Jump to content
Родени в България

Deisi

Потребител
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  1. Здравейте Ходих във Фамилната каса по местоживеене ,от там ми казаха ,че всички молби за детски надбавки се обработват във Фамилна каса Байерн Норд Нюнберг независимо дали децата живеят в България или Германия,във Фамилната каса по местоживеене се подават молбите и ако си чужденец молбата се препраща към Фамилна каса Байерн Норд.Казаха ми отново да се обадя на сервизния телефон при което отговора е да чакам .Може ли да се направи нещо друго?Дайте накакъв съвет ,моля? С поздрави
  2. Здравейте да,претенциите ми за Киндергелд са от датата на регестрация на дъщеря ми в Германия 06.01.2015.Моята регистрация е от 01.12.2014 тогава дойдох сама да уредя нещата след което се върнах с дъщеря ми. Интересно ,че от Фамилна каса Байрен Норд ми изискаха също документ подписан и подпечатан от службата по адресна регистрация в общината ,че детето е регистрирано на посочения адрес и потвърждение от училището в което бе записана, от тях е видно ,че детето живее и учи в Германия .Но както и да е ще последвам съвета Ви и ще се обадя за термин при специалист в Регионалната каса където живеем сега.Благодаря Ви за насоката ,ще пиша отново как са се развили нещата . До скоро..
  3. Здравеите Отностно детските надбавки в моя случай .Аз съм разведена и от една година и три месеца живея с дъщеря ми в Германия.Тя е ученичка в 9 ти клас.През февруари 2015 подадох молба за детски надбавки след 4 седмици получих писмо от Фамилната каса по местоживеене ,че молбата ми е пренасочена към фамилна каса Нюнберг и трябва да подам още документи като Е 411 потвърждение от бюрото за регистрация в общината,че детето ми е регистрирано към този момент на посочения адрес .Всичко това им беше изпратено в посочения от тях срок.Чаках месеци наред през това време се преместихме в друг град ,наложи се да затворя посочената в молбата банкова сметка и да отворя сметка в друга банка.Изпратих им всички необходими документи следващи първоначалната промяна..след което звънях по телефона да питам всичко ли е наред с документите необходим ли е още някакъв документ.Казваха ми ,че всичко е получено и да чакам до 4 седмици,но и след тези 4 седмици нищо не се случваше отново звънях и отново същото да чакам 4 седмици.Измина една година от първоначалното подаване на молбата ми.Детето живее в Германия и се питам защо документите ми бяха изпратени във Фамилна каса Нюнберг,доколкото разбрах в последствие там се обработват молби на деца живеещи в България.Трябва ли да поискам служебно пренасочване на молбата ми към Фамилната каса където живея.Или това ще забави още повече разглеждането и.Знам ,че има законоустановен срок за разглеждане на молбите за детски надбавки,къде мога да подам оплакване . И още нещо тук чета за формуляр Е 401 а на мен такъв не ми поискаха.Бях изпратила първоначално решението ми за развод от 10 години съм разведена.Дали е необходимо да извадя и този документ. Успешна седмица!
×