Jump to content

Nikolinka

Потребител
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    3
  • Дарения

    0.00 EUR 

Всичко публикувано от Nikolinka

  1. Здравейте! Аз и съпругът ми също работихме в Германия миналата година и подобно на Ненко нямаме 183 дни пребиваване в Германия. Имаме ли право да подадем годишна данъчна декларация за Германия защото на съпругът ми му бяха натвзели доста пари заради щорекласа? Задължително ли трябва да имаш 183 дни? Тогава ни казаха подавате данъчна декларация и ви връщат парите.
  2. Здравейте на всички в групата. Искам да дам и аз малко полезна информация. Формулярите Е401 и Е411. Първо си ги изтегляте на български език и разпечатвате , след това ги подпълвате и изпращате на адрес София 1051 ул"Триадица "12 МТСП. Те ви ги връщат подпълннени и подпечатени и след това като е обяснено тук в форума ги изпращате на Familienkasse. Мисля, че е по добре това да го направи някой от България и след това да ви изпрати вече подпълнените документи на вас в Германия. Дано и аз да съм полезна с тази информация, защото благодарение на този сайт подпълних и изпратих всички документи.
  3. Здравейте на всички в групата. Искам да дам и аз малко полезна информация. Формулярите Е401 и Е411. Първо си ги изтегляте на български език и разпечатвате , след това ги подпълвате и изпращате на адрес София 1051 ул"Триадица "12 МТСП. Те ви ги връщат подпълннени и подпечатени и след това като е обяснено тук в форума ги изпращате на Familienkasse. Мисля, че е по добре това да го направи някой от България и след това да ви изпрати вече подпълнените документи на вас в Германия. Дано и аз да съм полезна с тази информация, защото благодарение на този сайт подпълних и изпратих всички документи. На всички вас пожелавам весело посрещане на предстоящите празници! !!
  4. Здравейте на всички в форума! Аз и моят съпруг живеем от месец август в Германия. Съпругът ми работи в немска фирма от месец август, а аз започнах работа преди един месец. Детето ни живее и учи в България за него се грижи баба му, майката на моят съпруг. То живее в България с баба му и по големият си брат, който е на 21 години. Благодарение на този форум прочетох, подпълних и изпратих всички документи месец октомври, за което съм много благодарна .Документите изпратих от името на моя съпруг,защото тогава аз все още не работех.От Familienkasse получихме писмо с отговор, който качвам. Молба ми е ако можете да ми обясните какви са точно тези документи, които искат да им изпратя? Доколкото успях да си преведа първият документ е за адресната регистрация на детето и тъй като то в момента не живее с родителите си, а с баба си и брат си в България ,защото ние сме в Германия какъв точно документ трябва да представим? За втория документ -аз съм изпратила документи че не получавам вече децки от България. Предполагам че става въпрос за формуляр Е401 и Е411. Те се издават по постоянен адрес или по настоящ ?В документа за адресната регистрация трябва ли да докажем, че детето живее в момента с баба си и брат си т.е на един и същ постоянен адрес? Тъй като в момента бабата се грижи за него? Може ли бабата да занесе Е401 и Е411 за попълване в България? При условие че службите в България откажат да ги попълнят какво точно да изпратя в отговор на Familienkasse ?На компютъра ли трябва да е написано или на ръка? Защото не разполагам с лаптоп или компютър? Качвам и следващите две страници от въпросното писмо
  5. Документи за Kindergeld Към файла Писмо от Familienkasse Качен от Nikolinka Качен на 1.12.2018 Категория Документи и формуляри  
  6. Здравейте! Искам да попитам следния въпрос :Съпругът ми работи на трудов договор в Германия от 20.08.2018г.и ще работи до 23.11.2018г.в тази фирма. Подал си е предупреждение за напускане на работа защото не го устройва заплащането. Има ли той право да се запише в jobszentar и да получава помощи за безработица при условие че той по негово желание напуска фирмата? Колко месеца трудов стаж трябва да имаш в Германия за да получаваш помощи за безработица? Той август месец напусна фирмата в България и август месец започна работа в фирмата в Германия т.е няма прекъсване. Има ли срокове и какви документи са нужни? П
  7. Здравейте!Ние със съпруга ми сме от три месеца в Германия. Съпругът ми е шофьор, а аз все още не работя. Ще започвам работа от 01.11.2018.На първия фиш от заплата беше Stoerklasa 3 сега на втория са му я сменили на Stoerklasa 4.Аз отидох в Finanzamt и ни промениха на 3/5.само че от 01.11.2018.Една приятелка ми каза че от фирмата на моят съпруг ще му върнат разликата за надвзетите пари. Това възможно ли е? Или трябва да чакаме до края на годината и да подаваме данъчна декларация? За месец октомври пак ли ще му удържат много голям данак? ЕДИН СЪВЕТ КЪМ ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ. ВЕДНАГА ЩОМ КАТО ЗАПОЧНЕТЕ РАБОТА В ГЕРМАНИЯ ОТИВАТЕ В FINANZAMT И СИ ПРОВЕРЯВАТЕ КОЯ STOERKLASA СТЕ, АКО НЕ Е ПРАВИЛНАТА СИ Я ПРОМЕНЕТЕ ВЕДНАГА, ЗАЩОТО Е МНОГО ТРУДНО СЛЕД ТОВА ДА СИ ВЪЗВЪРНЕ НАДВЗЕТИТЕ ПАРИ! !!!!! Само да допълня, аз ще работя на Minijob.
  8. Много ви благодаря за отговора. Приготвила съм и написала всички документи, които са изброени във форума. Ще ги подаваме от името на моя съпруг ,защото той работи, а аз все още не работя. На мен много ми помогнахте за документите за децки надбавки ☺Да сте живи и здрави и благодаря за отделеното внимание ☺☺☺
  9. Здравейте! Искам да попитам, когато детето е в България трябва ли да се попълва Haushaltsbescheinigung ,или този документ е само за децата които са регистрирани в Германия? И бихте ли ми помогнали с попълването му. Този го няма на български език?
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..