Jump to content

nikolowa9

Потребител
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    7
  • Дарения

    0.00 EUR 

Всичко публикувано от nikolowa9

  1. Здравейте отново, Преместването ни в Германия малко се забави и децата ми вече са със завършен 4ти клас за голямата ми дъщеря, а малката ще навърши 6г. Объркана съм в кой вид училище, точно трябва да запиша децата си, те не знаят и дума на немски език и ми е доста притеснено дали ще разбират, какво трябва да учат. Ние се намираме в малко селце в провинция Саарленд.Съпругът ми се е интересувал за правилата за записване в училищата в Германия и от там получихме отговор, който прилагам, но един от документите, който изискват е за имунизациите на децата. Може ли някой да ми даде съвет от къде се вади този документ. Ще се радвам ако споделите Вашите мнения, препятствия и препоръки. Благодаря Ви предварително!
  2. Здравейте, както Ви е описала mghristova в т.5 Вие не попълвате нищо. Тази точка се попълва от службата ЕСГРАО, по постоянен адрес, където с подпис и печат Ви потвърждават, че данните който сте попълнени са верни. На нас също ни искаха такава бележка и аз попълних всичко на немски, език, а от службите си беше на български език и така го представихме без да превеждаме написаното в точка 5. За тях е важен печата. Относно формулярите 401 и 411 те са по служебен път и не би трябвало да Ви ги искат. Затова попълвате формуляр 53, който са Ви изпратили. Задължително към писмото в което са Ви поискали този екземпляр, трябва да имате бланка за отговор. Попълвате я и изпращате копие на завереният Ви документ от ЕСГРАО. Лека вечер!
  3. Здравейте, не знам дали има такова положение, но аз също съм в България и получавам превод в началото на месеца до 10 число и за март съм ги получила. Но като се има предвид че положението се усложни след това, може да се смята, че може и да има забавяне, но не съм сигурна. Нека ако някой нещо знае да напише. Лек ден и бъдете здрави!
  4. Здравейте, до колкото аз разбрах от всичко изчетено мисля, че имате право да кандидатствате, но документи трябва да подаде лице при което живеят децата, ако и двамата сте в Германия. И до колкото знам има и допълнителни документи за по-голямото дете. Успех и бъдете здрави!
  5. Здравейте, До колкото разбирам ситуацията Ви, детето е с немско гражданство щом е родено там и би трябвало вие да подадете документите като негова майка. А относно това дали ще Ви одобрят е друг въпрос, но нищо не Ви пречи да пробвате. Освен основните документи трябва да приложите и документи, че бащата работи в Германия, ако детето учи също, документи за семейно положение, удостоверение от социалните че не получавате детски надбавки тук в България. Тоест всички който са описани тук във форума и тези който сте подали, само че сега от Ваше име. Дано да съм Ви помогнала. Лек ден и бъдете здрави!
  6. Здравейте, ако само той е в Германия, може да Ви я сканира и изпрати, или в електронен вариант да я откриете в секция документи тук във форума. Попълвате я и я заверявате, след което пак по същият начин му я изпращете, а той вече я прилага към отговора на писмото си. Те така или иначе тези документи с копия се подават. А ако сте всички там, може да помолите някой роднина, или просто се свържете със службите по местоживеене и ще Ви окажат съдействие или какво да направите. Относно причината за спиране на детските в България, на нашето удостоверение точно това пишеше, че съпругът ми работи и живее в Германия и иска да ползва правото си там да получава детски надбавки. А аз когато подавах заявлението за такова удостоверение написах, че съпругът ми работи в Германия. Дано да съм помогнала. Лек ден и бъдете здрави!
  7. Здравейте, малко документите са Ви по-различни от нашите, но явно имат нови бланки В точка 5 на молбата не се попълва. Ако за първи път подавате документи в т.4 към приложението пишете "не", както е на снимката Ви. В точка 6, описвате ако сте взимали детски в България. Лек ден и Успех!
  8. Здравейте, не знам до колко мога да Ви помогна, но ние подавахме документи за първи път и нямахме номера за детските и бланките ни бяха двуезични (български и немски език) затова попълвахме само празните полета, който бяха на български език, а тези на немски празни. Но ако сте само с немски вариант, пишете: Anlage Kind zum Antrag auf Kindergeld vom - името на който подава документите Lfd.Nr...пореден номер на детето (1, 2 или 3) Anlage Ausland zum Antrag auf deutsches Kindergeld vom - името на човека който подава документите Antrag auf Kindergeld Anzahl der beigefügten „Anlage Kind“: - пишете колко броя приложение дете прилагате, т.е ако имате 2 деца, пишете 2 Документа (Anlage EU zum Antrag auf deutsches Kindergeld vom.......какво се пише тук) ние не сме попълвали, но ако не се лъжа той не е за български деца, живеещи в България Успех!
