощ, ориентация и споделяне на всичко, което смятаме за полезно. Е точно тези неща са правени многократно от потребителите на този форум, които на всичко отгоре са и българи. Така че нашата "българска работа" тук не е като онази българска работа. Когато ви предупредих да сте внимателен с измамниците, нямах предвид конкретно работодателя. По-скоро човек във вашата ситуация си пати поради липсата на информация и времето, което го притиска. Така че рано или късно идва моментът, в който човек взима не съвсем рационални решения, в резултат на което "паразитите" го превръщат в "гостоприемник". Наличието на кеш не условие, което задължително облекчава нещата. Не съм сигурен, че дори и да ви изброя една по една темите, в които потребителите ни споделят как са се случили нещата при тях, ще има някаква полза за вас. Необходими са седмици и дори месеци, за да успеете да вникнете в подадената информация. След това е лесно и формалностите могат да се приключат за една работна седмица. Дано намерите човек, който в такъв кратък срок да е свободен и да ви развежда от служба в служба. Аз лично се съмнявам, особено в отпускарския период. Но дори и да намерите някой, за да минат нещата гладко и бързо, би трябвало да сте си осигурили от България най-различни документи. И за тях сме писали тук. Заяото само личните карти не са достатъчни. Желая ви успех, но все пак не мога да разбера какво е наложило нещата да се случат в такъв кратък срок. Ако това е било наложително, би трябвало Европейската Централна Банка да определи човек, който да се погрижи за вашите проблеми през първите седмици. Подобни жестове правят много по-незначителни компании за своите нови служители от чужбина.
 3. Привет sdelchev, няма да ви заблуждавам и ще ви кажа съвсем отговорно. Няма как за 2-3 седмици да се подготвите за подобна стъпка. Умът ми не го побира, а и не искам и да знам защо се налага да направите такава голяма промяна за толкова малко време. Дори и да ви посочим темите, които да четете, само за да се запознаете в детайли с информацията в тях ще са ви нужни 2-3 месеца. Единствено ще ви посъветвам да бъдете много внимателен, защото в конкретната ситуация можете да станете много лесна жертва на измамници.
 4. Здравейте, ако какво получавате срещу това, което предлагате? Вие самата трудов посредни ли сте? Или работите за трудов посредник? Или сте доброволец, който помага безвъзмездно? Ще съм благодарен на какъвто и да отговор от ваша страна, който би внесъл малко повече яснота по отношение на предложението ви.
 5. Здравейте, хора! Основното ми намерение е да направя анкета по въпроса, но с удоволствие ще прочета и коментарите ви в тази връзка, ако се намери някой да пише, разбира се. По-рано днес си седях и се чудих колко от регистрираните потребители посещават форума периодично, макар и само като гости, просто за да погледнат какво става? Съдейки по датите на последното влизане, повечето потребители не са ни посещавали през последните няколко месеца, но дали наистина е така? А може би все пак са сред нас, но като гости? Ясно е, че не е нужно човек да се вписва с потребителското си име, за да хвърля по едно око на новите теми и мнения. Ако той се интересува от случващото се тук, може да чете и като гост, а при необходимост да се влезе и да публикува отговор. Но как реално стоят нещата? Резултатите от анкетата ще покажат ...
 6. Здравейте Румен, преди всичко - добре сте дошъл между нас! Виждам, че вече сте се задържал при нас повече над средното време за престой на новите потребители (което е около 3-4 часа), така че ще отделя време, за да отговоря поне отчасти на въптроса ви На въпроса ви - сайтът не е напълно недостъпен за нерегистрирани потребители. Всеки един гост има право на определен брой анонимни посещения, като техният брой е напълно достатъчен, за да може да прецени дали си струва труда да се регистрира или може да мине и без този сайт. Както вероятно сте забелязали, сайтът се издържа единствено от добрата воля и с личните финанси на неговия собственик. За разлика от много други подобни места, потребителите на "Родени в България" не биват заливани с реклами. Ако желаете, може да направите сравнение с други места, като заедно и бгимигрант например. Така че регистрирането на потребителите не е с някаква комерсиална цел, а има съвсем друг смисъл. Ако погледнете темите във форума, в който преместих и вашата тема, ще разберете какво всъщност очакваме от потребителите на сайта и защо не ни е приятно, когато някой идва тук единствено и само при/по голяма нужда. До нови срещи!
 7. Така, преместих мнението ви във вече съществуващата тема по въпроса. Ако в мненията по-горе не намерите отговора, който ви интересува, то се надявам поне един от другите участници във форума да може да ви съдейства с информация. Както виждате, има доста хора, минали по вашия път. Ако пък никой от пишещите тук не се отзове, запишете си час при безплатните консултанти в Дортмунд. Отделете един ден за този важен въпрос, разходете се до там и те ще ви попълнят документите. Също така ще ви отговорят и на всички въпроси. В тази тема ще намерите адреса им: http://rodenivbg.com/index.php?/topic/22-bezplatni-konsultacii-na-blgarski-ezik-po-vprosi-ot-ezhednevieto-na-imigrantite
 8. Здравейте Стефан, без съмнение разказаната от вас история е много симпатична. За индиректната реклама бих си затворил едното око и бих я оставил, ако вие междувременно допринесете по някакъв начин за развитието на този форум. Ето например, тук от няколко години има една-единствена публикация в подфорума за Испания. Може би точно вие ще станете човека, който ще даде тласък на публикациите там? Впрочем какво стана с другата фейсбук-група, която рекламирате? Успяхте ли да съберете "всички българи в чужбина", каквато беше идеята? Или след няколкото хиляди абоната и десетките хиляди лайкове просто започна да се използва предимно за реклама, като всички други групи от този тип?
 9. Ще споделите ли с нас каква по-точно работа намерихте? В коя държава? Имаше ли разминаване между предлаганите и реалните условия?
 10. Джоп центар

