Jump to content
Родени в България

mancheff

Потребител
 • Мнения

  30
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  4

mancheff последно спечели на 17 Март 2017

mancheff получи най-много харесвания!

Относно mancheff

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  Siegen
 • Страна
 1. Птоверих и мисля, че от фамилната каса са прави да ми удържат размера на българските детски и го правят според закона: Ако детски надбавки са платими от няколко държави на същите основания, винаги е компетентна с предимство държавата, в която живее детето. Примери. - Майката упражнява дейност като заето лице в държава А. Бащата упражнява дейност в държава Б. Детето живее в държава А, която поради това е компетентна с предимство. Държавата, която е компетентна с предимство първостепенно съгласно правилата за предимство предоставя детски надбавки в пълен размер. Във второстепенно компетентната държава обаче претенцията за изплащане на детски надбавки се спират до размера на сумата, предвидена сългасно законодателството на държавата, която е компетентна с предимство. Ето и целия документ: file:///C:/Users/DowJones/Desktop/egov-content446615.pdf Крякаща тайфа, потвърди моля и да пускам молба и в България. Изникна ми нов въпрос обаче. Когато си получа Lohnabrehnung-a, там в графа деца пише 0. Разбрах, че трябвало да пише 0.5 защото детето все пак не живее в Германия. Когато отидох във Финанцамта ми казаха, че за България не можели да попълнят 0,5 и можело, ако искам да си попълня данъчна декларация и така евентуално да получа обратно, това което съм платил в повече. Проверих и пак важи правилото за 4 години назад. Някой да знае нещо по въпроса? Мога ли и от тук да взема някакви добавки/облекчения, след като вече взимам и от Фамилната каса?
 2. Крякаща тайфа, да продължавам да получавам 173 евро и вчера след като не можах да се свържа по телефона със съветниците в дортмунд, писах имейл на госпожата - Валентина Димовска. С фамилната каса не мога да се разбера, последно ако си спомняш ни дадоха нов срок за решение. На официални писма не ми отговярят, а по телефона на мен последно ми казаха да си търся от БГ разликата, ако не ми я дадат тогава те ще ми плащат пълния размер. Успях да се свържа с г-жа Димовска. Каза ми, че не "помагат" на гора, които не са от Дортмунд и да намеря сайта на AWO Siegen. Намерих го, но не мисля, че се занимават с проблеми от този сорт.
 3. Е401 и Е411 им трябват, за да отпуснат детските с минала дата, трябва сами да си ги набяват, но не го правят, обяснявахме им с един германец по телефона и въпреки законите, които им цитирахме казаха, че аз трябва да им ги попълня. Не само по телефона, официално с писма пак не стана, само ме забавиха. Аз ги занесох в България лично до институциите да ми попълнят полетата, които са предназначени за тях, а останалото, което е за попълване от фамилната каса предварително аз лично го попълних. Накрая ми отпуснаха детските, но удържат 18 евро, въпреки че в България не сме получавали никога и продължават да ми превеждат по-малко. Още чакам някой от форума, ако знае какво да правя да каже или да ме свърже с някой, който знае.
 4. Не знам къде си писала, че само чужденци трябва да плащат, защото е изтрито и не мога да проверя. Май не си. Може би останах с такова впечатление, защото беше писала против германците нещо. От Крякаща тайфа съм прочел написаното за осъдената германка, нали за това казвам, че и от тях ги искат. Дали са на наш гръб или не са, това е съвсем друга тема, която не съм подхващал.
 5. Ама те искат и от германците тия пари за радио и телевизия, не знам как така го извъртя, че от нас ги искат, за да са добре германците. Но с две думи, нямат право да ми продават нещо на сила, в случая възможността да гледам телевизия. Така мисля аз де, от морална гледна точка, то ако са приели закон, буквално имат право.
 6. Също така, ако им говоря само на англииски и им кажа, че не говоря грам немски и поради това не гледам и не слушам немски телевизии и радиа, тогава звучи доста нелогично пак да ме карат да плащам. Аз живея в студентско общежитие, в което доста от наемателите не говорят немски, а само английски. Да не говорим, че някой от бежанците, дори когато направят престъпление, полицията ги пуска защото не говорили немски. Отделно им подаряват пари и то повече, от колкото са помощите за немците.
 7. На мен работодателя ми не плаща за това, че имам възможността да му свърша работа/да работя. Как са решили и са го направили законно, да ни събират пари за възможността да гледаме телевизия? Този закон ще да е доста несправедлив.
