Jump to content
Родени в България

Andreev

Потребител
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  1. Относно това в кои случаи трябва да се подава данъчна декларация и в какви срокове: Задължение и срокове за подаване на данъчна декларация в Германия
  2. Ако договорът е срочен, то тогава Agentur für Arbeit трябва да бъде уведомена тримесеца преди изтичането на договора. Ако договорът с прекрати по други причини, срокът е три дни. Уведомяването може да стане и по телефона. В случай на неспазване на горните срокове настъпва т.нар. Sperrzeit (време, за което обезщетение не се изплаща),който трае една седмица и след него обезщетението започва да се изплаща.
  3. Удоволствието да си платиш „глобата“ако това изобщо е глоба или плащане на данъци със задна дата обаче го има само първия път. Да караш кола с неплатени данъци е равносилно на укриване на данъци. Първият път производството се прекратява по маловажност най-често, ако дължимата сума не е много голяма и се плати в срок. Но оттам нататък повторното неплащане на данъци се преследва без компромиси и може да доведе до неприятни последствия като глоба постановена от съда или дори условна присъда. Така че все пак внимавайте в крайна сметка евтиното да не излезе скъпо.
×