Jump to content
Родени в България

Niia

Потребител
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  1. Здравейте , разбира се че нямам нищо против да споделям , а точно обратното трябва и съм ,благодарна за отговорите . Всичко което пише в единствения документ който имам го преписах в предния си пост ,спестила съм само лични данни за мен и фирмата ,това за което ме питате не е споменато в документа. Не съм подписвала документи , предоставих само копие от лична карта. Съпруга ми работи с Гевербе ,знам че има счетоводител ,но не искам да говоря неща за който не съм 100% сигурна .В момента е в Бг и тази седмица като се прибере и говорим с шефа и счет. ще мога да ви кажа къде и каква е неговата здр.осиг.,но доколкото разбирам няма начин да е фамилна.
  2. Здравейте, Да има адресна регистрация от началото на м.април .Нямам получен фиш за заплата защото офицялно от 28.05.15г съм наета на работа , а часовете който работих докато бях в пробен период няколко дни ми ги платиха на ръка . Да омъжена съм но доколкото знам съпруга ми не ме осигурява здравно. След като споделих притесненията си тук т.е. вчера вечерта в пощата имах писмо от Deutsche Rentenversicherung. И вътре има Ihre Versicherunsnummer. Благодаря Ви за отделеното време и споделения опит.....
  3. Явно подозренията ми ще се окажат верни..... Тук съм от края на март...и през м.май ме питаха искам ли да работя за по няколко часа .....казах ок . И така на 16.05.отидох като ми казаха че няколко дни ще ме пробват дали се справям.....на 28.05 ми поискаха копие от лична карта ,предоставих го , и след това ми донесоха един лист ( изобщо незнам какво пише) казаха че ще ме вземат на работа ,ще ще до края на юни ще си получа здр.карта ще имам осигуровки и т.н .До този момент работех по 2-3часа.и то 3 дена в седмицата, след като ми дадоха въпросния документ и уж вече съм наета на следващия ден работих 4часа, беше събота и ми казаха да отида във вторник ,работих отново 4часа .След като свърших ми казаха да отида в събота и след това от понеделник да ходя всеки ден от 18.00 ,и тъй като затварят в 20.00 следователно ще работя по 2часа. И така си направих сметка горе долу какви часове ще работя .....и бях чела както вече споменах ,че ако работиш по малко от 4часа на ден и 5дена в седмицата ,или за по-малко от 450€ на месец ,работодателя не е длъжен и не те осигурява . Наистина се опасявам че ще трябва да си плащам сама осигуровки ...а няма да се справя с документи и институции. Да не говорим че ако получа заплата от 200-300€ и трябва да си платя само здр.осиг 160€ ми е малко безсмислено цялото действие. За въпросния документ най-отгоре пише : Meldebescheinigung für den Arbeitnehmer nach &25 DEÜV После следват данни за фирмата за която работя ( име ,адрес, betriebsnummer, TAN nummer , data na izdavane) Oтдолу :Angaben zum Beschäftigen......тук следват моите данни ...само имената рож.дата и адрес. Накрая :Meldedaten Grund der Abgabe ,..........20=Sofortmeldung Entgelt in Gleitzone Beschâftigung von .......28.05.2015 Personengruppe,..........109=Geringfügig entlohnte Beschäftigte nach & 8Abs.1Nr.1SGB IV Mehrfachbeschäftigung. ...... Nein Statuskennzeichen,............Nicht angegeben Нищо не успявам сама да разбера от това листче .....но не ми изглежда наред и се виждам потънала в дългове.
  4. Настоящата тема е отделена от темата Работа в Германия, права, задължения, трудови правоотношения (модерирано от 1984) Здравейте, незная дали именно в тази тема е подходящо да споделя това което мъчи ..,но в крайна сметка мисля че отговорите Ви биха били полезни не само на мен. Отскоро съм в Германия ,от март т.г. и посещавам езиков курс , общо взето нищо не разбирам ......опитвам се чрез форуми и групи във фейсбук да се информирам максимално... И така в една група във фейсбук прочетох , че е възможно да те наемат на работа почасово и не работодателят да внася здравни и др.осигуровки(разбирасе със съответните удръжки и за моя сметка) ами аз сама трябва да поема това . Възможно ли е тъй като ще работя приблизително по 2часа на ден , работодателя така да оформи отношенията ни , че неговите задължения да свършват с превод на заплатата а за здравни осиг.и соц.такива да трябва да се погрижа сама. Уж каза че до 1месец ще получа здр.карта на адреса на който живея ( тъй като нямам засега) и ми даде някакъв документ който каза да нося винаги със себе си ако има проверка Zoll да го показвам ,че ще имам всички необходими осигуровки. Аз имам подозрения че това няма да е така ...и искам да знам как да се проверя дали всичко е наред.....не искам да се окаже след време че дължа някакви осигуровки. Нямам гевербе .....но не съм и подписвала трудов договор .
×