Jump to content
Родени в България

Rumenova

Потребител
 • Мнения

  10
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  1

Rumenova последно спечели на 11 Януари

Rumenova получи най-много харесвания!

Относно Rumenova

 • Ранг
  Член

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
 1. Здравейте Denitza Katzarova, прочетох че водите интеграционни курсове в Хамбург. Аз в момента започвам обучението си за ниво В1. Искам в края на юни да се ява на изпит за сертификат. Може ли да ме ориентирате на какво да наблегна за изпита. Търся материали, примерни тестове и упражнения. Ще съм Ви благодарна ако можете да ми дадете някакви насоки. Благодаря!
 2. Искаш в Германия, но не знаеш немски? Помисли си пак!

  Абсолютно съм съгласна с написаното. Все едно виждам себе си... Най-унизително за мен беше това, че не мога да комуникирам с учителката на детето ми. Сега слава на Бога се справям и нещата наистина са по-различни. Още се нуждая от помощ за по-сложните документи, но повечето неща ги правя сама. Когато ме питат познати приятели от България дали си заслужава да тръгнат насам аз в пряк текст им казвам: "Задължително курс по немски поне А2". Знам, че те си мислят "ти как си се оправила" ама само аз си знам. Не е невъзможно без език, но е много трудно. А темата как българите те прецакват е също много дълга. Има българи, които ти забиват нож в гърба, но слава на Бога има и такива, които ти помагат много.
 3. Здравейте Таня , в кой град сте? Потърсете Каритас, те ще ви помогнат и за безплатен преглед и безплатно раждане. Може и по другите въпроси. Каритас или Диакони. Ако сте в Хамбург мога да Ви дам координати.
 4. Здравейте, от средата на януари започва безплатен курс по немски за начинаещи в Хамбург . Учителката не е българка, но има много добър подход. Обръща повече внимание на диалога. Курсът е безплатен за българи, продължителност 200 учебни часа разпределени по 2 пъти в седмица, не се издава сертификат. Ако някой има интерес мога да му дам телефон да се запише след нова година.
 5. Сметка за ток в Германия

  Благодаря за отговора. До сега живяхме при роднини и плащахме на тях на ръка. Не сме плащали ток до момента. Парното и топлата вода са централни и са ни включени в наема. Когато се регистрирахме излезе за 3 членно семейство база 4000 киловата за година. Само с готвене и нормални домакински уреди и аз не вярвам да изхарча толкова пари, но явно няма какво да се направи. А от договора не мога изобщо да разбера как ги изчислиха и тези пари. Дано поне при изравняването догодина да ни ги върнат.
 6. Сметка за ток в Германия

  Здравейте. Имам питане относно сметката за ток в Германия. Преди месец се нанесохме в ново жилище. Направихме договор с фирма доставчик на ток. Сега плащаме на база за 3 членно семейство 109 евро на месец. На мен ми се струва много. Знам, че след година ще има изравняване, но въпросът ми е не може ли да поискаме от фирмата след примерно 3 месеца да направим засичане на електромера и да ни преизчислят сметката? Благодаря!
 7. Здравейте, Днес получих отговор от Familienkasse, че трябва да им изпратя още 2 документа. С моя слаб немски успях да си преведа, че искат акта за раждане на детето и са ми пратили за попълване Е 411. Аз нямам многоезичен акт за раждане на детето си. В Германия сме и няма скоро да ходим в България, за да го изкарам. Също този формуляр трябва и него да го дам в България за попълване, нали?. До тук ОК, но срокът, в който искат да им отговоря с тези документи е 15.04.2016. Въпросът ми е следният: Мога ли да им изпратя писмо, в което а ги уведомя, че нямам исканите от тях документи и ще им ги представя при първа възможност. Благодаря.
 8. Търся почасова работа в Хамбург

  Здравейте, Благодаря Ви за отговора. Имам 11 годишен стаж в рекламна агенция в България. Работила съм с офис техника, лазер а гравиране на метални и неметални повърхности и режещ плотер. Но сега, тъй като незная все още език нямам никакви претенции за работа. Готова съм да работя почти всичко, стига да ме устройва работното време.
 9. Търся почасова работа в Хамбург

  Благодаря Ви, ще ги разгледам.
 10. Здравейте, търся почасова работа в Хамбург (Мини Джоб). Свободна съм до обяд (12-12.30ч.), тъй като след това трябва да си взимам детето от училище. Сутрин мога да почвам от много рано. Немският ми е в начално ниво, от скоро съм тук и се опитвам да го уча сама. Ако може да ми дадете координати и на цайт фирми също ще съм много благодарна. Благодаря на всички за отделеното внимание.
×