Jump to content
Родени в България

Mariana Hadzhiyska

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Mariana Hadzhiyska

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Plovdiv
 • Страна
 1. Здравейте! От писмото става ясно, че и съпругата ви има претенции за детски някъде извън Германия. Вероятно в България. Трябва тя да се откаже, за да взимате вие. По закон само един родител получава детски за едно дете. Ако и двамата имат претенции, отпускат се на този, в чието домакинство живее детето. Аз това разбирам от писмото.
 2. Здравейте, започнахме попълването не декларацията. Накратко.....Мъжа ми работи в Германия от ноември 2018г. на трудов договор, има немски адрес, работи в немска фирма. Аз и детето ми все още сме в България. За това попълваме приложение чужбина. Там искат информация за получаване на помощи, трудова заетост, прекъсване на трудова заетост през последните 5 години, като питат за самия декларатор и за партньорът му( т.е. за мен). Нямаме брак. Писах, че е ерген /ledig. Тези въпроси за Германия ли се отнасят ( т. е. дали е имал друга работа там, както и аз) или за България. Естествено, че сме работили през последните 5 години в България. Имам фирма, която функционира само лятото, а зимата спирам дейност. Искат и някакъв референтен,/ осигурителен номер на съпругата (т.е. на мен) Какъв е този номер? Благодаря!
 3. Здравейте, многоезичните ни актове за раждане са готови, но необходимо ли е да имат апостил? Благодаря!
 4. Здравейте, тепърва ще подаваме документи за детски надбавки от Германия. Прочетох, че вашия случай е подобен на нашия Бащата на детето ми работи в Германия на трудов договор ( от ноември 2018 и в момента) има и адресна регистрация . Ние с детето ми сме в България, той ходи на детска градина ( трета група). С бащата нямаме брак. Мисълта ми беше ако може да ми кажете какви документи сте предали във вашия случай. Благодаря много!
 5. Mariana Hadzhiyska

×