Jump to content

Блага 11

Потребител
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обща нформация

  • Град
    Бургас
  • Страна
    BG

Последни посетители

389 профилни разглеждания

Постиженията на Блага 11

  1. Благодаря Ви за съвета . Писмото написах свободен текст и след около седмица изпратиха писма с изчисленията и за м. май включително ( понеже в България взимах все още детски тогава ), на база на заповедта от БГ-социални , където е описано и колко ДН съм получавала от тях . Парите бяха преведени 4 дни след пристигането на писмата. Не ми искаха никакви допълнителни документи. Форумът е много полезен ! Хубав ден!
  2. А писмото , което ще напиша свободен текст ли , да бъде или от фамилиенкасе ми трябва някакъв формуляр? И трябва ли отново да приложа документите за брак , анмелдунг, удостоверението от социална служба в БГ, актове за раждане и...? Благодаря ви много .
  3. Здравейте, Изчетох повечето материал, днес дойде решението от фамилиенкасе за детските надбавки. Уведомяват ни и по-точно таткото , че ще получава такива от датата на подаване на документите ( август) , аз и децата дойдохме през юли , а съпругът ми работи от май.Бих искала да попитам да ли имаме ли право да претендираме , примерно юли или май. Благодаря ви! Спорен ден!
  4. Здравейте, Изчетох повечето постове и сигурно ще се повторя ( не нарочно ). Таткото замина за Германия през януари т.г , но поради здравословен проблем с майка му след , abmeldung на 12.02. се прибра и март отново се върна , като преди около 2 седмици сключи договор за работа вече.Казусът ми е следния: Имаме 3 деца , планираме да се преместим при него през август . Женени сме . Получавам детски надбавки от България, но бихме искали да упражним правото си и там. Днес е ходил в фамилиенкасе и са му дали набор от документи за попълване . Имало формуляри и на български език , това добре... Въпросът ми е , дали не е рано да подава документи, впредвид много скорошното подписване на трудовия договор , както и това , че аз с децата живеем в България и взимам ДН. Както и това , че в БГ живеем на различни адреси. И изобщо имаме ли шанс да бъдем одобрени . Благодаря ви много !!!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..