Jump to content
Родени в България

vanja888

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно vanja888

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Sofia
 • Страна
 1. 3861 думи BG <> DE

  Благодаря за полезният метод на заучаване на думи и за труда, който сте положили.
 2. Благодаря за отгвора, тук получих и друго мнвние Как тогава, след като не сте имали трудов договор внасяхте данъци, здравни осигуровки и адресна регистраця?
 3. Благодаря най-сърдечно за бързият и компетентен отговор. По повод трудовият договор имах предвид, че искам да съм "обвързана" с такъв, затова отправих запитването си, не зная дали тази услуга-длъжност (домашен помощник) която ще изпълнявам е обвързана с трудов договор Имайки предвид "беззаконието" в милата ми родина се втурнах в това прикючение на моята възраст, затова желанието ми е, всичко да е така, както повелява законът на избраната от мен държава-Германия. Искам да споделя, че с доста материали се запознах, институциите са предоставили немалка информация, който иска да е информиран може да намери всичко, но винаги търся и друго мнение прилагам поговорката "не питай старило, а питай патило". Споделям всичко това, да не останете с впечтление, че търся лесния начин да получа необходимата информация, както обикновенно постъпват повечето ни сънародници. Благодаря още ведъж за личният отговор, както и за цялата предоставена от вас информация в полза на всички нас. Поздрави и благодарности, щастлив уикенд
 4. Здравейте, мили хора! От скоро имам регистрация и бих казала, че информацията, която предоставяте е доста изчерпателна, но като всеки начинаещ, не открих или не съм разбрала това, което ме интерсува. Предстои ми от м. юни да започна работа в семейство за което ще се грижа, като "Haushaltshelferin" - помощник в домакинството. Кандидатствах през "Еures" и получих покана за работа, грижа за възрастен мъж при който ще живея без наем. Очаквам да получа по пощата документацията от "Arbeitsagentur" и не разбирам следното: Обвързана ли ще съм с трудов договор и ако Не, следва ли да изпълнявам всички стъпки, които сте описали за новодошлите в Германия? Благодаря предварително за времето, което ще отделите за мен, ще се радвам, ако получа безценните ви знания и съвети. Желая, успешен ден на всички!
×