Jump to content

natusikbg

Потребител
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обща нформация

  • Град
    Bad schwartau
  • Страна
    DE

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на natusikbg

  1. Здравейте, имам следния казус, с мъжа сме разведени, той работи в Германия и е на Jobcenter. Подадох документи за Kindergeld, и ги получавам вече , но ги подадохме, да ги получава на неговото конто и после ми ги препраща. Та сега от Jobcenter, му дойде писмо на какво основание той ги получава на неговото конто. Въпроса ми е дали като отговор той може да напише , че това е мое решение, и дали това може да е проблем за него при oдобрението му за помощи от Jobcenter.
  2. Е касата го плати, не е работодателя, странно но факт.
  3. От социалните вземате Удостоверение, където изрично пише че не вземате детски, от кога. Преведено на немски. 401 и 411 да свързани с адресните регистри, а не че не вземате детски в България.
  4. Здравейте, имам въпрос, имам болничен за 6 седмици, който се плаща от работодателя, после излизам на работа за 5 дни, и се влошавам, пак излязох в болничен за 2 седмици. Кой трябва да плати втория болничен? Касата или работодателя?
  5. Здравейте група, получих отговор от Familienkasse, живея в България , от къде се изкарва документ за адресна регистрация на дете , от общината предполагам, и с какъв документ може да се докаже че съм в майчински в България?
  6. Здравейте група,Честита Нова година на всички!!! Някой може ли да ми помогне, с какъв документ да подам за месеци назад , за детските надбавки с KG51или има друг документ?
  7. Здравейте, видях че сте в подобна ситуация както нашата, искам да ви питам, за Е401 от чие име беше подадено от вас или от името на жена ви. Т. К. Във Варна ми казаха че трябвало от името на бившия ми мъж, а счетоводителката му каза че от моето име. После в соц. Служба във Варна все пак го попълних от мое име, дали не е грешка.
  8. Здравейте, предстои ми подаване за детски надбавки за дете на 13, учащ се в България, с мъжа сме разведени, той от една година е в Германия, и е одобрен за детски за др. деца, които са с него в Германия. Подадохме документи от ногово име, но получи отказ, т. К. Детето не живее с него в едно домакинство, но аз мога да подам. Счетоводителката на бившия ми мъж каза да подготвя в БГ: Е401, бележка от социалните, че не вземам детски. Дали трябва още Документи, 1) Е411, 2)KG51, 3) KG1, 4)бележка от училище, 5) бележка за доходи от моята работа, и с какъв документ да подам за месеци назад ? И дали за 6 мес назад се искат парите, или от когато е бившия ми мъж в Германия. Изчетох много постове, но същата ситуация не съм видяла, дали някой може да ми помогне.
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..