Jump to content
Родени в България

help4i

Потребител
 • Мнения

  5
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно help4i

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Weimar
 • Страна
 1. help4i

 2. Здравейте отново, извинявам се за късният отговор но нямах достъп до интернет. А ето и отговорите: 1. С немска регистрация е колата; 2. Застрахователите са AllSecur, не зная дали е включена в опцията "Verkehrs-Rechtsschutz". Пълно Каско нямам, а от полицията получихме по едно картонче и двамата шофьори на което трябваше да попълним данните си: имена, адрес, застрахователен номер, телефонен номер и т.н. От застрахователите получих документи в които трябваше да опиша ситуацията, размери, мощност и тип на колата ми, щетите нанесени на другата кола и също да нарисувам скица на местоположението и случилото се. Човекът е германец, по моя лична преценка оценявам че е около 50 годишен също така и жена му която беше с него, а когато дойде вкъщи да ме притеснява беше довел жена си и сина си та да могат да ми се нахвърлят всички... Много Ви благодаря за помощта, ще взема под внимание съветите ви и ще ги следвам. До скоро, Поздрави Елиза Гергова
 3. Благодаря за съдействието. Мен ме притеснява, че въпросният господин живее в същия град (за мен си е село) и може по всяко време да дойде до вкъщи. Също така колата ми е паркирана в двора, до който обаче всеки има достъп и ме притеснява да не и направи нещо на нея, ако не окажа съдействие. Страх ме е и да ходя на работа, защото може да ме причака някъде, господина наистина е доста яростен и не зная кога ще му се разхлопа дъската отново. Когато имате време задайте въпросите си, аз съм на разположение. Още веднъж благодаря Ви за съдействието!
 4. Благодаря ви за бързият отговор г-н Узунов! Ще направя точно това което ме посъветвахте, надявам се да не получа същият отговор както по телефона. Относно ограничителната заповед, ако отида в съда кого трябва да потърся, служебен адвокат или друго специализирано лице?
 5. Здравейте Нова съм в сайта, а в Германия съм вече 3 год., правя Ausbildung. Бих искала да споделя, какво ми с е случи преди две седмици. Бях паркирала на паркинг сравнително малък пред магазин. Излизайки на заден ход се ударих с влизащ автомобила на паркинга. Определено мога да твърдя, че навлизащия автомобил беше с доста по-висока скорост от моята.Пораженията са доста дребни по бронята и на двете коли. На място дойде полиция, но собственика на др. автомобил беше изключително груб и обезумял от ярост (може, да е болен) пред полицаите ме нарече - глупава и ненормална българка. Веднага се обадих на застрахователя, а на следващият ден бях в сервиза за преглед за щетата и нейните последствия, както вече споменах съвсем дребни на бронята, но една част от ауспуха се наложи да се смени. Изпратих всички необходими документи, включително скица на паркинга и положението на двете коли на застрахователя. След няколко дни яростният немец намерил адреса ми и ме притеснява у дома. Започна с една тирада, да съм се обадила на застрахователя и да се откажа от твърдението, че той е виновният при произшествието в противен случай ще си имам работа лично с него, той щял да разреши проблема лично с мен. Заплахи, заплахи.... ! Останах втрещена: първо от наглостта да ме безпокои в дома ми, да ми отправя закани и да иска да си променя показанията по случая. Нормалната реакция беше, да се обадя на застрахователната компания и споделих проблема,посъветваха ме да се обадя в полицията, което и направих веднага след приключване на разговора и сега ВНИМАНИЕ!!! Обяснявайки всичко на дежурният полицай, който ми отговори на позвъняването получих следният отговор - КАЖЕТЕ, ЧЕ ВИЕ СТЕ ВИНОВНА ПРИ ПРОИЗШЕСТВИЕТО И ЩЕ ВИ СПРАТ ПРОБЛЕМИТЕ!? Останах без коментар, не мога да повярвам, че всичко това се случва в тази правова държава. Ще се радвам, ако някой е имал подобен проблем да сподели мнение. Благодаря за полезната информация в сайта и на неговите създатели.
×