Jump to content
Родени в България

Nikolinka

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  1

Всичко публикувано от Nikolinka

 1. Здравейте!Ние със съпруга ми сме от три месеца в Германия. Съпругът ми е шофьор, а аз все още не работя. Ще започвам работа от 01.11.2018.На първия фиш от заплата беше Stoerklasa 3 сега на втория са му я сменили на Stoerklasa 4.Аз отидох в Finanzamt и ни промениха на 3/5.само че от 01.11.2018.Една приятелка ми каза че от фирмата на моят съпруг ще му върнат разликата за надвзетите пари. Това възможно ли е? Или трябва да чакаме до края на годината и да подаваме данъчна декларация? За месец октомври пак ли ще му удържат много голям данак? ЕДИН СЪВЕТ КЪМ ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ. ВЕДНАГА ЩОМ КАТО ЗАПОЧНЕТЕ РАБОТА В ГЕРМАНИЯ ОТИВАТЕ В FINANZAMT И СИ ПРОВЕРЯВАТЕ КОЯ STOERKLASA СТЕ, АКО НЕ Е ПРАВИЛНАТА СИ Я ПРОМЕНЕТЕ ВЕДНАГА, ЗАЩОТО Е МНОГО ТРУДНО СЛЕД ТОВА ДА СИ ВЪЗВЪРНЕ НАДВЗЕТИТЕ ПАРИ! !!!!! Само да допълня, аз ще работя на Minijob.
 2. Много ви благодаря за отговора. Приготвила съм и написала всички документи, които са изброени във форума. Ще ги подаваме от името на моя съпруг ,защото той работи, а аз все още не работя. На мен много ми помогнахте за документите за децки надбавки ☺Да сте живи и здрави и благодаря за отделеното внимание ☺☺☺
 3. Здравейте! Искам да попитам, когато детето е в България трябва ли да се попълва Haushaltsbescheinigung ,или този документ е само за децата които са регистрирани в Германия? И бихте ли ми помогнали с попълването му. Този го няма на български език?
 4. Nikolinka

×