 8. Хора, кажете какво да направя, за да ми плащат пълния размер на детските, евентуално да ми изплатят и за минал срок разликата. Казаха ми по телефона, че след като не ми е отказано от Българските институции да получавам и от там детски, трябвало майката да подаде молба там да си получава остатъка. Никога не сме получавали детски от България и наистина не сме подавали молба там. После Крякаща тайфа се обади от мое име и на него му казали, че до края на януари имали срок да решат дали ще ми плащат пълния размер. Този месец (февруари) пак получих по-малко. Пак писах на Крякаща тайфа, но явно е зает човека и нямам отговор. Накой, ако има познат, консултант, или знае за някоя фирма, моля да сподели. Morningstar по-горе пишеш за някаква жена, която помагала, може ли телефона й? " Говорих с българка ,която работи към бюро за 4ужденци и подпомага уж безплатно ,дори имаме среща с нея в понеделник.Тя казва оставете ги тия форуми ,чакали казва по 1 година глупости ми каза ,тя лично била помогнала на хора с по 2,3 деца да си вземат суми за по 15000 евра накуп за 3 месеца .Не я знам ще иска ли пари ,бе ми препоръчана от човек ,който каза ,че и била плащана заплата за да помага на българи. "
 9. Какъвто въпроса, такъв и отговора. По назад в статията пише и няма нищо общо с това. Крякаща тайфа, все още се нуждая от помощта ти. Изчерпаха ми се другите възможности. Не ми дават пълните детски и не ми отговарят на препоръчаното писмо, което ми състави. По телефона ми затвориха последния път.
 10. Крякаща тайфа, ще ме побъркат тия от Фамилната каса вече. Не искат да ми дадат пълния размер и това е. Обаждам им се, както ме посъветва, пратих им писмо, както ме посъветва (няма отговор). Сега в последния телефонен разговор ги питах, защо в момента ми изплащат 171 а не пълния размер, след като имам подписа на майката, че е съгласна аз да получавам детските. Отговориха ми, че искат да разберат дали в момента получавала пари от България, до колкото разбрах поне. Попитах ги защо нямам официален отговор на писмото и защо не проверят сами или да ми изискат официално документ, не по телефона. Затвориха ми!!! Моля те да се обадиш от мое име, ще ти дам номера и адреса ми, защото ще ги поискат. Става ли?
 11. Не са получавани детски в България. Фамилиенкасе знае това. Първия пък като им се обадих казаха, че ще ми изплатят разликата, втория път, че са се свързали с институцията в БГ и там са им казали, че не сме подавали молба и затова Фамилиенкасе нямало да ми платят разликата, да съм им покажел молба. Полсе ти ме посъветва да им напиша официално писмо и ми даде примерно такова. Направих го и го изпратих с обратна разписка и сега вече мина повече от месец без отговор от тях. Сега на кой да се оплача, че нямам отговор?
 12. Крякаща тайфа, днес прочетох в брошурата на български език следното: Чуждестранни помощи, касаещи деца, изключват правото на получаване на детски надбавки и тогава, когато са по-ниски от германските детски надбавки. Това обаче не се отнася за семейни помощи, които се отпускат от друга държава членка на Европейския съюз, на Европейското икономическо пространство или от Швейцария. Тук евентуално съществува право на получаване на диференцираща добавка като частични детски надбавки. Оказва се, че няма да получавам пълния размер от 190 евро все пак, а на писмото, за което ти ми направи дори и бланка, с което трябваше да поискам да ми дадат срок за окончателно решение, още няма отговор. Точно един месец след изпращането му. Изпратих го дори с ruckschein за застраховка. Сега искам, ако може само да ми потвърдиш, че правилно съм разбрал ситуацията и че имат право да ми дават частични детски вместо пълния размер. Не искам да ме гложди съмнение, че не съм направил, каквото трябва, за да получа пълния размер. Благодаря! Но странно започва текста. Не се казва например съществуването на чуждестранни помощи или получаването на чуждестранни помощи. Така написано би трябвало да значи съществуването.
 13. Крякаща тайфа, казаха ми по телефона, че няма да ми дадат добълнително не-взетите в България детски. Казаха, че са комуникирали с бг институцията и понеже не сме подавали молба в бг, няма да ми дават пълния размер детски тук в Германия. В момента ми дават 171. Това нормално ли е според теб. Все пак в последното им писмо до мен пише: А то в България детски се вземат до колкото знам, ако дохода на човек на месец е под 350 лв. Ще откажат със сигурност.
 14. Крякащата тайфа ми даде два варианта, ти след като няма да ходиш до България, ти остава 2рия - "со малко кьотек" - няколко страници на зад във темата. Но дано при теб са разбрани, и като им напишеш, че от БГ ти отказват, да вземат да си свършат работата.
 15. Явно, докато им угаждаме да ходим лично да ги изкарваме, ще продължават, мързи ли ги, не са на ясно и те ли как се попълва, нямам идея. Аз не бих им угаждал, но минаха месеци и дойде време за почивка в БГ и съчетах нещата. Също не бях на ясно какво повече да направя, след като им цитирах законите и им обясних каква им е работата. Крякащата Тайфа ме посъветва как да постъпя "со малко кьотек", но малко късно ми беше. Трябваше да взема решение преди това.
×