Jump to content
Родени в България

ангелина

Потребител
 • Мнения

  3
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно ангелина

 • Ранг
  Новак

Последни посетители

373 профилни разглеждания
 1. Здравейте Aнгелина, въпреки разочарованието от дорума ни, което изразихте в началото, искам да кажа, че се радвам да ви видя отново тук :)

  До нови срещи!

  1. ангелина

   ангелина

   То е само за да си изтрия профила.

   Благодаря че ме забелязахте.

  2. Крякащата тайфа

   Крякащата тайфа

   Тъжно ми е да го чуя. Желая ви все пак всичко добро!

 2. Определено моя грешка че се регистрирах тук и попитах. Това е форум за взаимопомощ на българи в Германия, не на българи в България, нали? Получих вял отговор, колкото да не е без хич, и ирония между редовете. В края на краищата вие сте избягали от БГ точно за да не сте в положението на такива като мен с по 400 лева заплата, затова и отношението към моите въпроси е толкова откровено неприятно.
 3. Ами в Германия не знаят че бащата няма родителски права, детето има същата фамилия, носи човека акта за раждане, бележка от училището и толкова, нали? Интересува ни точно как стои закона в този случай, защото ако прибира 166 евро месечно, а дава 50 евро издръжка, т.е. печели от детето си, трябва да се търси адвокат или служба, за да го издири. 1900 евро на фона на моята, в БГ, заплата от 400 лева, е огромна сума, повярвайте ми! И никак не е добре да му бъдат опростени като данъци/признати като разход, вместо да ги изпрати на детето си в БГ.
 4. Здравейте, дано задавам въпросите си на правилното място. Наясно съм, че не сте адвокати или данъчни съветници, но имате опит с документи и законодателство. Снощи в чата говорих с Крякащата тайфа като гост, но се надявам тук, във форума, въпросите ми да бъдат видени от повече хора, някой може да има същият проблем или да му хрумнат и други варианти. 1. Баща работи в Германия, Дортмунд, на трудов договор. В БГ има дете на 15 /РАЗВОД, родителски права на майката/, за което плаща 100 лева издръжка. /Настоява за изпращане по банков път/. Полагат ли му се Kindergeld при положение че има развод? Четох много във форумите, но не срещнах такъв казус за разведени родители. П.П. Имаме подозрение, че бащата "усвоява" разликата 183 евро - 35 лв. детски в БГ, но трябва да знам какво точно казват немските закони по този въпрос. 2. Приспадат ли му се данъци /четох за 1900 евро годишно ако се изпраща издръжка на роднини/ щом праща по банков път издръжка на детето си в БГ? Ще бъде много неприятно, ако бащата се облагодетелства от пари, които немската държава отпуска на децата. Четох тук, че някои родители наистина злоупотребяват с Kindergeld, и те не стигат до децата им. Предварително благодаря за отговорите!
×