Jump to content
Родени в България

daneto

Потребител
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  1. здравейте , бихте ли ми написали как точно сте попълнили Е401 и Е411, в коя графа какво се пише , благодаря

  2. Благодаря отново за изчерпателният отговор. Днес ги изпратих така както са, попълнени на български. Когато получим отговор ще споделя резултата.
  3. Благодаря за информацията. Обаче аз попълних първата част на български и сега се чудя дали да си изтегля от някъде нов екземпляр и да го поплня на латиница. Няма логика да попълвам формуляр на български с латински букви. Предишен път ни казаха, че имат преводачи в Фамилиен касата и те си превеждат нужното. Друго се чудех, за кодов№ - осигурителен № кой да пишем, ID номера или е някакъв друг осигурителен?
  4. Дъщеря ми е студентка учи в България ние живеем в Германия със съпруга ми и сина ми. 2014 подадохме документи за детски и ни ги изплатиха, но поради това, че дъщеря ми е студент, трябва да се подновява всяка година документите. Изпратихме бележка от университета в уверение, че е учаща, преведена на немски. Съответно те ни върнаха Е402 на български не попълнено. Понеже пътувах до България го занесох в местните социални грижи и те ми казаха, че не са попълвали такъв документ и не се попълва при тях. На втората страница има за попълване от университета, това ясно, но в крайна сметка кой трябва да ми го попълни този документ като навсякъде пише, че се изпращат по служебен път тези екземпляри между институциите, а фамилиен касата ми го праща формуляра на немският адрес.
  5. Здравейте, прочетох доста по темата, но не намерих отговор на въпроса си. Казусът ни е следният. Съпругът ми работи в Германия от 2013. Подадохме документи за детски януари месец, като отидох с човек говорещ немски във Фамилиенкасе по район. Подадохме нужните документи и след 3 месеца дойде писмо с формуляр Е401, Е411 които трябваше да изпратим в България да бъдат попълнени от "Социални грижи" Документите са занесени лично от майка ми в СГ и със съдействието на служителите са придвижени до София. Всички тези документи ни бе казано, че задължително се придвижват по служебен път. Вчера получаваме писмо отново с изпратен формуляр Е411 който трябва да се попълни и искане за доход което също сме дали при подаване на документите във ФК. Ние със сина ми живеем в Германия при съпруга ми от септември 2014, а дъщеря и е студент в България. Като за доказателство сме подали исканите документи. При обаждане от съпруга ми в ФК преди два месеца да попита дали всички документи са наред, му е отговорено, че всичко нужно е там и само трябва да изчакаме 2-3 месеца. Какво да предприемем сега? Трябва да подадем отново екземпляра в СГ?
×