Jump to content
Родени в България

Leni76

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Leni76

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Frankfurt
 • Страна
 1. Всъщност, замисляла съм се. Но познавам Франкфурт добре, а имам и близки тук на които мога да разчитам. Дори и да реша да се преместя, нямам представа откъде да започна. Дори съм обмисляла идеята да се върна в България. Майка ми има апартамент където мога да остана, но не е сега момента.
 2. Благодаря за отговорите и отделеното време. Истината е, че когато започнах да търся квартира бях много надъхана, но след постоянните откази ентусиазма ми спадна и разбрах, че няма да е лесно. Сега се чувставам нервна когато трябва да се обадя някъде. Има WG-та, в които живеят само майки с деца, но и там не е лесно просто защото трудно се намират свободни стаи. А към Е-bay съм много песимистично настроена. Когато пуснах там обявата си, че майка с едно дете търси квартира, получавах странни позвънявания дори през нощта. Благодаря още веднъж за отзива, сега се чувствам по-добре. Една приятелка скоро ми каза, че за да се оправиш в Германия трябва да си много нахален.
 3. Благодаря за отговора. Нямам никакви фактури, единственните разходи които съм посрещала са по домакинството, облекла и др. дреболии. Не се притеснявам, че съпругът ми ще ни изгони или нещо подобно. Проблемът е, че аз и синът ми вече трудно издържаме. Планирам това от години, затова и спестявах пари. Времето което съм си дала за тази стъпка отдавна изтече, искам да се изнеса за мое спокойствие и това на детето ми. Идеята за хостел съм я обмисляла, но не мисля, че е подходящо място за дете. Имам близки, но с никого не съм споделяла за проблемите си, надявах се сама да се справя с положението.
 4. Здравейте, може би не му е тук мястото, но не знаех къде да пиша. Имам семейни проблеми и трябва да се изнеса от жилището, но понеже нямам трудов договор не мога да си наема квартира. Имам спестени пари с които да платя кауциона и няколко месеца напред докато си намеря работа, но всички искат трудов договор. Има ли някакъв начин да се справя със ситуацията? Или имам нужда от някакъв адвокат.
×