Jump to content

Kalina

Потребител
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дарения

    0.00 EUR 

Всичко публикувано от Kalina

  1. Днес бях в Techniker Krankenkasse и AOK и на двете места ми казаха, че не мога да бъда към застраховката на приятеля ми щом нямаме брак, единствено детето ни може да мине към него. Също така попитах дали аз мога да си прехвърля майчинството тук и те ми казаха, че може но процедурата е много дълга и че не са наясно какви документи точно ми трябват. Ще помоля, ако някой се е сблъсквал с този проблем, да сподели каква е процедурата по прехвърлянето на майчинството от България в Германия и след като нямаме брак с бащата на детето, но в Германия живеем на един адрес, дали ще му изискат доходите за една година назад. Благодаря отново.
  2. Да, за в момента живеем с приятелят ми при родителите ни. Той работи но към американска компания и няма немски договор. Аз съм по майчинство и няма как да работя в момента. А с приятеля ми нямаме брак, така че за в момента не съм осигурена. Въпросът ми е....След като нямаме брак, но живеем на един адрес и имаме общо дете, можем ли да си изкараме някакъв документ за това, че живеем на семейни начала и той да си направи здравна застраховка, за да можем и аз и детето да сме към него?! Благодаря
  3. Благодаря за отговора. Потърсих информация из форума, но видях че е малко стара. Може би има някакви обновения, за това реших да задам въпроса отново. Аз имам работени 4 месеца през 2017 г., мислите ли, че това ще е от полза? Благодаря отново.
  4. Здравейте! От скоро съм в Германия с мъжа ми и бебе на 2 месеца. За в момента живеем при родителите ни докато си намерим жилище и мъжа ми постоянна работа. Въпросът ми е, какви документи си изискват за получаване на детски надбавки и дали изобщо ще не отпуснат нещо, ако нямаме никаква история в Германия? И дали, докато съм по майчинство в България мога да отида на jobcentre в Германия? Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..