Jump to content
Родени в България

BERIG

Потребител
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  1

BERIG последно спечели на 11 Януари

BERIG получи най-много харесвания!

Относно BERIG

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Plovdiv
 • Страна

Последни посетители

156 профилни разглеждания
 1. Това е сайтът на Факултета по германистика към Мичиганския университет (на английски): https://resources.german.lsa.umich.edu/ В него се намират някои истински находки, ето част от тях: https://resources.german.lsa.umich.edu/lernstrategien/allgemein/ https://resources.german.lsa.umich.edu/hoeren/hoeren/ https://resources.german.lsa.umich.edu/grammatik/ https://resources.german.lsa.umich.edu/grammatik/basic-chart/ https://resources.german.lsa.umich.edu/grammatik/gender/
 2. Тормоз в училище (mobbing, bullying)

  Благодаря за включването! Надявам се и @Aleksander да сподели положителния си опит. Искрено се надявам цитираните по-горе случаи да са изключения, а не норма, ще имам предвид тази тема да бъде застъпена при нашите търсения, живот и здраве, на училище за децата.
 3. Тормоз в училище (mobbing, bullying)

  Ще бъда много благодарен, ако продължите темата, защото една от основните причини да искаме да емигрираме, е да спасим децата си от свинщината в тукашните училища. Но вариантът „от трън, та на глог“ не е решение за нас. Нашите деца са срамежливи, не затворени, но все пак стеснителни при общуването с връстници, особено непознати, опитваме се да ги опазим непокварени, неконфликтни и с детския им ум, така да се каже, колкото се може по-дълго време. Свинщината неминуемо ще ги залее някой ден.
 4. Здравейте! Имам един въпрос: как втора точка от недостатъците (отношението към детето...) кореспондира с четвърта точка от предимствата (оценяването на знанието...)? Казано иначе, ако някое дете демонстрира добри знания, но семейството му е с нисък социален статус, какво се очаква да се случи? Съществува ли вероятност дете да бъде ощетявано в оценките си поради социалния статус на семейството? И още: какво имате предвид под „нисък социален статус“? Финансовото състояние на родителите? Тяхното образование? Обща култура?
 5. За такива суми вероятно може да се мине с TransferWise. Получателят на средствата се регистрира в TW и си отваря там виртуарлна сметка в левове. След това подава заявка за дебитна карта, която се издава безплатно и се получава по пощата обикновено в рамките на месец. Картата е MasterCard и има месечно ограничение 200 GBP или тяхната равностойност (около 220 €) за теглене от банкомат без никакви такси. Отделно от това с нея може да се плаща в търговската мрежа и онлайн, отново без такси. TW ще приберат своето при превалутирането от евро в лева, когато захраните смеката на получателя. Важно е да се отбележи, че курсът им е много добър. Преди да натиснете бутона „Изпрати“, ще видите в явен вид всички разходи, както и сумата в левове, която ще получи отсрещната страна. Захранването може да стане с банков превод или с банкова карта. Засега моето семейство изпраща от България навън. Не сме намерили по-евтин, бърз и удобен начин.
 6. Всъщност има още малко. Това са ресурси, които засега не ползвам, но може би в бъдеще ще опра до тях. Slow German - заглавието казва всичко, включително и това, че има версия на английски. Сайтът предлага безплатно и платено съдържание. Самата притежателка казва, че материалът е за хора с известни познания по езика. И за финал - вероятно най-богатото находище на материали по немски език, което може да се намери в мрежата. Текст, аудио, видео, речници... всичко. Но човек трябва да има доста ясна представа конкретно какво търси, в противен случай ще се изгуби в този сайт.
 7. Здравейте! Нов съм тук, кандидат-емигрант. Позволявам си да ви предложа тук ресурсите, които ползвам аз, за да науча що-годе немски език. https://www.memrise.com/courses/english/german/ - безплатна платформа, ориентирана предимно към езиковото обучение. За граматиката не бих казал, че е полезна, но за обогатяване на речниковия запас е безценна! https://de-bg.dict.cc/?s=Hallo - чудесен онлайн-речник DE<>BG, също и DE<>EN, който е в пъти по-богат. До всяка дума (оградил съм с кръгче) има бутон с говорителче, при натискането на който имате възможност да прослушате аудиозапис с изговора на думата. Първите два аудиофайла винаги са компютърно генерирани, оттам надолу е приносът на потребителите. Записът на всеки потребител си има собствен бутон за прослушване. Знаменцето пред името му указва неговата националност. Квадратчето с буквата R след името му показва, че става дума за говор от конкретен регион. Най-вдясно на всеки речников ред (оградил съм с елипса) е показана популярността на значенията на съответната дума. В случая с илюстрацията 15 души са гласували, че Hallo! се превежда като Здравей!, а трима - като Здрасти! https://www.dw.com/bg/да-учим-немски/deutsch-warum-nicht/s-2653 - страхотен безплатен самоучител по немски с аудио и печатен текст, с разяснения и упраждения. Съвместна разработка на Deutsche Welle и Goethe Institut. На български. https://radiolingua.com/tag/cbg-season-1/ - подкаст, един от най-хвалените в мрежата, за изучаване на немски език. На английски. https://www.youtube.com/channel/UClBrbJXNh2sFxOuvH4o5H9g/playlists - каналът в Youtube на едно от многото училища за онлайн-обучение по немски език. На английски език. Джени е изключителна! Само вижте как ще ви научи да изговаряте немското Р! И накрая - учебник, който е платен. https://educationalcentre.bg/shop/index.php?route=product/category&path=2189_2192 След известно проучване и консултации самият аз се спрях на Schritte Neu International. Книжката, която си купих за няма и 30 лева, съдържа Kursbuch и Arbeitsbuch за ниво А1.1, също така и един аудиодиск към AB. Към KB също има аудиозаписи, но те се свалят безплатно от сайта на издателството. В допълнение - пак оттам - могат да се свалят още помощни материали, приличен речник DE<>EN, както и да се направят онлайн-упражненията (и тук също) към всеки урок от книжката. Ако някой реши да избере друга система, например Menschen, положението е същото - безплатни аудиозаписи и други ресурси от същи сайт. Това е засега от мен. Дано съм от полза на някого
 8. BERIG

×