  Здравей Кевин, ако беше попитал "Искам да работя, кажете ми къде да отида" щях да ти кажа. А за Джоп центара ще трябва да питаш някъде другаде. Тук не ги знаем схемите.
 11. Квартира в Мьонхенгладбах

  Привет! При търсенето на жилище може би ще ви е от полза информацията в следната тема: http://rodenivbg.com/index.php?/topic/154-obyavi-za-zhilishha-pod-naem-bez-komisionna-provision
 12. Може, разбира се, стига да не се налага да убедите някой, че всеки ден пътувате до работното място и обратно
 13. Документи в Германия

  Мога да ви кажа, ако вие ми обещаете да положите занапред усилие да пишете на кирилица. Естествено, приемам обещаниетоа, само ако е написано на кирилица. Ако не знаете как да пишете на кирилица, пратете ми едно лично съобщение и ще ви обясня.
 14. Документи в Германия

  Уважаема Ралица, има ли начин да зададете по-конкретен въпрос или въпроси? Все пак това е само един интернет-форум и тук сме събрани от кол и въже, така да се каже. Един може да помогне по даден въпрос, друг - по следващ. До нови срещи!
 15. Здравейте Nadya, позволих си коментара, защото мое задължение е да следя за спазване на правилата в този форум. Заради вас го написах на шльокавица. Опитвам се да върша задачите си според силите и уменията си, като обикновено се старая намесата ми да бъде дискретна. Но рано или късно идва момента, в който чашата прелива. Така че няма нищо лично в написаното от мен, в случая вашата публикация беше последната капка ... Иначе отговор на въпроса си ще намерите само няколко реда по-горе. В списъка на Крякащата тайфа има двама общопрактикуващи лекари, които са декларирали, че говорят български. До нови срещи!
 16. Здравейте Vecka, оставих мнението ви единствено по причина, че вероятно имате спешен проблем за решаване, щом търсите услугите на адвокат. Ако не искате следващото ви мнение да бъде директно изтрито, напишете го на кирилица. Ако нямате кирилица на устройството от което пишете или инсталирайте, или просто използвайте онлайн транслитератор. Ако все пак се затруднявате да направите тези неща, но имате желание да пишете тук, кажете ми и ще ви обясня какво да направите.
 17. Zdravejte, ne znam zashho Imam chuvstvoto, 4e i da vi kazhem, pak njama da razberete. Minete sled sedmica, pi6ete na kirilica i 6te imate informaciata
 18. Здравейте, погледнах страницата ви в интернет, но там няма кой знае каква информация. Така че искам да попитам дали става въпрос за Zeitarbeitsfirma или сте директен работодател? До нови срещи!
 19. Фиш от пътна полиция

  Предлагам дискусията в темата да не бъде разширявана с други въпроси, например като адресната регистрация. Има вече съществуващи теми, където това е коментирано. Просто ги потърсете.
 20. Фиш от пътна полиция

  Глобите в Германия се плащат основно по банков път и в редки случаи (като описания от вас) е възможно плащане на място в брой. Как успяхте да се разминете с плащането на място?
 21. Какво ми трябва SCHUFA-Datenkopie или SCHUFA-Bonitätsauskunft?

  Здравейте, има много случаи, в които и безплатната справка SCHUFA Datenkopie (nach Art. 15 DS-GVO) върши работа. Сигурна ли сте, че ви е необходим разширения платен вариант на справката или т.нар. SCHUFA-BonitätsAuskunft? Ако не сте сигурна точно какво ви трябва, попитайте дали случайно безплатната справка SCHUFA Datenkopie (nach Art. 15 DS-GVO) няма евентуално да свърши работа.
 22. Здравейте, преместих питането във вече съществуващата тема по този въпрос. Просто погледнете какво пише по-горе
 23. Здравейте, успях да възстановя само някои от линковете. Другите материали изглежда вече са изтрити.
 24. Здравейте, вашият брат смята след евентуалното напускане на работа да се премести да живее в Германия, така ли? Или си остава в Нидерландия?
×