Jump to content
Родени в България

Севда Савова

Потребител
 • Мнения

  6
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  1

Севда Савова последно спечели на 11 Септември

Севда Савова получи най-много харесвания!

Относно Севда Савова

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Любек
 • Страна
 1. Благодаря Ви! Все още чакаме отговор от familienkasse.Като свърши цялата буламащина, ще пиша какви документи са ни искали. До скоро..
 2. Детегледачка

  Здравейте! Искам да почвам работа, обаче няма кой да се грижи за малкия на 4г. Засега няма свободни места в градините тъй като от скоро сме тук. Въпросът ми е може ли майка ми да дойде да се грижи за малкия, и държавата(незнам коя точно институция) да й плаща за детегледачка? Моля, някой ако е запознат да ми пише къде да кандидатствам за такава услуга(ако има в Германия, защото в България знам, че има).
 3. Благодаря Ви за отговорите! Лекарката така ми каза вчера, че ваксината е за мигрена. Бях доста шашната, а и нямаше време да я питам за подробности, защото тя за 5мин. боцна и двете ми деца(на 4г и на 13г), само на малкия направи уж преглед и излезе. Не очаквах такова нещо просто нямам думи. Другия месец щяла пак да им слага ваксини, защото имали много пропуски от БГ. Да, ама ще си помисля до другия месец!!! Човек поне би обяснил за какво е тази ваксина и би направил по обстоен преглед на децата. А иначе плюем нашите лекари в БГ ама като ги питаме поне обесняват и винаги правят внимателен преглед преди ваксина.
 4. Здравейте! Незнам къде да пиша и се спрях тук. От скоро съм в Германия и днес педито постави ваксина против мигрена на децата. Търся в нета и не намирам никакво инфо. Притеснена съм честно казано, каква е тази ваксина. Сега прочетох в нета, че тук ваксините не са били задължителни, ако знаех щях да се замисля. Поста ми ако не е за тук, нека админ да го премести. Благодаря!
 5. Въпросче за детски надбавки в DE Мъжът ми е от август 2020г. В Германия, а ние с децата пристигнахме преди около месец при него. Подадохме документи за детски, и сега ни искат куп други. Въпросът ми е дали ще получим детските със задна дата при положение, че в БГ НЕ получавах детски и съм представила документ от БГ.
 6. Получаване на разрешение за интеграционен курс

  Здравейте! Съвсем нова съм в темата,а и в Германия. Много съм объркана, нишо не ми е ясно, а уж четох толкова много в Бг преди да дойда, но тук сякаш всичко е съвсем различно. Искам да започна курс за език, че много е трудно да гледаш в очите на хората,които ти обясняват нещичко. Постоянно си пускам видеа от ютуб, но нещата не се получават. Та дайте ми моля съвет къде да отида за да се запиша на курсове и коя точно институция би ми помогнала с финансиране на курса, че само мъжа ми работи а аз съм вкъщи с малкия. От около месец съм тук с децата, а мъжът ми от почти година. Моля без упреци и благодаря на всеки отзовал се със съвет!
 7. Севда Савова

×