  9. Здравейте, до колкото разбирам те Ви искат документ от България, че сте живели заедно на един адрес, вие, съпругът Ви и децата Ви за юли и август 2019. Не зная точно какво Ви е положението за тези месеци и дали сте биле регистрирани на един адрес. Но моят съвет е, попълнете отново бланка за тези месеци и я заверете отново или просто изпратете отново старата бланка, понякога се губят. При нас имаше нещо подобно, но по скоро питаха къде е живеел съпруга ми преди да се регистрира в Германия, ние представихме копие на личната му карта, че е с постоянен адрес в България, съвпадащ с моя и копие на първоначална регистрация в Германия. Успех!
  10. Здравейте, на нас ни искаха този документ за семейно положение и жителство на един и същ адрес. На нас заедно с писмото ни изпратиха и бланка, която попълнихме и заверихме в ЕСГРАОН. След близо две-три седмици получихме писмо с одобрение и още една получихме сумата. Успех!
  11. Благодаря Ви! Кодът на населеното място е 66709, Weiskirchen e община в област Merzig-Wadern, в Saarland
  12. Здравейте, имате ли информация на педиатри или лекари в областта на Weiskirhen. Благодаря Ви!
  13. Здравейте, детските надбавки се изплащат от датата на подаване на документите Ви за тях с 6 месеца назад, в който документи се описват датите на първоначална регистрация и документа от работодателя, където си пише от кога работите там.
  14. Здравейте, отивате в социалните служби, където сте регистрирани в България и от там искате да Ви издадат удостоверение, в което да пише че не сте получавали детски за периода който Ви искат и да пишат причина защо не сте получавали. Назад във форума мисля че някой беше качил примерно удостоверение. Другият вариант е ако са Ви изпратили формуляра е да го заверите в социалните, въпреки че този формуляр Е-411 се изисква по служебен път, поне при нас така беше. Успех!
  15. Здравейте отново, след като ще ги регистрирате там, така или иначе вие трябва да ги уведомите за промяната. Подайте отново документи, като използвате същият номер, който са Ви дали и опишете цялата ситуация и приложете адресната регистрация на децата и жена Ви. И вижте какво ще Ви отговорят! Успех!
  16. Здравейте отново , след прочитане на форума и то няколко пъти, подадохме документи за детски надбавки на децата ни в Германия в началото на месец декември 2019. В края на месец януари 2020 получихме писмо с доуточняващ документ за първоначална адресна регистрация на съпругът ми. Реагирахме бързо с отговора и в началото на месец февруари получихме писмо, че сме одобрени за детските надбавки и до днешният момент дори имаме превод с 6 месеца назад, както е по новият им закон. Но нека напомня моят случай и дано да съм полезна на новите тръгнали по този път. Ние може би имахме късмет, че нещата при нас се развиха бързо, като ние бяхме се настроили за по дълъг период на развитие. Но моята история е" Съпругът ми работи от 1,5 година в Германия, а ние с децата сме в България. Подадохме документи от негово име. Особеното е, че аз имам две деца, но голямата ми дъщеря е от несполучлив първи брак. Отначало живеехме на семейни начела, след което сключихме брак. При подаване на документите в заявлението описахме, че дъщеря ми е доведена за настоящият ми съпруг, а за втората ми дъщеря му е биологично дете, като задължително описах че не поддържаме връзка с първият ми бивш съпруг и че нищо не знам за него. Също така добавихме многоезично свидетелството ни за брак, многоезичните актове за раждане на децата, адресната регистрация на съпругът ми в Германия, документ за семейното положение, подпечатано от ЕСГРАО в общината на постоянен адрес.Служебни бележки за децата от училище и детска градина; копие на социалната осигуровка на съпругът ми и задължителните заявления Antrag auf Kindergeld, приложения Anlage Kind за всяко едно дете, приложение Anlage Ausland zum Antrag auf deutsches Kindergeld и приложение Arbeitgeberbescheinigung. Подадохме документите лично, като всички копия бяха преведени на немски език и след месец получихме отговор че ще бъдем одобрени но трябва да предоставим адресна регистрация на мъжът ми в България и удостоверение от социалните, до кога съм взимала детски в какъв размер и защо сега не взимам такива. След съвет на Sabi тук във форума, за което изказвам големи Благодарности реагирахме бързо защото удостоверението го имахме, но не знайно защо не сме го подали първоначално или се е загубило, го приложохме в сегащното писмо отново, преведено на немски, както и копие на личната карта на съпругът ми с което удостоверяваме постоянният му адрес и копие на първата му адресна регистрация в Германия през 2018г, защото през месец ноември 2019 смени адресната си регистрация. Тези три документа прикрепихме към тяхната бланка за отговор и ги изпратихме по пощата седмица по късно след като получихме писмото. И в началото на февруари получихме второ писмо в което ни уведомяват, че ще ни изплатят за втората ми дъщеря, която е биологично дете на съпругът ми 6 месеца назад от датата на подаване на документите, както е по новият закон за детски надбавки, а за първата ми дъщеря от датата на сключване на брака ни, тоест смятат, че детето е в това домакинство от тогава, защото ние сключихме брак през септември 2019. До днешна дата имам направен превод за детските с шест месеца назад и включително и януари 2020. БЛАГОДАРЯ на админите и всички участници, който споделят своите затруднения и техните решения с което помагат на всички нови сблъскващи се с немската система, относно подаване на документи за детски надбавки. БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!
