Jump to content
Родени в България

dty_76

Потребител
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  1. Здравейте. Реших да изпратя формата Е 401, без дс са ми я искали. Разпечатах я от един приятел, с печат е. В общината обаче твърдят, че не са виждали подобна форма. И се обърках нацяло. Моля, някой да сподели. Имам чувството, че в БГ прецакват нещата за детските в Германия.
  2. Много благодаря на Крякащата тайфа за изчерпателният отговор. Относно Е 411, се притеснявам, защото имаме 1 месец срок да представим докум. в Герамания, а от АСП ми казаха, че по принцип срока им за изготвяне на Е 411 е тримесечен, но те ги издавали по-бързо.
  3. Здравейте, в момента попълвам KG51. Имам няколко въпроса и ще се радвам ако някой ми отговори. Т.2 Пишат ли се имената на децата ако живеят в БГ Какво се има в предвид под соц. помощи? Аз съм получавала детски и доколкото разбирам се пишат в т.5.4 Т,5.3 Получавала съм обещ. за безработица и майчинство, но периодите са различни, а мястото е само един ред. Как да го оформя. Какво се има в предвид "отглеждане на дете"? Не е ли това майчинството? Подавали ли сте молба за соц.помощи- Тук има ли се в предвид молбата за детски, които подаваме всяка година? И още нещо. Лично изпратих Е411 до АСП и чакам отговор от тях. Имате ли представа за колко време биха ми го върнали. Притесняваме срока, имайки в предвид как се работи в БГ. Предварително ви благодаря. П.П. За съжаление не намирам указание за попълване на тази форма. Ако някой има линк ще се радвам да сподели.
  4. Благодаря ви за бързия отговор. Той естествено има адресна регистрация в Германия, но децата са с мен в БГ.
  5. Здравейте, въпросът ми е следният и много ще съм благодарна ако някой ми отговори. Доста четох не не можах да разбера за нашия казус. Мъжът ми е в Германия, а аз и децата все още сме в БГ. Предстои ни пътуване в началото на септември. Той е подал за детски, но днес е получил писмо, че искат адресна регистрация на децата. Това от общината ли да го взема или е нещо друго. Децата естествено са с моята регистрация в БГ. Наистина се обърках. Този документ е на български, нали? Не съм чувала да има многоезичен такъв. Моля, ако някой може да разясни.
×