Jump to content
Родени в България

Stella

Потребител
 • Мнения

  5
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Stella

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  София
 • Страна
 1. Ако получавате детски в БГ, може да кандидатствате и за детски в Германия, но ще ви приспаднат тези от БГ, т.е. от Германия ще получавате по-малко със сума равна на детските от БГ. Дано да ме разберете...:))
 2. Здравейте! В началото на месец октомври, сина ми подаде документи за получаване на детски надбавки. Той е студент в Германия и там живее при дядо си, т.е. документите се подават от името на дядо му. Вчера е пристигнал отговор от Фемиликасе с нови документи за попълване....20 страници :(( и трябва да се върнат обратно в срок до 07.11.2018г. Проблемът е, че не знаем немски език и документите ги превеждах с гугъл преводач, а той си превежда както иска..и поради това някои съм ги попълнила грешно и сега ми ги връщат за повторно попълване. Бих искала тук да ги кача, за да можете да ги погледнете, но има ограничение за качване на файлове..Моля, посъветвайте ме какво да правя..чувствам се в задънена улица... Качвам снимки на Приложението към молба-декларацията, така както съм го попълнила и са ми го върнали. На първата страница има оцветено в жълто, те са го маркирали като там бях написала адреса и рожденната дата на дядото. Не знам кое съм попълнила грешно... Върнаха ми и самата молба-декларация да я попълня отново. Молба-декларация:При т.1 попълвам данните на дядото, тъй като той е декларатора. В т.2 не съм писала данните на съпруга/партньорка, защото е разведен, отбелязала съм го в т.1 В т.3 номера на сметката, т.е. IBAN той нали е написан на самата немска карта? Освен ако не съм объркала..защото като го напиша и ми остават свободни квадратчета В т.5 нищо не съм писала, защото досега не сме получавали детски в Германия Качвам и още един документ, който са ми изпратили да попълня. Незнам какво трябва да пиша в него.
 3. Здравейте, отново! Бихте ли ми казали тук какво трябва да запиша?
 4. Здравейте! Имам нужда от помощ.. Синът ми е в Германия от един месец, приет е там в университет. От една седмица започна работа, заплащането е 450евро на месец по няколко часа на ден. Все още не е подписал договор, но неговия работодател му е казал, че трябва да си плаща сам здравните осигуровки към немската здравна каса. Въпросът ми е дали е ДЛЪЖЕН при положение, че е студент и има карта ЕЗОК, плащаме осигуровките в БГ? Отделено от темата Minijob - права, задължения, основни понятия (модератор 1984)
 5. Stella

×