  17. Здравейте, първо искам да попитам защо жена Ви е подала документи, като вие работите в Германия? Нашият случай е подобен на Вашият но документи подаде мъжът ми, който смени две адресни регистрации, и за времето от 3,5 месеца вече получихме детските си. Моят съвет е да се обадите на телефоните, които имате в писмото и да попитате какво е положението с Вашите документи като има кажете съответно номера за детските Ви!
  18. Благодаря Ви! Ще направя както ме посъветвахте и ще видим какво ще стане. А сега документите мога ли пи електронният адрес или пак в офисът им.
  19. Благодаря Ви много! Но не ми стана ясно адресната му регистрация в Германия или в България, защото пише ""meldebescheinigung über ihren wohnsitz in Bulgarien", което според мен е регистрация в България и съвсем се обърках. А в удостоверението пише че от кога до кога съм получавала детски за всяко дете, по колко месечно и че от 01.11.2019 подпомагането е прекратено, защото съпругът ми работи в Германия и желае да се възползва от това право в Германия. Още какво им трябва?
  20. Здравейте, след подаване на документите през декември 2019 година днес съпругът ми е получил писмо от касата с изискващи допълнителни документи. Може ли някой от Вас да ми каже какво точно искат, защото до колкото ние разбираме изискват документ за регистрация на съпругът ми в България и документ от социалните защо не получаваме детски. Всичко е много странно защото при подаването на документите представихме документи от социалните за получаване на детски, в какъв размер и до кога, а сега пак ни го искат. Странно е също защо искат и регистрация на съпругът ми в България, като той работи и живее от година и половина в Германия, съвсем се обърках. Може ли някой да даде съвет. Прилагам и писмото за по ясна представа. Благодаря Ви предварително!
  21. Здравейте, този формуляр се получава от касата, на нас ни го дадоха след като се опитахме да подадем документите, въпреки че имахме попълнени формуляри Е401 и Е411. След като го попълнихме и подпечатахме в общината ни приеха документите и сега сме на изчакване за отговор. Относно попълването му и според указанията в самият формуляр се попълват точки 1, 2 и 3, а в точка 4 попълвате ако има някакви забележки или уточнителни неща. В точка 5 се попълва от общината по местоживеене, тоест носите го и те Ви го подпечатват, поне при нас беше така.
  22. Здравейте, във темата е описано всичко! Но до колкото аз разбрах, първото писмо се получава от 4 до 6 седмици, но доколкото чета при някой са и по 3 месеца и повече. Ако греша нека админите да ме поправят!
  23. Здравейте, аз не знам дали мога да Ви отговоря конкретно, защото и аз подготвям документи за детски надбавки. Но аз си изкарах документ за семейно положение, след което го преведох на немски език. Но до колкото разбрах от сайта, че в службата имат преводачи, които превеждат българските документи. Така, че мисля, че няма да имате проблем.
  24. Много Ви Благодаря, да пак предпочитам всичко наново за да не пропусна някоя подробност, но да ще подадем, а каквото стане. Благодаря на всички, които са създали този сайт и са активни и помагат на всички нас, който за първи път се сблъскваме със немската система. Ще пиша пак и ще Ви информирам какво става с нашият казус. Лек ден на всички!
  25. Здравейте и искам да Благодаря за полезният и много помагащ сайт. Въпреки изчетох няколко пъти темата, пак възникват въпроси, които са по специфични за определени ситуации, тоест какво имам в предвид. Съпругът ми от 1г. работи в Германия (Weiskirchen, област Merzig-Wadern (Saarland) и вече е с постоянен договор, а аз и децата ни сме още в България. Решихме да подадем документи за детски надбавки в Германия, попълнихме документите от негово име и в разговор по телефона с касата му казаха, че документите трябвало да се попълнят от мое име, но аз не работя в Германия, а все още в България и не ми е ясно как да попълня тези документи, като се изискват неща типични за немското законодателство. Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? И възможно ли е това да е в резултат на това, че голямата ми дъщеря е от първият ми брак и как да опиша данни за биологичният и баща, като аз не знам дали дори е в България. (зная само име и старият адрес, на които е живял преди години, понеже не поддържаме връзка от 10г.) В този ред на мисли искам да попитам при попълване на молба-декларацията и приложенията към нея описвам нашият адрес в България или на съпругът ми в Германия, както и неговите доходи. Доста ни обърка този разговор и сега направо не знаем какво да правим с тези документи и дали изобщо имаме право на детски за голямата ми дъщеря, която се води доведена в семейството на съпругът ми или ние не сме разбрали правилно. Много е странно! Моля посъветвайте ме какво да направим! Предварително Ви Благодаря за отделеното време и оказана помощ!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..