Jump to content

Севда Савова

Потребител
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    2
  • Дарения

    0.00 EUR 

Всичко публикувано от Севда Савова

  1. Здравейте хора! Минавам да споделя какви документи са ни искали за да ни отпунат детските. Преди два дена получихме писмо за одобрение, но ги изплатиха от датата на регистрацията на децата в Германия. Днес вече имаме и превод. Та сега за документите: -първо попълниме молба за детски и един формуляр, за това, че искаме 6 месеца назад да ни се изплатят при положение, че в Бг не получавах детски, а мъжът ми работеше тук. -документ преведен на немски от социалните до коя дата сме получавали детски в България. Копия от адресните ни регистрации в Германия. Копия от паспорти на децата и нашите лични карти. Върнаха ни писмо, че искат от нас: -копие от трудовия договор на мъжа ми - копие от последните три апрехнуха(фиш за заплата) -копие от договора за наем -отделно и един формуляр който се попълва от наемодателя, за това, че децата са вписани на едно жилище с нас, макар, че това се вижда и от анмелдуците ни. -един формуляр, който се попълва от работодателя -един формуляр, който се попълва от училище, ако имате учащи деца - копие от договора за електроенергия - доказателство за това, че си плащаме таксите за радио и телевизия. Ние им копирахме конто аусток в който се вижда това плащане. - документ от здравноосигурителната институция в случая IKK Надявам се да съм полезна на някой!
  2. Благодаря Ви! Все още чакаме отговор от familienkasse.Като свърши цялата буламащина, ще пиша какви документи са ни искали. До скоро..
  3. Здравейте! Искам да почвам работа, обаче няма кой да се грижи за малкия на 4г. Засега няма свободни места в градините тъй като от скоро сме тук. Въпросът ми е може ли майка ми да дойде да се грижи за малкия, и държавата(незнам коя точно институция) да й плаща за детегледачка? Моля, някой ако е запознат да ми пише къде да кандидатствам за такава услуга(ако има в Германия, защото в България знам, че има).
  4. Благодаря Ви за отговорите! Лекарката така ми каза вчера, че ваксината е за мигрена. Бях доста шашната, а и нямаше време да я питам за подробности, защото тя за 5мин. боцна и двете ми деца(на 4г и на 13г), само на малкия направи уж преглед и излезе. Не очаквах такова нещо просто нямам думи. Другия месец щяла пак да им слага ваксини, защото имали много пропуски от БГ. Да, ама ще си помисля до другия месец!!! Човек поне би обяснил за какво е тази ваксина и би направил по обстоен преглед на децата. А иначе плюем нашите лекари в БГ ама като ги питаме поне обесняват и винаги правят внимателен преглед преди ваксина.
  5. Здравейте! Незнам къде да пиша и се спрях тук. От скоро съм в Германия и днес педито постави ваксина против мигрена на децата. Търся в нета и не намирам никакво инфо. Притеснена съм честно казано, каква е тази ваксина. Сега прочетох в нета, че тук ваксините не са били задължителни, ако знаех щях да се замисля. Поста ми ако не е за тук, нека админ да го премести. Благодаря!
  6. Въпросче за детски надбавки в DE Мъжът ми е от август 2020г. В Германия, а ние с децата пристигнахме преди около месец при него. Подадохме документи за детски, и сега ни искат куп други. Въпросът ми е дали ще получим детските със задна дата при положение, че в БГ НЕ получавах детски и съм представила документ от БГ.
  7. Здравейте! Съвсем нова съм в темата,а и в Германия. Много съм объркана, нишо не ми е ясно, а уж четох толкова много в Бг преди да дойда, но тук сякаш всичко е съвсем различно. Искам да започна курс за език, че много е трудно да гледаш в очите на хората,които ти обясняват нещичко. Постоянно си пускам видеа от ютуб, но нещата не се получават. Та дайте ми моля съвет къде да отида за да се запиша на курсове и коя точно институция би ми помогнала с финансиране на курса, че само мъжа ми работи а аз съм вкъщи с малкия. От около месец съм тук с децата, а мъжът ми от почти година. Моля без упреци и благодаря на всеки отзовал се със съвет!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..