Jump to content
Родени в България

RadostB

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  1

RadostB последно спечели на 3 Февруари

RadostB получи най-много харесвания!

Относно RadostB

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Nuernberg
 • Страна
 1. Благодаря Ви за ценната информация. В момента изчаквам и мнение от лекарите в София и ще преценя. Чудеса не очаквам, но професионално отношение.
 2. Благодаря Ви за отговора. Майка ми има отдавна адресна регистрация тук и въпроса с формулярите го бях изяснила. Но тя не желаеше първоначално да идва и да ми "тежи". Затова аз се прибрах в България. Тежестта на диагнозата ми е ясна за съжаление, но ме ядосва и "вдигането на ръце" на лекарите в нашия град при тази диагноза. Мисля си, че от мед. страна в Германия ще е по-добре, а и аз не мога да остана в България за дълго време.
 3. Благодаря Ви за отговора. Майка ми има отдавна адресна регистрация тук и въпроса с формулярите го бях изяснила. Но тя не желаеше първоначално да идва и да ми "тежи". Затова аз се прибрах в България. Тежестта на диагнозата ми е ясна за съжаление, но ме ядосва и "вдигането на ръце" на лекарите в нашия град при тази диагноза. Мисля си, че от мед. страна в Германия ще е по-добре, а и аз не мога да остана в България за дълго време.
 4. Здравейте, Живея от 18г.в Германия, но в момента съм в България, понеже при майка ми беше установен мозъчен тумор. Първоначално реших, че порази тежка диагноза за нея ще е по-добре да бъде в българска среда и у дома си, но в момента имам съмнения за адекватното ѝ лечение в България. Лекарите сякаш не искат да поемат отговорност и наблюдение за случая. Проведено е само лъчелечение. Конкретният ми въпрос е: Има ли някой опит с преместването и лечението на бълг. пенсионер в Германия? Моля да го сподели! Разговарях със здравна каса, откъдето ми казаха, че ще я регистрират и ще и издадат здравна карта, но поради възрастта ѝ, немската здравна каса ще си иска в последствие парите от бълг. каса) interne Abrechnung zwischen den Kassen) Имам съмнения, че от бълг. Каса може да покрият само стойността на лечението, което биха поели в България.
 5. RadostB

×