Jump to content

Svetoslav

Потребител
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обща нформация

  • Град
    Berlin
  • Страна
    DE

Постиженията на Svetoslav

  1. Ами тя подаде молбата защото в България бях регистриран на друг адрес,а жена ми и децата на един и такъв беше съвета от жената която уж ми помагаше. Не говоря все още немски добре и контакто по телефон ми е сложен...:) Пиша e-mails ,но без отговор! Те сега идват и смятам след като ги регистрирам тук,да им пратя копиа или незная какво трябва. Благодаря се пак!
  2. Добър ден,при мен положението с получаването на детски надбавки е доста зле и аз незнам защо. Ако някой може да помогне ще бъда благодарен! Обяснявам ситуацията: Живея в Германия от края на януари 2019 г. първият ми трудов договор сключих от 01.02.2019г. по това време живеех в Берлин и работех.През май месец,по съвет на позната жена ми подаде молба за детски надбавки,но по това време тя си беше още в България,както и нашите деца.През август получих първото писмо от службата,поискаха документ за семейно полужение.Изпратих писмо с документа,който поискаха и никакъв отговор до ноември мисля,абадихме се по телефона за някаква информация и отговориха,че не са получили писмото ми и ми казаха,че мога да им пусна електронно по e-mail .Така и направихме,изпратихме документа по електронен път и нищо. През януари 2020 получих второто си писмо от тях,че пак искат този документ за семейно положение. Изпратихме им документ за семейно положение,един друг който го завериха в фирмата където работя,фишове от заплатата ми и решихме да добавим брачно свидетелство,документ от социална служба в България с превод и пак нищо...:)! А междувременно смених адреса си,второто писмо ми дойде на новият адрес и вече съвсем скоро семейството ми ще дойде при мен. Някакви съвети!? Благодаря!
  3. Благодаря за отговора! Да,обаче ще плащам след първата година,защото тогава трябва да подам данъчна декларация и да ми изчислят размера на данъка.До тогава нямам плащания към държавата. Благодаря!
  4. Здравейте всички,информацията е доста подробно,за което благодаря! Но едно нещо не разбрах! Въпросът ми е следния. Само в случай,че човек е на трудов договор ли има право на детски надбавки,а ако работи със скорооткрито гевербе има ли такова право? Благодаря!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..