Jump to content
Родени в България

Албена

Потребител
 • Мнения

  3
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Албена

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Варна
 • Страна
 1. Благодаря много за бързият отговор.Консултацията ни с адвокат ни отне 6 месеца мотане,за да ни каже накрая,че трябвало документите да са от мое име.Както писах бившият ми съпруг подаде целият комплект документи и след отказа нае адвокат.Ако трябва да бъда точна бащата на детето ни е от989 година в Германия и само е работил,без да ползва каквито и да е социални помощи.Аз в България не получавам от 2008 год,а синът ни е на 13 год.Решихме бившият ми съпруг с пълномощно и нов комплект документи да ги подаде от мое име.Жена в моето положение(не знам колко мога да и вярвам,защото не я познавам достатъчно) е получила тази година парите със задна дата.Ще пробвам и ще пиша какво е станало,въпреки,че от това което изчетох и което сте ми писали ми се струва изгубена кауза.
 2. Здравейте! Преди половин година изчетох доста полезна информация за детските надбавки в Германия!Сега нещо не можах да се ориентирам в сайта и за това си позволявам да пиша тук.Та ,накратко.С бащата на детето ни сме разведени(но в перфектни отношения)Той живее повече от 15 години в германия,а аз и детето в България.Останах с убеждението,че той може да получава детските надбавки там(МОЖЕ БИ И НЕ СЪМ РАЗБРАЛА ПРАВИЛНО).Съответно той подаде документи и му беше отказано защото родителските права са предоставени на мен.Бяхме приложили и документ,че не получавам такива надбавки и предоставям възможността на него.След консултация с немски адвокат ,той му е отговорил,че аз трябва да подам документите в Германия.Така ли е в действителност?Аз мога ли да подам документи за детски след като нито аз,нито детето живеем там,не плащам данъци там и нямам съответно и сметка.Детски не получавам доста отдавна тук в България,защото надхвърлям прага.
 3. И аз нямам брак с майката на сина ми и това не беше никакъв проблем да ми издадат многоезичния акт. Издадоха го веднага, таксата беше 10 лева. Показах им само лична карта. В българския акт пише, че аз съм бащата. Здравейте! Моят случай е подобен,но не разбрах,какво многоезично удостоверение трябва,след като те са само за брак,акт за раждане и смърт.След като нямам брак,не могат и да издадат такъв документ, защото няма такъв формуляр. В такъв случай къде сте представили лична карта. Не е ли достатъчно само свидетелството за раждане на детето където е вписан бащата?
×